Hoe ik ben gestart met mijn bedrijf | Ik Wil Hiken

Het is allemaal zo snel gegaan dat ik het mij nog niet helemaal kan bevatten. Daarom heb ik het hier maar eens op een rijtje gezet. Zo beginnen wij bij het idee voor de start van Ik Wil Hiken, hoe ideeën ontspruiten en waarom de naam. Daarnaast wil ik je inzicht geven in het proces van het maken van een website, ontwikkelen van een training en het gebruik van Instagram. Op deze manier hoop ik je een mooi kijkje te geven in mijn reis richting: Ik Wil Hiken als bedrijf.

Het begon misschien al wel toen in net klaar was met mijn opleiding maatschappelijk werk. Steeds vaker trok ik met vrienden de bergen of bossen in. Vaak met een tentje en wat droogvoeding in mijn rugzak. Na het afronden van mijn opleiding wist ik niet of ik wel in de zorg wilde werken. Zo heb ik lange tijd in de uitvaartbranche gewerkt als planner. Het regelen, organiseren en het helpen van mensen heb ik altijd fijn gevonden. Maar ook de drang naar avontuur werd groter, vooral na onze reis richting Nepal en de Himalaya’s in 2016

De start van Ik Wil Hiken

Zo begon het avontuur. Nadat wij in 2019 een meerdaagse tocht van 14 dagen door het Zwarte Woud maakten wist ik zeker dat outdoor avonturen op mijn lijf geschreven waren. Maar dan moet je nog maar beginnen met een bedrijf. Hoe dat eruit zou zien? Ik had geen idee. Zo ontpopten er zich een paar ideeën tijdens wandelingen. Hoe kan ik wandelliefhebbers op weg helpen? Wat zou ik graag gezien hebben toen ik begon met hiken? Wat doe ik zelf het allerliefst? Aan de hand van deze vragen ontstonden de ideeën voor E-books, een onlinetrainingen en meerdaagse hutten- en trektochten.

De Hike- & Natuurtraining

Laura mijn vrouw was bezig met de Start jouw Yoga Journey training. Toen dacht ik, waarom maak ik geen hike training. Zo ben ik rustig aan begonnen met het schrijven van teksten en het bedenken van onderwerpen. Wat vind ik zelf belangrijk tijdens een tocht, was hierin de grootste vraag. Aan de hand van kleine en grote onderwerpen ontstond er een mooi en helder plan. In 4, 8 en 12 weken beginnende wandelaars helpen richting hun meerdaagse tocht.

Het creëren van een website

Maar met een idee en je er nog niet. Zo heb ik enorm lieve en mooie mensen om me heen die me wilden helpen met het ontwerpen en starten van mijn website. Zo is mijn broer de ontwerper van mijn thema en logo. Hij is webdesigner en heeft zijn eigen bedrijf: WiljeOnline. Ook is mijn beste vriend een geweldige fotograaf. Bijna alle foto’s op de website heeft hij voor mij geschoten en bewerkt. En dan hebben we nog mijn lieve vrouw die bij een communicatiebureau heeft gewerkt en haar eigen website en training heeft gemaakt. Dus even een dikke shout out naar Studio Pilea (Inmiddels Online Yogajuf), dankjewel lieverd.

Hierna gaat er gewoon dagen en dagen aan tijd inzitten op een goed werkende website met geïntegreerde programma’s online te zetten. Ik had hier nog totaal geen kaas van gegeten en moest vanaf de start beginnen. Stiekem ben ik daarom ook wel een beetje trots op mezelf hoe alles er op dit moment uitziet.

Instagram @ik.wil.hiken

Ik zwoer het af. Socialmedia, facebook, twitter, Instagram en alle andere kanalen. Waarom zou ik mijn leven zo blootgeven op het internet, wie zit daar nu op te wachten. Toch werd mij aangeraden om te beginnen met een account. ‘Deel gewoon wat je leuk vindt en dan komt er vanzelf iets moois uit’. Zoals bij veel dingen begon het bij een klein idee en inmiddels loopt mijn hoofd over van leuke dingen om te delen. Ook gebruik ik Instagram om in contact te komen met mensen die lange afstandswandelingen lopen of misschien willen gaan lopen. Inmiddels kan ik wel zeggen dat Instagram er mede voor heeft gezorgd dat Ik Wil Hiken een bedrijf is.

De start van Ik Wil Hiken als bedrijf

Ja, want we zijn er nog niet. Mijn inschrijving bij de KVK zal alles helemaal rond maken. Daarna is er nog een hele hoop te ontwikkelen en gaan we bezig met het voorbereiden van tochten in Europa. Zo zal je dus nog een hoop voorbij zien komen. Wil jij Ik Wil Hiken blijven volgen, check mij dan op Instagram. Ook mag je mij altijd een berichtje sturen als je vragen hebt over hiken of meer wil weten over mijn bedrijf.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!