opzoek naar een outdoor kado van zelfstandig ondernemers?

Wil jij zelfstandig ondernemers steunen in plaats van de grote bedrijven? Doe dan één van deze leuke outdoor uitjes kado. 

#1 Hike poster: Jouw trekking vereeuwigd 

Heb jij weleens een lange trekking gelopen, of ben je van plan dit aankomend jaar te gaan doen? Waarom zou je die memorabele tocht dan niet vereeuwigd aan de muur willen hangen? Hikeposter is het idee van zelfstandig ondernemer Marc. Uit zijn passie voor hiken is Hikeposter ontstaan. Zo is hij creatief ontwerper en daardoor weet hij prachtige unieke posters van trekkings te maken. Hij heeft al veel wandeltochten in de collectie zitten, maar zit jouw hike er niet bij? Dan kan je deze gewoon via het contact formulier aanvragen. 

Een top outdoor kado voor jouw hike vriend of vriendin of voor jezelf!

#2 Herder Gear: Een merinowollen muts 

Deze winter kan het behoorlijk koud gaan worden. Een goede muts is daarom geen overbodige luxe. Maar beter nog kies je voor een muts van merinowol op de markt gebracht door Herder Gear. Dit is een onderneming van 3 vrienden met een liefde voor hiken. Naast de ultralight rugzakken die ze maken in Nederland hebben ze nu ook voor de winter een lekkere merinowollen muts in 3 verschillende kleuren. Check it out> 

Met dit outdoor kado wandel jij er warmpjes bij deze winter met een merinowollen muts van Herder Gear.

#3 Nature is my happy place: ‘Outdoor ontwerpen’

‘’Nature is my happy place’’, dit is de naam van de webshop van Josien. Ze is via Social media en Instagram te vinden via She Hikes Alone. Maar recent is ze begonnen met een webshop met allemaal unieke en eigen ontwerpen. Ze heeft ze superleuke truien, mooie emaillen mokken en gave posters. Wil je een zelfstandig ondernemer supporten, koop dan één van de unieke producten van Josien. 

Bekijk hier de gloednieuwe webshop vol moet outdoor kado’s: Nature is my happy place

#4 Outdoorboeken

Ik kan een elle lange gids maken met outdoor boeken die je kan aanschaffen voor deze winter. Maar in plaats daarvan heb ik een rij met mijn top 3 gemaakt. Dit zijn boeken geschreven door een lange afstandswandelaar of zelfstandig ondernemer en daarmee het ultieme outdoor kado.

Francien Postma, Onderweg

Francien liep alleen over het St. Olavspad en schreef hier een prachtig boek over. Ik interviewde haar voor mijn podcast die op donderdag 8 december uitkomt! Bekijk hier het boek van Francien Postma, Onderweg

Tim Voors, Noorderlichtlopers

Tim ken je misschien al van zijn boeken: ‘’Alleen (Pacific Crest Trail)’’ of ‘’Niet Alleen (Te Araroa Trail)’’, maar hij heeft recent het boek uitgebracht: Noorderlichtlopers over zijn toch op de Kungsleden in Lapland. 

WeLeaf, op eigen kracht 

Ik ben zelf fan van Zoë en Olivier. Zij reisden zes jaar lang over de wereld en deden dit allemaal op eigen kracht. Dit betekent met de fiets, kano, zeiljacht, skeelers of schaatsen. Ze vertellen erover in hun eigen uitgebrachte boek: Op Eigen Kracht.

#5 De paddenstoelenman: ‘Paddenstoelen kweken workshop’

De paddenstoelenman was recent aanwezig tijdens de Embrace the winter belevingstocht in Groningen. Hij vertelde van alles over paddenstoelen en hoe ze groeien. Wil je zelf nu een keer meer leren over paddenstoelen ga dan bij de paddenstoelenman langs voor één van zijn workshops paddenstoelen kweken. Hierin vertelt hij meer over hoe gezond paddenstoelen zijn, hoe jij zelf kan kweken met huis-, tuin- en keukengereedschap. Je kan voor een ‘’normale’’ kweekworkshop gaan, maar ook voor de magische paddenstoelen workshop. 

Wil jij een uniek uitje cadeau doen? Ga paddenstoelen kweken met de paddenstoelenman 

paddenstoelen workshop kweken

#Extra: doe een Belevingstocht cadeau

Ik organiseer zelf natuurlijk ook als zelfstandig ondernemer tochten. Dit zijn korte, maar mooie tochten in Nederland. Hierbij ga je van alles leren over de natuur. Zo heb ik 3 verschillende tochten die ik drop in 2023: 

Start Hiking: 

Dit is een tocht waarbij ik je meer ga leren over het maken van een meerdaagse tocht. In twee dagen tijd leer je over navigeren, vuur maken, maar kan je ook kiezen tussen een ecoloog of een wildplukexpert. In twee dagen over de Veluwe leer je precies wat je nodig hebt voor je eerste trektocht deze zomer. Start Hiking met Mischa de Ecoloog vindt plaats op: 27 en 28 mei. Het Start Hiking weekend met Laura de Wildplukexpert vindt plaats op 08 en 09 april. Beide tochten vinden plaats op en rondom de Veluwe. 

NIEUW: Basic Cooking:

Dit is een nieuw weekend dat ik organiseer met Albert. Hij is gespecialiseerd in het fileren en bereiden van wild zoals gans, ree, en zwijn. Tijdens dit weekend gaan we natuurlijk wild bereiden, maar gaan we ons ook richten op het maken van vuur met een vuurboog. We slapen in hangmatten en gaan een weekend lang overleven met zo min mogelijk. Het Basic cooking weekend vindt eenmalig plaats op 15 en 16 april centraal in Nederland. 

Ga naar ikwilhiken.nl/reizen voor meer informatie (vanaf 11 december staat deze tocht online)

Ouder & Kind beleving: 

Wil jij samen met je kind een weekend lang genieten van de buitenlucht? Tijdens het Ouder en kind belevingsweekend gaan we allerlei kindvriendelijke buitenactiviteiten doen. Hierbij richten we ons vooral op de band tussen vader en kind en moeder en kind. We hebben twee losse weekenden die perfect zijn als cadeau voor moederdag en vaderdag. Het moeder en kind weekend vindt plaats op: 13-14 mei. Het Vader en kind weekend vindt plaats op 17-18 juni. Ook weer centraal in het land.  

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!