Outdoor uitrusting delen in plaats van kopen, het gearshare platform

Ieder avontuur begint met een idee. Daarna ga je plannen maken en al snel stel je dan de vraag: wat neem ik mee? Of je nou een kast vol outdoor uitrusting hebt of niet. Het lijkt soms alsof je altijd net iets anders nodig hebt voor je nieuwe avontuur. Al die gear die we aanschaffen wordt maar een paar keer per jaar gebruikt. Dat vond ik zonde en daarom heb ik recent GearShare.nl opgezet.

Wat is GearShare.nl

GearShare.nl is een platform waarop avonturiers als jij en ik eenvoudig en vertrouwd outdoor uitrusting aan elkaar kunnen verhuren. Zie het als een soort Airbnb voor outdoor gear. Op momenten dat jij je spullen niet gebruikt verhuur je ze eenvoudig via de GearShare community. Zo verdien jij er wat aan terug en hoeft een ander niet alles te kopen. Win-win dus!

En als je zelf eens iets nodig hebt huur jij het weer van een ander. Hopelijk verlaagt dit de drempel om komende winter toch eens dat winterkamperen te proberen.. 😉

Delen als duurzaam alternatief

Het delen van spullen is niet alleen voordelig voor de portemonnee, maar ook voor de planeet. Net als alle andere spullen heeft ook outdoor gear helaas een behoorlijke impact op de wereld om ons heen. Denk maar eens aan het gebruik van synthetische materialen gemaakt van aardolie, de chemicaliën die er gebruikt worden om alles waterdicht te maken en in leuke kleurtjes te verven, of de hoeveelheid energie die er nodig is om van niets iets te maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat onze spullen meestal gemaakt worden in lagelonenlanden onder vaak erbarmelijke omstandigheden.

Het overgrote deel van de impact van onze spullen ontstaat door de productie hiervan. Het duurzame idee achter GearShare.nl is dan ook simpel: minder spullen, meer avonturen.

Hoe werkt het delen van outdoor uitrusting?

Voor zowel de verhuurder als de huurder maakt GearShare.nl dit proces heel eenvoudig. Stap één is om lid te worden van de GearShare community door je gratis in te schrijven. Vervolgens voltooi je je persoonlijke profiel met een foto en een stukje tekst. Op die manier weten de andere (ver)huurders binnen de community wie jij bent. Heb je zelf spullen te delen? Voeg ze eenvoudig toe en bepaal zelf de prijs, wanneer, en aan wie je iets verhuurt. Ben je opzoek naar een item voor je volgende avontuur? Maak gebruik van de zoekfunctie of kijk rond in de categorieën. Als je een item hebt gevonden dien je een huurverzoek. En nu komt het belangrijkste: zodra je de spullen in huis hebt ga je genieten van je avontuur!

Via GearShare.nl kun je al verhuurder iets terugverdienen, hoef je als huurder niet alles nieuw te kopen, en doet je uitrusting waar het voor gemaakt is! Word lid van de GearShare community en schrijf je in via www.GearShare.nl

gearshare_ik wil hiken

Gerjan, bedenker van Gearshare

Hoi! Mijn naam is Gerjan – hobby hiker en duurzaamheidsexpert. Een aantal van jullie kent mij wellicht ook als oprichter van De Groene Avonturier. Naast dat ik graag wandel en kampeer denk ik ook veel na over slimme oplossingen die onze levens net wat duurzamer maken. Daar hoort naar mijn idee ook bij dat wij als consument (rot woord is dat) op een andere manier met onze spullen omgaan en dat bedrijven verder denken dan alleen meer en meer verkopen. Uit die combinatie van passies is dan ook GearShare.nl voortgekomen. Minder spullen, meer avontuur. Geniet ervan!

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!