De Ik Wil Hiken outdoor podcast | seizoen overzicht  

In de afgelopen weken heb ik de outdoor podcast opgenomen in totaal 10 afleveringen. In totaal heb ik dus met maar liefst 10 outdoor enthousiaste mensen gesproken over naar buiten gaan en alles wat daar maar iets mee te maken heeft. Het is tijd voor een overzicht van al deze podcasts. Misschien zit er nog wel een leuke podcast tussen die je aanspreekt. 

Heel veel luisterplezier en vond je de outdoor podcast leuk, dan is delen via Instagram ontzettend lief! Zo maak ik de podcasts helemaal gratis en gaat er veel tijd inzitten. Als je mijn podcasts een breder publiek gaan raken dan lijkt me dat ontzettend tof!

#1 Met Ingrid over haar voorbereidingen voor de PCT 

In deze aflevering ga ik in gesprek met Ingrid. Zij gaat de PCT, de Pacific Crest Trail lopen in Amerika. Dit is een tocht van in totaal 4268 kilometer. Je loopt hierbij door 6 nationale parken en 3 verschillende staten. Er zijn verschillende boeken over deze tocht geschreven waar onder de best seller: Wild – Cheryl Strayed, maar ook Tim Voors schreef het boek: ‘’Alleen’’ over zijn PCT. 


Ingrid gaat 3 maanden alleen als vrouw de PCT lopen, ze vertelde alles over haar voorbereiding. Waaronder hoeveel geld het nu eigenlijk kost om een PCT te lopen. Ingrid startte ook Chapter You, een online blog + instagram pagina. Zeker de moeite waard om eens te bekijken! Ook staat er een uitgebreide blog over de PCT op de Ik Wil Hiken blog!

#2 Met Arne over het hiken van ongebaande paden in Schotland 

In deze aflevering ga ik in gesprek met Arne Lannoo. Je kan Arne kennen als werknemer van A.S. Adventure, maar hij is ook zeer actief op Instagram. Hij post hier geweldige foto’s van de trails die hij loopt. Zo stippelt Arne Lannoo ook regelmatig zelf routes uit. Hierbij maakt hij gebruik van zijn computer en slimme trucjes met apps. 

Je hoort in deze outdoor podcast waar je moet beginnen als jij zelf een trektocht wil ontwikkelen. Hoe bepaal je goede slaapplaats en waar haal je jouw voeding vandaan wanneer je meerdere dagen op stap gaat?

#3 Met Herder Gear over het ontwerpen van je eigen outdoor rugzak 

In deze aflevering ga ik in gesprek met Arne Lannoo. Je kan Arne kennen als werknemer van A.S. Adventure, maar hij is ook zeer actief op Instagram. Hij post hier geweldige foto’s van de trails die hij loopt. Zo stippelt Arne Lannoo ook regelmatig zelf routes uit. Hierbij maakt hij gebruik van zijn computer en slimme trucjes met apps.


Je hoort in deze outdoor podcast waar je moet beginnen als jij zelf een trektocht wil ontwikkelen. Hoe bepaal je goede slaapplaats en waar haal je jouw voeding vandaan wanneer je meerdere dagen op stap gaat?

#4 Met Laura over het drama van lopen op blaren 

In deze aflevering ga ik in gesprek met mijn vrouw Laura. Zij heeft snel last van blaren, maar het weerhield haar er niet van om meerdere meerdaagse tochten te maken. Maar wat heeft zij nu eigenlijk geleerd over het lopen met blaren? En wat doet ze nu om blaren zo veel mogelijk te voorkomen?

#5 Met Dennis over Kamp van Koningsbruggen en hiken in Ijsland

In deze podcast ga ik in gesprek met Dennis de Kruif, je kan hem kennen via Kamp van Koningsbrugge waar hij als finalist het einde haalde. Hierna is hij actief gebleven in de outdoorwereld en heeft hij een meerdaagse trekking gemaakt in IJsland. 

Ik vraag hem natuurlijk alles over Kamp van Koningsbrugge en probeer meer uit te vinden over zijn passie voor hiken en wat volgens hem de connectie is met het hiken. In deze outdoor podcast.

#6 Met Stef over de nachtmerrie van een aardbeving in Nepal 

In deze podcast hebben we niet het mooiste, maar wel het meest bijzondere verhaal. Namelijk het verhaal van Stef. Hij ging zijn zusje opzoeken in Nepal en belande tijdens een trekking in één van swerelds heftigste aardbevingen ooit terecht. Nadat wij elkaar hadden gesproken in de podcast over Herder Gear, aflevering 3 raakten we over dit onderwerp aan de praat. 

Omdat ik zelf met Laura in 2016 naar Nepal ben geweest. En we dit deden ook om het land weer wat economische steun te geven na deze ramp, moest ik een podcast met stef opnemen. Zo praten we over de doodsangsten die hij heeft uitgestaan verteld hij openhartig over wat dit hem hem gedaan heeft toen wij thuis kwam. En hoe het voor zijn ouders was dat hij 3 dagen lang als vermist was opgegeven.

#7 Met Jamie over 500 kilometer hiken voor een nieuwe speelfilm 

In deze podcast ga ik in gesprek met Jamie. Jamie liep 500 kilometer door Lapland. Dit deed ze samen met een filmcrew om een speelfilm op te nemen midden in de wildernis. Zo ging ze hiken, maar moest ze ook de rol van Sofie vervullen. 

Ik vraag haar natuurlijk hoe haar dat afging. Ook vraag ik haar over hoe haar partner het vond dat ze 40 dagen van huis was met een clubje van enkel mannen. En praten we over de liefde voor hiken die is ontstaan na deze tocht. in deze outdoor podcast.

#8 Met Winnaar Laura over Hunted into the Wild, winnaars editie! 

Vandaag gaat het over onze vlucht. Zo hebben wij 10 dagen overleefd in de wildernis en konden we uit handen blijven van de hunters. Maar hoe deden we dit en hoe kijken wij zelf terug op onze vlucht? 

In deze podcast geven we je een inkijkje in onze avonturen en krijg je ook wat inside information. Wat gebeurt er met je als je niet op één lijn zit qua keuzes. En waarom hoorde je mij zeggen in de trailer: ‘Vliegtuig Vliegtuig Vliegtuig’?

#9 Met Hunter Stani over Hunted into the Wild, International Mountainleader en meer 

Vandaag ga ik in gesprek met Stani, beter bekend als Hunter uit into the wild. Hij verteld over zijn leven als Mountainleader, wildernis guide en expeditieleider van onder andere Bear Grylls. Je kan enorm veel leren van deze man en daarom raad ik je aan om deze aflevering zeker te luisteren! 

#10 Met Jasper Demollin over Bulgarije, Expeditie Robinson en de liefde voor buiten 

In deze podcast spreken we met Jasper Demolin, hij is onder andere bekend van Streetlab, speelde bijrollen in verschillende tv-series, stond in het theater en is inmiddels bekend geworden met de hitserie: de FOMO-show.

Maar in deze podcast hebben we het vooral over zijn deelname aan Expeditie Robinson, aan zijn strijdt tegen Stuk-Tv (Locatie Onbekend) in Bulgarije en zijn liefde voor naar buiten gaan. Zo ging hij vroeger bijvoorbeeld al naar naturistencampings met zijn ouders en kriebelt het toch altijd om weer op pad te gaan.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!