Campspace: Unieke overnachtingen in de achtertuin

Ben jij opzoek naar meer rust om te connecten met de natuur? Via Campspace kan je slapen op de meest unieke plekken en vaak gewoon bij mensen in de achtertuin. In deze blog vertel ik je er meer over. 

Het afgelopen jaar is Campspace flink gegroeid en zijn er veel nieuwe plekken bijgekomen in Nederland. Zo werk ik sinds een half jaar samen met Campspace. Tijdens de belevingstochten sliepen we op een prachtige plek op de Veluwe. Wil jij zelfstandig op pad gaan in Nederland en tijdens het hiken slapen op unieke plekken? Ik heb 5 verschillende Campspaces gezocht dit lopen langs bekende wandelroutes in Nederland. Van het Pieterpad, tot de Walk of Wisdom. Ontdek de beste Campspace dichtbij deze wandelpaden. 

5 Campspaces die dichtbij bekende wandelroutes liggen 

Ben jij bekend met de lange afstandstochten in Nederland? Er zijn in Nederland een flink aantal verschillende tochten. Vaak is het nog best even puzzelen om goede slaaplocaties te vinden onderweg. Hier geef ik je een aantal mooie Campspace plekken die vlakbij bekende wandelroutes liggen. 

The Walk of Wisdom > Herpen, Noord-Brabant

Ben jij van plan om de Walk of Wisdom te gaan lopen? Dan wil je zeker een stukje omlopen voor deze kampeerplek bij Ans in de tuin. Ze heeft een prachtige stukje tuin met een stel kippen, een geit en een Pony. Je kijkt heerlijk uit over de weilanden en dit is een perfecte plek om tot rust te komen na een lange dag wandelen. 

Bekijk hier deze Campspace in Herpen

Het Pieterpad > Hellendoorn, Overijssel 

Een heerlijke plek waar ik zelf hem mogen slapen met de camper. Maar deze plek is ook beschikbaar voor tentjes en Jan (de host) heeft zelfs een trekkershutje waar je kan overnachten. Dus of je nu een beetje luxe wil of je wil gewoon een basic kampeerveldje, je kan bij Jan goed terecht! 

Bekijk hier deze Campspace in Hellendoorn

Het Twentepad > Bornerbroek, Overijssel 

Maak je een kleine slinger tussen Almelo en Oldenzaal, dan loop je langs één van de mooiste Campspaces in Twente. Danny is je host en ze houden ervan om echte trekkers te ontvangen, of noem het nomaden. Van daktenten, tot oude Volkswagen busjes, maar ook een trekkerstentje zal hier zeker niet misstaan. In de avond een heerlijk kampvuur en ‘s Ochtens je tent openritsen met weids uitzicht, en dat in Nederland! 

Bekijk hier deze Campspace in Bornerbroek

Het Grenslandpad, Kessenich, België 

Gelijk aan het begin van het Grenslandpad vind je deze Campspace. Hij ligt in de achtertuin van Thijs. Als je nog een beetje energie over hebt dan kan je in de buurt suppen, kanoën en zelfs surfen. Ga je in de zomer, dan heb je geluk, want dan staat het zwembad op je te wachten. Zo start jij jouw tocht richting de kust van Nederland en België meteen goed. 

Bekijk hier deze Campspace in Kessenich

Het Kustpad, Callantsoog, Noord-Holland

Praktisch aan het kustpad ligt deze boeren Campspace van Hannie. Bij deze Campspace ga ik je geen uitleg geven. Bekijk deze video voor een unieke impressie.  

Bekijk hier deze Campspace in Callantsoog

Campspace_Ik Wil Hiken_Rick_07

5 redenen om te boeken bij Campspace

Misschien is Campspace nog steeds een vaag begrip voor je. Daarom heb ik 5 redenen op een rij gezet waarom jij een Campspace plek moet boeken in plaats van een gewone camping. 

Goedkoop 

Campings worden de laatste jaren steeds duurder. Als jij aan het hiken bent kom je vaak pas na 16:00 aan en ga je rond 8:00 alweer op pad. Dat betekent dat je relatief kort op een camping bent. Je bent dus opzoek naar iets goedkoops om makkelijk en snel te kunnen overnachten. De prijs van de Campspace wordt bepaald door de bewoner zelf. In veel gevallen zijn dit kleine prijzen tussen de 5 – 20 euro per persoon per nacht.  

Kleinschalig

Vaak zijn campings ooit begonnen als een hobby of als leuk voor erbij. Maar in de jaren zijn deze campings soms uitgegroeid tot enorm massale campings. Zelfs kamperen bij de boer is in de zomerperiode enorm druk. Bij de meeste Campspace plekken slaap je bij iemand in de achtertuin. De eigenaar zit vaak ook niet te wachten op grote groepen, daarbij mag het vaak ook niet. 

Makkelijk contact 

Reconnect met de natuur, maar ook met elkaar. Dat is de slogan van Campspace. Dit zie je overal in terug. Zo loopt het contact met de eigenaar van een Campspace vaak heel relaxt. Je slaapt bij ze in de achtertuin en dat gevoel krijg je ook echt. Ben je per ongeluk olie vergeten voor bij het eten, dan kan je dat gemakkelijk even vragen aan de eigenaar.  

Vuur plaatsen 

Op veel campings is het uitgesloten dat er vuur gemaakt mag worden. En wanneer er een vuurkuil is, dan loopt in de avond de hele camping uit. Ontspannen bij een kampvuur zitten is er dan niet bij. Er zijn enorm veel Campspaces waarbij je rustig een vuurtje mag maken bij je tent. Vaak is er ook wel een vuurplaats, maar doordat er maar weinig mensen zijn heb je geen hinder van anderen. Genieten met een akoestische gitaar of lekker met een boek na een lange dag wandelen. 

Unieke locaties door heel Europa

Ik had het al een beetje gezegd. Maar het mooie aan Campspace is de unieke locaties die er worden aangeboden door heel Europa. Van boomhutten tot eco-vriendelijke locaties midden in het bos. En van Duitsland tot Frankrijk en Denemarken tot Nederland. Overal vind je prachtige kleinschalige plekken bij mensen in de achtertuin. 

Meer over Campspace

Wil je meer weten over Campspace en de unieke locaties die ze aanbieden via hun website? Bekijk hier de Campspace website. Over vier weken zal ik een nieuwe blog plaatsen over waarom ik mijn belevingstochten organiseer via Campspace locaties. Mocht je meer willen weten over Ik Wil Hiken of de reizen die ik aanbied? Bekijk eens www.ikwilhiken.nl/reizen voor meer informatie. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!