Blogs

Routes

Duurzaam

Bepakking

Survival

Wildplukken

Wilde dieren

Wie ben ik?

Ik ben Rick en hike en wandel iedere dag. Sinds november 2019 reis ik rond over de wereld. Ik woon dan ook samen met mijn vrouw in een Mercedes Benz 100 camper. 

Via Ik Wil Hiken probeer ik iedereen aan het hiken te krijgen. Want wat is er nu mooier dan dicht bij de natuur zijn en daar te overnachten.  

Nog even en jij kan ook online Hiken

dagen
uren
minuten
seconded
De vernieuwde Step by Step, complete Hike- & Natuurtraining is nu online!

Dag 1: Częstochowa – Kusięta

Het lopen vanuit de stad was nogal saai. We liepen over een lange rechte geasfalteerde weg en moesten ons echt verplaatsen naar het startpunt. Toen we na ongeveer één uur aankwamen bij het startpunt was er een bordje waar op stond: 159 kilometer naar Krakau. Dit was het teken dat onze tocht begonnen was.

Vanaf hier liepen we over zandpaden door een klein natuurgebied. Hier begon de eerste korte stijging en waren prachtige rotsformaties te vinden. Het schijnt dan ook een geweldig klimgebied te zijn. Laura gaf aan misschien in dit gebied te willen overnachten, maar we stuitte op een bord waar nadrukkelijk op stond dat dit verboden was.

In heel Polen is het verboden om te overnachten met uitzondering van bivakplaatsen. Langs deze route zijn verschillende bivakplaatsen te vinden. Ook zijn er veel plekken waar het gedoogd is om te overnachten. Ik heb hier een link met verschillende bivakplaatsen op deze route.

We zijn het natuurgebied uitgelopen en hebben net na het dorp een goede plek gevonden. Dit was in een bosrand. Omdat we niet 100% zeker waren of het hier wel mocht hebben we onze tent pas opgezet toen de zonder onderging.