Embrace the winter, een winterweekend in Nederland

Wil jij op een winterse tocht in Nederland? Dan is er Embrace the winter, een vernieuwende en unieke tocht met allerlei winter activiteiten. 

Een paar maanden geleden speelde ik met het idee om ook een wintertocht te organiseren. Van daaruit is Embrace the winter ontstaan. De titel zegt het eigenlijk, het moet namelijk een tocht zijn waardoor jij de winter weer leert omarmen. Veel mensen zijn het contact met de natuur in de winter verloren. Zo denken we dat er niks groeit en dat het wachten in op het warme weer. Maar niks is minder waar, dat ga je leren in dit weekend. 

Dit is waarom ik Embrace the Winter organiseer

In de intro vertel ik je al een klein beetje waarom ik Embrace the winter ben gestart. Namelijk: ‘het leren omarmen van de winter’. Maar het gaat misschien nog net wat verder. Want de winter is helaas een periode waarin we meer naar binnen keren, letterlijk en figuurlijk. De winterdepressie slaat bij veel mensen al snel toe wanneer de dagen korter worden. Maar mijn vraag was: ‘kunnen we niet kwaad met kwaad bestrijden’. De kou omarmen om ervan te leren. Want wat betekent het eigenlijk dat het langer donker is? En welke flora is te vinden in de winter? Ik ga je laten verbazen, want er is nog zo veel te ontdekken, juist in de winter!

Wil je nu mee met Embrace the Winter? Boek dan hier je ticket, er zijn maar 12 plekjes voor iedere beleving. Dus wees er snel bij! 

Dit kan je verwachten tijdens embrace the winter

Maar nu hoor ik je denken, wat gaan we doen tijdens zo’n belevingsweekend en wat kan ik allemaal verwachten? Ik heb het voor je op een rij gezet: 

Paddenstoelen excursie

Samen met de Paddenstoelenman gaan we op excursie door een klein bos in de buurt van ons basecamp. Dit doen we op de zaterdag. Hij verteld je meer over het plukken en determineren van paddenstoelen. Wat kan je wel en welke kan je niet eten? Het wordt een ware speurtocht naar paddenstoelen. Daarna gaan we een heerlijke paddenstoelenstoof bereiden boven het kampvuur, en natuurlijk een beetje opwarmen. 

Pieterpad wandelen 

Tijdens het belevingsweekend gaan we de eerste etappe van het Pieterpad lopen. Het Pieterpad staat voor bezinning en veel mensen hebben het Pieterpad al lange tijd op hun bucketlist staan. Nadat je de eerste etappe hebt gelopen richting ons basecamp wil je misschien wel meer etappes van het Pieterpad gaan wandelen. 

Koken boven het vuur

Om goed warm te blijven moet je warm eten en drinken. Dus is er onbeperkte hoeveelheid aan thee, maar ook zal er koffie zijn voor de liefhebber. Maar het allerleukste wat we boven het vuur gaan klaarmaken is toch wel ons eigen avondeten. Van de paddenstoelen stoof tot de verassingsmaaltijd van de eerste nacht. We gaan lekker koken boven het vuur

Winter kamperen in je tent

Veel mensen vermijden de winter, en slapen buiten in een tentje is al helemaal uit den boze. Maar er bestaat geen slecht weer, maar slechte kleding en materialen. Dus krijg je allerlei informatie over winterkamperen. Zo leer ik je hoe je het warm kan houden in de tent en welke materialen je nodig hebt.  

Neem een ijsbad

Samen met een beginnend Wim Hof instructeur gaan we het koude water trotseren. Ons basecamp ligt aan het Reitdiep. Dit is een bekende rivier in Noord-Groningen en hier kan je heerlijk in zwemmen. Maar samen met Sietse Visser de koud water instructeur gaan we nog een stapje verder. Doormiddel van ademhalingstechnieken gaan we ons onderdompelen in een ijsbad. Dit heeft heel veel positieve effecten op je lichaam. Hier wordt meer over verteld tijdens dit weekend, maar je kan het ook hier lezen. 

Meer weten over Ik Wil Hiken? 

Ik organiseer deze winter Embrace the Winter, maar dit is niet het enige dat ik organiseer. Zo organiseer ik ook ouder & kind weekenden. Ga de echte connectie aan met je kind en doe dit buiten in de natuur. Daarvoor is dit weekend gemaakt. Wil je liever mee op een hike- & survival in Bulgarije? Ook die organiseer ik. Vind meer van de tochten via: www.ikwilhiken.nl/reizen

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!