Ik Wil Hiken | Reizen

Belevingstochten

Embrace the
wINTER

”Leer de winter te omarmen. Dompel je onder in een ijsbad en leer over paddenstoelen tijdens dit drie daagse hiking avontuur in Nederland”

Wat ga je doen?

Met Ik Wil Hiken gaan we op pad in Nederland. Drie dagen verplaatsen we ons door het noorden van Groningen. Tijdens een nachtelijk bezoek aan het dark sky park loopt er een sterrenkundige mee om van alles te vertellen over sterren, planeten en meer. Dompel je onder in een ijsbad, en leer om de kou lief te hebben. In de avond leren we meer over vuur maken met o.a. nat hout. Leer houthakken en meer tijdens deze unieke winterbeleving 

Maak op een originele en intieme manier kennis met trektochten en met de natuur in Nederland. 

embrace the winter trektocht_ik wil hiken
Embrace the winter_belevingstocht_ik wil hiken_back to nature_06

Wat vonden anderen van dit weekend?

Wat kan je verwachten?

embrace the winter_highlights_paddenstoelen

Paddenstoelen Bereiden

embrace the winter_highlights_tent

Slapen in een tent

embrace the winter_highlights_ice bath

Neem een ijsbad

embrace the winter_highlights_dark sky

Ontdek het dark-sky park

embrace the winter_highlights_buiten koken

Koken boven het vuur

embrace the winter_highlights_Pieterpad

Bewandel het pieterpad

In een weekend ga je van vrijdag op zondag in een kleine groep op stap. We overnachten op een prachtige locatie in Noord-Groningen. Met een compacte rugzak lopen we onder andere een gedeelte van het bekende Pieterpad. Jij hebt zelf je kampeermaterialen op je rug. Zo maak je op een rustige manier kennis met het maken van een trektocht. Dit zit er allemaal in deze drie daagse trektocht:

 • Overnachten in een tent 
 • Leren over een ijsbad
 • Loop de eerste etappe van het Pieterpad
 • Onze avondmaaltijd en toetje bereiden we boven het kampvuur
 • Leren vuur maken met nat hout in de avond uren. 
 • Leer meer over de sterren van een Expert in het Dark-Sky Park
 • Ontdek één van de mooiste plekjes van Nederland

''One day, or day one. You decide?''

Praktisch

Wat kost een reis?

€ 245,- p.p.  (VOL) 

 (Incl. accommodatie, begeleiding, paddenstoelen expert, Ijsbad sessie, voeding)

Overzicht van de kosten vind je in de kolom hiernaast. 

Waarom mee op een belevingstocht in Nederland?

Wij bieden een trektocht aan om nooit te vergeten. Letterlijk, want we gaan proberen je zo veel mogelijk te leren over het maken van trektochten. Zo gaan we leren vuur maken, bereiden we een paddenstoelenstoof boven het vuur. Ook leer je kou meer te waarderen doormiddel van een ijsbad sessie door een specialist. En ik geef je hand-outs voor je volgende zelfstandige trektocht. Maar ook gaan we met een expert van staatsbosbeheer naar een officieel Dark Sky Park 

Je gaat dus op trektocht met een Ijsbad therapeut, paddenstoelenexpert en een bushcrafter!

Dit kan je ook nog verwachten:  

 • Buiten overnachten in een tent
 • Door de dag heen leren van nieuwe vaardigheden leren
 • Een all-in trektocht
 • Koken boven het kampvuur dat je zelf hebt aangemaakt!

Wat doen we met Corona?

Op dit moment zijn er geen coronamaatregelen van kracht. Mochten deze in de toekomst er wel komen houden wij bij Ik Wil Hiken rekening met de richtlijnen van de overheid. 

Wanneer?

Op dit moment is er één reis mogelijkheden in Nederland. 

10 t/m 12 februari

Binnenkort ook andere trektochten beschikbaar via Ik Wil Hiken

Prijs overzicht

Wat zit er bij de prijs in? 

 • Professionele begeleiding 
 • Accommodatie (incl. sanitair)
 • Trektocht voeding (2x Lunch, 2x avondeten van het kampvuur, 2x ontbijt. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen en/of allergieën.)

Extra opties: 

 • Huur professioneel Kampeermateriaal (Slaapmatje, tent, slaapzak): €95,- p.p.
 • Huur professionele trekkingrugzak (50L, 2 dagen) €40,- p.p.
 • Huur wandelstokken €11,- p.p. 

Je krijgt na je boeking een mail waarin je kan aangeven welke extra opties jij wil bij de trektocht. De kosten hiervoor kan je voldoen tot 2 weken voor de trektocht.

(eventueel) bijkomende kosten:

 • Transport naar start/eindlocatie
 • Extra snacks tijdens de tocht
 • Annuleringsverzekering
 • Reisverzekering

Extra informatie vlucht & transport

De start- en eindlocatie zijn hetzelfde. We lopen dus een rondtocht. Zo kan jij het vervoer waarmee je gekomen bent gewoon laten staan. 

De exacte locatie krijg je pas na de boeking.

Ook krijg je na de boeking zo nu en dan informatie over de trektocht in je mail. Informatie over de route, en ook leuke weetjes zodat je met de nodige kennis al aan de start verschijnt. 

We verzamelen op vrijdag eind van de ochtend (rond 12:00). Vervolgens lopen we zo’n 3/4 uur. Na de inspanning is er voldoende ruimte om te ontspannen op ons basecamp.  

Waar gaan we op pad?

Betalen kan bij Ik Wil Hiken in 3 of 5 termijnen. Hierdoor hoef je geen grote bedragen in 1x uit te geven. Dit allemaal zonder extra kosten. 

Trail planning

Ruim voor vertrek ontvang je een trail planning. Met paklijst, reis informatie, en een trailschema. Zonder zorgen op pad. 

Bij alle boekingen gratis een online 12 weken Step by Step training in de Ik Wil Hiken Academy. Bereid je goed voor!

FAQ

We slapen op een camping via Campspace. Op deze camping is er sanitair en de mogelijkheid om te douchen. Ook mogen we er vuur maken. 

Slapen kan in een zelf meegebrachte tent. Wil je niet met alle bepakking lopen dan kan je tent klaarliggen bij de slaaplocatie bij aankomst. Dit kan allemaal in overleg.

 

Er wordt tijdens deze trektocht gezorgd voor een lunch op dag één. In de avond eten we een warme maaltijd vanaf het kampvuur. Op dag twee krijg je ontbijt en weer een heerlijke lunch.

Wil je nog extra snacken? Breng dit dan zelf mee. Wij zorgen nog voor een kleine borrel en een trailmix tijdens de trektocht. 

Benieuwd hoe het zit met kookgerei, zoals: pannen, bestek en borden? Kijk in de kolom hiernaast naar: Wat neem ik mee om te koken?

Kampeermateriaal wordt aan het begin van de trektocht aan je meegegeven wanneer je dit gehuurd hebt bij Ik Wil Hiken.

Je mag ook je eigen materialen meenemen. Wanneer je dit doet hou rekening met het gewicht. Je slaapzak, slaapmatje en tent moeten samen niet boven de vier kilo uitkomen.

Bij gehuurde kampeermaterialen maken we gebruik van materialen die geschikt zijn voor de weersomstandigheden van dat moment. 

Je krijgt van ons ruim voor aanvang van de trektocht een uitgebreide paklijst. In deze paklijst staat precies beschreven wat je mee moet nemen, maar de volgende items staan er hoe dan ook op. 

Id-kaart: Zorg voor een geldig Id-kaart bij je hebt tijdens de trektocht. Soms wordt er bij de kampeerplek gevraagd om persoonsgegevens. 

Wandelkleding: Zorg voor kleding dat lekker zit tijdens het wandelen.

Wandelschoenen: Wij raden aan om wandelschoenen of trailrunners te halen voor de trektocht. Loop deze ook goed in voor je mee op pad gaat.

Rugzak: Breng je eigen rugzak mee van 50 – 65 liter. Huren is natuurlijk ook mogelijk.

Bestek en bord: Wij vragen je om zelf bestek mee te nemen. Wij geven hiervoor in de weken vooraf goede tips, mocht je niet weten wat ideaal is.

In de weken na je boeking ontvang je regelmatig mailtjes met handige informatie rondom gear en opties. Zo ben je altijd goed geïnformeerd. 

Ik Wil Hiken organiseert de unieke trektocht in samenwerking met Sietse Visser en de Sterrenkundige.

Tijdens de trektocht heeft de gids een Tracker met noodsignaal erop mee. In geval van nood en zonder bereik kunnen er toch hulpdiensten komen. 

 • 2 overnachting op een unieke campspace camping.
 • Begeleiding door Rick Mulder.
 • Uitleg over sterren van een sterrenkundige. 
 • Uitleg over ijsbad.
 • Voedsel (o.a. paddenstoelen) tijdens de trektocht
 • Leren over het maken van een kampvuur (o.a. met nat hout)
 • GPS voor noodsituaties
 • Uitgebreide trektocht uitleg bij de startlocatie & informatie, paklijsten vooraf in de mail. 

Tijdens deze trektocht is er een verzekering die wij adviseren om af te sluiten:

 • Annuleringsverzekering: Wat jammer! Je kan onverhoopt niet mee op trektocht. Nu zit er niets anders op dan je reis te annuleren. Met een annuleringsverzekering ben je in veel gevallen gedekt. 

Wil je meer weten over onze annuleringsprocedures? Lees dan de algemene voorwaarden. Gelijk na je boeking krijg je informatie over het afsluiten van een annuleringsverzekering. 

Deze trektocht is voor iedereen tussen de 16 en 65 jaar. Het is een trektocht voor zowel beginners als gevorderden. Een goede conditie is niet vereist, maar je moet wel gemakkelijk 10 kilometer kunnen lopen met een rugzak van 4/5 kilogram. Dan kan je goed meekomen met de rest!

Je kan je zowel solo als met een groepje opgeven voor deze trektocht.

Deze trektocht zit boordevol ervaring:

Rick: Al jaren lang is Rick bezig met hiken en heeft hij onderhand een C-1 Alpine cursus gevolgd, meerdere survivalcursussen en is hij paraglider. Met zijn Ik Wil Hiken Academy leidt hij beginners op voor het maken van hun eerste trektocht. 

De groepen zijn niet groter dan 12 deelnemers. Zo houden we kleine groepjes waardoor er voor iedereen persoonlijk tijd en ruimte is. Ook kan je op deze manier beter leren!

Je kan bij Ik Wil Hiken 3 termijnen betalen. Zo kan je mee zonder dat je het gelijk voelt in je portemonnee.

Gebruik bij je boeking de code: ikwil3termijnen 

Na je boeking ontvang je na 30/60 dagen 2x een factuur voor 35% van het totaalbedrag. Het totaalbedrag moet voor 14 dagen voorafgaand aan de reis betaald zijn. Hierdoor kan je gebruik maken van betalen in termijnen tot 30 dagen voor de reis. 

Tijdens deze trektocht kan jij bepaalde producten bij boeken. Deze materialen huur je voor tijdens de trektocht. Hier uitleg waarom:

 • Wandelstokken: Het verplaatsen met wandelstokken kan helpen in je krachtverdeling. Zo verplaats jij je tot wel 30% beter met gebruik van een wandelstok. Het is niet verplicht om een wandelstok bij je ste hebben. 
 • Kampeermaterialen: Omdat we slapen op een kampeerplaats is het meenemen van kampeermaterialen essentieel. Wij huren onze materialen bij een professionele outdoorspecialist. Wanneer je zelf materialen meeneemt kan dit in overleg. 
 • Rugzak: Omdat je mee gaat met een trektocht zal je meer op je rug hebben dan bij een normale wandeling. Hiervoor vragen wij om een 50 tot 65 liter trekkingrugzak. Mocht je meewillen en niet zoveel kunnen dragen, zie dan de vraag: ‘Is er bagagevervoer mogelijk?’ voor de mogelijkheden.

Dit verschilt per dag. We lopen tussen de 5 en de 15 kilometer per dag. Misschien klinkt dit niet als veel, maar het gebied heeft in sommige gevallen geen paden. We kiezen dan het pad van de wilde dieren om naar onze slaaplocatie te komen. We zullen ons dus niet altijd even snel verplaatsen. 

Bij een trektocht loop je normaal met je eigen materialen op je rug. Hiermee bedoelen we in je eigen rugzak. Maar er is ook bagagevervoer mogelijk wanneer jij toch graag mee wil voor deze mooie ervaring.

Zo kan je aan het begin van de tocht je kampeermaterialen afgeven en op deze manier jezelf lichter verplaatsen. Bagagevervoer kost een extra €5,- p.p.. Dit omdat wij willen stimuleren het toch zelf te proberen.

Deze trektocht is geschikt voor iedereen met een normale basisconditie.

Je bent 4 tot 6 uur per dag actief aan het wandelen. Omdat we voornamelijk over vlak terrein lopen zal dit fysiek geen hele zware inspanning zijn. 

Je hoeft geen ervaring te hebben in de bergen of met trektochten. Maar een normale basisconditie is wel essentieel. 

Natuurlijk is er begeleiding die je kunnen helpen bijvoorbeeld met bepakking als het je toch even niet lukt. 

Opzoek naar een andere reis die bij je past?

Expeditie Bulgarije_ ik wil hiken
Wildernis expeditie
Bulgarije

Altijd al de wildernis willen opzoeken? Samen met een gecertificeerde survivalguide gaan we het wilde Bulgarije ontdekken.

Ik Wil Hiken_belevingstochten Nederland)_01
Start Hiking

Tijdens dit belevingsweekend gaan we beginnen met hiken. Heb je er altijd van gedroomd om een trektocht te maken? Dan is dit jouw start! Ontdek meet van het Start Hiking belevingsweekend in Nederland