Review: Camelbak SnoBlast 22, Ultieme wintersport rugzak?

Voor Camelbak mocht ik de SnoBlast 22 Hydration Pack uitproberen. Tijdens een wintersport reis naar Meribel (Les 3 Vallées) testte ik deze wintersport rugzak uitvoerig. Dit zijn mijn bevindingen:

Tijdens het wintersporten is het ideaal om een fijne rugzak te dragen. Vooral wanneer je naar grotere skigebieden gaat. Bij Les 3 Vallées is er bijvoorbeeld meer dan 600 kilometer aan aaneengesloten skipistes. Dit is het grootste skigebied van heel Europa. Zo kan je een hele dag onderweg zijn. Met een goed gevulde wintersport rugzak hoef je tussentijds niet meer naar je appartement om te lunchen.


Inhoud 

De Camelbak SnoBlast 22 heeft – de naam verraadt het al – een inhoud van 22 liter. Er kan best wat in, maar wanneer je jouw 2 liter Camelbak Crux™ vol hebt dan neemt dit al een klein beetje van de ruimte in. Dit nam ik mee tijdens een hele dag skiën rondom Meribel: 

  • DJI Mini 2 Drone + Fly more Kit 
  • Lunchpakket
  • Flesje drinken 
  • 2 Plenny Bars 

Als ik nog meer mee had willen nemen, had dit met gemak gekund. Want de Camelbak Snoblast 22 heeft aan twee kanten de Expension panels. Door de ritsen te openen geef je meer ruimte in je rugzak. 

Het 3-ritsen design geeft de mogelijkheid gemakkelijk de tas openen aan alle kanten. Zo kan je ook spullen die je onderin hebt gedaan makkelijk erbij pakken. Ben je benieuwd? Zie dan de foto’s in dit artikel. 

Gewicht

Over het gewicht kan ik vertellen dat het geen lichtgewicht rugzak is. Dit komt door het SnowShield™ materiaal. Dit is volledig waterafstotend wat natuurlijk handig is tijdens het wintersporten. Hierdoor is het gewicht van de rugzak: 1 kilogram. Dit is inclusief de CRUX™ 2L Reservoir with Quicklink™ System, zonder water natuurlijk. De vele handige greepjes en makkelijke toevoegingen aan deze rugzak zorgen er ook voor dat het gewicht verder toeneemt. 

Het waterreservoir Crux™

Een rugzak van Camelbak haal je natuurlijk ook voor een goed waterreservoir. Bij de Camelbak Snoblast wordt er gebruik gemaakt van de Crux™ 2L with Quicklink™. De slang zelf heeft een thermisch omhulsel. Deze zorgt ervoor dat je water niet bevriest. Je kan de slang gedurende het snowboarden of skiën er uitlaten, maar je kan hem ook opbergen in een daarvoor bestemde hoes op je schouderband. 

Bij Camelbak hebben ze slangen met een thermische huls, dit heet een insulated tube. Deze kan je op alle Camelbak Crux waterreservoirs zetten. Wil jij een insulated tube hebben voor jouw Camelbak? Klik dan hier.

Ik heb hem getest terwijl het -15 was op de piste, nu had ik hem niet opgeborgen in de hoes. Hierdoor bevroor het water in het mondstuk. Nu las ik voor het schrijven van deze review dat je het water wat nog overblijft in het mondstuk er weer uit kan blazen. Hierdoor kan dit niet bevriezen. Helaas te laat gelezen, let hier dus op wanneer je deze wintersport rugzak onder koude omstandigheden gaat gebruiken. 

Review wintersport rugzak_Camelbak Snoblast 22_Ik Wil Hiken_05
Foto: Annick Kalff

Gemakkelijk in de skilift 

Misschien wel één van de makkelijkste features van deze wintersport rugzak is het Lift Acces QR Harness systeem. Trek aan de oranje lus en je kan in één makkelijke beweging de rugzak afdoen. Hierdoor kan je hem dus ook op je buik dragen. Dit is ideaal wanneer je snel een stoeltjeslift in moet stappen en wel lekker wil zitten. 

Snowboard en Skibevestiging 

Deze feature heb ik zelf niet uitgetest. Maar je kan zowel jouw snowboard als je ski’s bevestigen aan je rugzak. Dat is ideaal wanneer je langere stukken moet lopen. Denk bijvoorbeeld aan het teruglopen naar de parkeerplaats of je appartement. Of wanneer je off piste gaat en naar een startpunt moet wandelen. Benieuwd naar deze bevestiging op de rugzak? Bekijk dan deze korte video van 38 seconden.

Mijn eindoordeel 

Deze wintersport rugzak heeft wat mij betreft alles wat je mag verwachten. Zo heeft hij een aantal ritsen die het gemakkelijk maken om de rugzak volledig te openen. Stap je stoeltjeslift in dan hoef je niet je rugzak af te doen. Zo kan je door het handige ontwikkelde: Lift Access QR Harness systeem, je rugzak voor je dragen zonder al te veel moeite. Je hebt op de piste altijd water bij je met het Therminator Harness. En door de thermische waterzak zal het water nooit bevriezen. 

Al met al krijgt de Camelbak SnoBlast 22 van mij een dikke 9. Hij krijgt geen 10 omdat er maar één keuze is in aantal liters (22 liter). Maar ga jij op wintersport en wil je een keer de volledige dag onderweg zijn zonder terug te hoeven naar je appartement? Dan is dit jouw nieuw wintersport rugzak! 

De Camelbak SnoBlast is o.a. verkrijgbaar via: Camelbak.comDirect-Running.nl en hardloop.com

Review wintersport rugzak_Camelbak Snoblast 22_Ik Wil Hiken_07
Foto: Annick Kalff
Review wintersport rugzak_Camelbak Snoblast 22_Ik Wil Hiken_08
Foto: Annick Kalff

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!