Trek- & huttentochten

Maak kennis met een meerdaagse wandeltocht door een trektocht of huttentocht te boeken. Samen met een ervaren gids ga jij op pad. Dit kan zijn voor een drie daagse tocht of langer. Ik Wil Hiken biedt verschillende tochten aan door Europa. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een tocht op maat. Zo is er altijd wel een tocht die bij jou past.

Het verschil tussen een trektocht en een huttentocht is dat tijdens een trektocht jij jouw verblijf op je rug hebt. We slapen dan in trekkerstentjes en zorg dat wij voeding, kookgerei en slaapmaterialen mee hebben in onze rugzak. Tijdens een huttentocht hoef jij enkel dagmaterialen mee te nemen en zal je eten en slapen in een vooraf geboekte hut. 

3 daagse trektocht ZwarteWoud (Duitsland)

Data: 15 - 17 juli

Verschillende huttentochten (Oostenrijk)

Data: Meerdere mogelijkheden

3 daagse trektocht Ardennen (België)

Data: 9 - 11 juli
Is hiken een sport?

Een tocht past bij jou, als:

Waarom met Ik Wil Hiken op pad?

  Veiligheid: In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring op gedaan en de nodige opleidingen gevolgd. Zo heb ik verschillende lange afstandswandelingen gelopen. Ook heb ik onder andere survivalcurussen gevolgd en een EHBO cursus via het Rode Kruis. Ik waarborg jouw veiligheid op pad. 

  Ervaring: Ik geef je een ervaring om nooit te vergeten. Door mijn avontuurlijke leven in een klein busje heb ik geleerd hoe je met minimale middelen enorm kan genieten. Zo krijg je naast de trektocht ook een inkijkje in mijn minimale levensstijl. 

  Kennis: Wanneer jij met mij weggaat vertel ik je onderweg de ins en outs van de hikingwereld. Zo leer je bijvoorbeeld wat over knopen, wandeltechnieken en wildplukken onderweg. 

  Navigeren: We gaan ons tijdens de trektochten ook richten op jezelf te navigeren. Zo leer ik je de basis vaardigheden van een kompas. Ook leer ik je een kaart lezen en deze te gebruiken wanneer je geen telefoon op zak hebt. 

  Contact: Voor wij op pad gaan hebben we eerst contact via een videogesprek. Door dit gesprek maken we de route nog meer op maat voor jou. Ook breng ik je kort voor de tocht in contact met de andere deelnemers. Zo leren we elkaar kennen voordat we op pad gaan. 

Een unieke ervaring, is op jou aan het wachten!