Ik Wil Hiken | Reizen

Trekkings & Survivals

Bewandel De wereld

”Ontdek de mooiste plekjes van Nederland en de echte wildernis in Europa. Wij organiseren betaalbare unieke reizen. Reizen voor iedereen!”

welke reis past bij jou?

Ik Wil Hiken_belevingstochten Nederland)_01
Start Hiking in
Nederland (voorjaar)

Droom jij ervan om een trektocht te maken? Begin goed en ga met een wildplukexpert, ecoloog en hikingexpert 3 dagen lang op pad. Maak een trektocht over de Veluwe en leer alles over bepakking en de natuur.

Expeditie Noorwegen (pilot editie)

Deze zomer gaan we de wildernis van Noorwegen ontdekken. Geen massatoerisme en diep de ongerepte natuur in. Kans op het spotten van elanden en vang je eigen forel. Dit is een 5-daags wildernis avontuur!

Expeditie Bulgarije 2024

Altijd al de wildernis willen opzoeken? Ontdek de onontdekte trails in Bulgarije en vermijd massatoerisme tijdens een wildernis trekking in Bulgarije. Ga op een unieke survival en beklim de hoogste berg van de Balkan tijdens dit nieuwe avontuur!

Ontdek jouw trail

“Come run the hidden pine-trails of the forrest. Come taste the sun sweet berries of the Earth”

Judy Kuhn (Pocahontas) 

Waarom IK Wil Hiken?

Bijzondere reizen

Bij Ik Wil Hiken proberen we ons te onderscheiden door uitstekende begeleiding en unieke reiservaringen

Hike & Survivals  en belevingstochten maken het mogelijk om altijd een trail te vinden die bij je past. We gaan met kleine groepen waardoor je meer persoonlijke begeleiding kan verwachten. 

Onze belangrijkste waarden

Bij Ik Wil Hiken hechte we waarde aan een aantal kwaliteit en zekerheid. Daarom hebben wij 3 basis waardes:

Ik Wil Hiken reizen in beeld

Embrace the winter_belevingstocht_ik wil hiken_back to nature_08
Embrace the winter_belevingstocht_ik wil hiken_back to nature_05
Embrace the winter_belevingstocht_ik wil hiken_back to nature_04

Voordelen van boeken bij IK wil hiken

Betalen in 3 termijnen

Betaal zonder rente in 3 termijnen bij Ik Wil Hiken. Geen zorgen om extra kosten of een BKR-registratie.

Ideal betalingen

Bij Ik Wil Hiken betaal je gemakkelijk met ideal. Maar ook kan je betalen met Apple Pay, Creditcard of Bancontact.

Materialen huren

Bij je betaling kan je er gelijk voor kiezen om extra materialen te huren. Huur je gelijk bij je bestelling dan krijg je 15% korting.

reviews

Om zeker te zijn van je aankoop zie je bij de betaling reviews van andere deelnemers van Ik Wil Hiken

dEZE TOCHTEN STAAN NU OP DE PLANNING

Winterkamperen
Belevingsweekend

Samen met de wildbroeders

Embrace the winter_belevingstocht_ik wil hiken_back to nature_04

Start Hiking
Belevingstocht

3-daagse trektocht: Voorjaarseditie

FAQ

Wij zorgen voor unieke reizen. Onze begeleiders en gidsen zijn goed opgeleid en veel van onze routes zijn uniek.

Je kan rekenen op persoonlijke begeleiding. Zo ga je met een kleine groep op pad en zal je merken dat je meer kennis in je rugzak hebt wanneer je klaar bent. 

Plezier en gezelligheid staan bij ons voorop. Zo zorgen we voor gezelligheid gedurende de dag en voor plezier bij het kampvuur!

Ik Wil Hiken adviseert altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Wij geven je na jouw boeking een aantal opties. Zo kom je niet voor verassingen te staan wanneer je reis ineens niet meer door kan gaan.

Kan door Covid-19 maatregelen in het desbetreffende land de reis niet doorgaan dan krijg jij de volledige reissom teruggestort op je rekening.

Per reis vind je op de pagina zelf de meest recente Covid-19 maatregelen die gelden voor inreizende Nederlanders en Belgen.

In de algemene voorwaarden lees je nog meer over ons beleid rondom Covid-19. Maar ook lees je wat ons annuleringsbeleid is.

Klik hier voor de algemene voorwaarden.

 

Via Ik Wil Hiken kunnen geen reisverzekeringen voor in het buiten- of binnenland worden afgesloten. Wij adviseren echter wel om altijd een juiste dekking te hebben bij de reis die je boekt.

Na een boeking krijg je alle informatie rondom de juiste reisverzekeringen gelijk in je mailbox. 

Dit kan, echter moet je dan je bestelling plaatsen en vervolgens weer terug naar de homepagina. Vanaf hier kan je dan opnieuw een reis boeken. Je zal nu zien dat de tocht er twee keer instaat. 

Vermeldt nu duidelijk wie er met je meegaat. Je kan natuurlijk ook twee keer los een boeking maken. 

Boek in dit geval gelijk voor de twee vrije plekken. Stuur er gelijk een mail achter aan dat je voor nog iemand wil boeken. Wij kunnen dan in overleg met de dienstdoende gids de mogelijkheid tot uitbreiding bekijken. 

Ja, je van bij Ik Wil Hiken in 3 termijnen betalen. Hierdoor hoef je grote bedragen niet in één keer te voldoen! 

Na je boeking ontvang je na 30/60 dagen 2x een factuur voor de rest van het te betalen bedrag. Hiervoor hoef je dus niets extra’s te doen. Je betaald dan ook geen rente! 

Ik Wil Hiken heeft een Academy ontwikkeld. Zo kan je in 4 – 8 – 12 weken trainen voor je meerdaagse tocht. 

Boek jij een reis van boven de €300,- dan krijg je gratis de 4 weken Hike- & Natuurtraining gratis in huis. 

Kijk nu op academy.ikwilhiken.nl voor de volledige online training. 

Wij hebben drie vaste gidsen bij Ik Wil Hiken. Allemaal hebben ze hun eigen specialisme. 

Momchil: Deze Bulgaarse gids heeft een jarenlange ervaring in het veld en staat inschreven bij de WGA als level 2 Boreal-Nemoral guide. Momchil gaat mee als hoofdgids in Bulgarije. 

Gijs: Al meer dan 8 jaar is Gijs jaarlijks te vinden in de Alpen. Vooral in Oostenrijk begeleid hij met regelmaat groepen van hut naar hut. Gijs is zeer ervaren en loopt mee als hoofdgids tijdens de huttentochten in Oostenrijk

Rick: Van hiken tot paragliden. Rick is een outdoorfanaat. Hij wil jou graag mee op pad nemen. Zo startte hij Ik Wil Hiken voor zowel offline als online platform! Hij loopt mee als hoofdgids tijdens de belevingstochten in Nederland en is ook aanwezig bij tochten in Oostenrijk en Bulgarije. 

Bij Ik Wil Hiken is het inderdaad mogelijk om materialen te huren per tocht. De kosten hiervoor verschillen per reis. Niet voor iedere tocht hoef jij dezelfde materialen te huren. 

Kijk per tocht wat de mogelijkheden zijn om materialen te huren. 

ik Wil Hiken banner

onze missie

Bij Ik Wil Hiken willen we iedereen naar buiten brengen. Dit willen we doen door unieke reisbelevingen neer te zetten voor iedereen. Dus ook voor jou!

Met goede begeleiding en enthousiasme proberen wij dit stap voor stap te bereiken. Onze reizen zijn uniek en laten je plekken zien en dingen beleven die jij nog nooit hebt gedaan of gezien. 

expeditie Bulgarije_Ik Wil Hiken_06

TOGETHER WITH: