Een bergsportreis met een goed doel 

Wil jij op een bergsportreis met een doel? Ga dan mee met onbegrensd avontuur. Samen met lichamelijk beperkten trek je de bergen in. 

Het lijkt wel de gewoonste zaak van de wereld. Je trekt je wandelschoenen aan. Pakt je hiking uitrusting bij elkaar en gaat op pad. Maar wat nu als dit niet mogelijk is omdat je in een rolstoel zit of slecht ter been bent? Dan moet jij met leder ogen toezien hoe heel Nederland de bergen in trekt. Daarom wil ik je kennis laten maken met Onbegrensd avontuur. Dit is een bergsport stichting die ervoor wil zorgen dat iedereen op een betaalbare manier de bergen in kan. 

Bezoek hier de website van: Onbegrensd Avontuur

Onbegrensd avontuur 

De titel van deze blog heet: een bergsportreis met een goed doel. Zo is het dan ook. Bij onbegrensd avontuur trekken we samen de bergen in. Dit kan zijn met of zonder een lichamelijke beperking. Doormiddel van de natuur is het hun doel om mensen te verbinden. Dit kunnen korte tochten zijn in Nederland, maar ze bieden bij Onbegrensd avontuur ook bergsportreizen in het buitenland aan. 

Sebastien Naulais is de oprichter van Onbegrensd avontuur. Hij vroeg zich af hoe hij ervoor kon zorgen dat iedereen de bergen in kon en kon genieten van een bergsportreis. 

Onbegrensd Avontuur_Ik Wil Hiken_02

Hoe kan je met een rolstoel de bergen in? 

Een speciale rolstoel wordt meegenomen om mensen met een lichamelijke beperking de bergen in te krijgen. Dit heet een Joëlette, een off road aangepaste rolstoel. Met twee tot vier kan deze rolstoel begeleid worden. Door elkaar te helpen bereiken we allemaal de top van de berg. Zo gaat iedereen met veel plezier op pad. Dit is dan ook het doel van de stichting.  

Een bergsportreis voor minimale kosten 

De reizen van Onbegrensd avontuur zijn er voor iedereen met ieder niveau. Dat maakt het ook zo leuk om mee te gaan met één van de reizen. Daarnaast zijn de kosten erg laag omdat je alleen betaald voor de onkosten die gemaakt worden zoals voeding en verblijf. Op deze manier kan je toch een week in de bergen zijn met een leuke groep tegen minimale kosten. 

Dagtocht Mastbos, Breda 

Wil jij een keer een dag mee op pad om te zien hoe het is? Ga dan 4 juni mee naar het Mastbos in Breda. Zo kan je zien of zo’n prachtige wandeltocht met een doel wat voor jou is. De inschrijving is volledig gratis. Bekijk deze wandeltocht hier

Gorges Du Verdon 

Wil jij eens ervaren hoe het is om 4 nachten in een tent te slapen en ook twee nachten in een berghut? Dan kan je mee met deze alpiene wandeling door Gorges Du Verdon in Frankrijk. Normaal betaal je voor zo’n tocht meer dan €700,-, maar via Onbegrensd Avontuur maar €270,-. Deze tocht vind plaats van 17 juli t/m 23 juli. Bekijk hier de bergwandeltocht in Frankrijk

Eifel Wandelavontuur

Vanaf donderdag 11 augustus tot 14 augustus gaat Onbegrensd Avontuur naar het Duitse Eifel natuurgebied. 3 nachten lang zullen ze overnachten in tenten en leer je kennis maken met een wandelvakantie. Voor maar €50,- kan je al mee op pad. Bekijk hier het Eifel Wandelavontuur.

Dutch Mountain Trail 

Liever wat dichter bij huis en aan het einde van de zomer mee op pad? Dat kan, bij Onbegrensd avontuur gaan ze namelijk de Seven Summits van Zuid-Limburg lopen. Van 25 – 30 september kan je mee op pad. Bekijk hier de Dutch Mountain Trail  

Een bergsportreis met een doel 

Heb je dit artikel gelezen en wil je meer weten over Onbegrensd Avontuur, bezoek dan eens hun website. Ze zijn voor komend zomer dringend opzoek naar lopende deelnemers die mee op pad willen. Daarom wil ik je vragen om eens na te denken over een bergsportreis voor het goede doel. Je maakt iemand ontzettend blij, maar ook jij zal als een gelukkiger mens weer terugkomen in Nederland. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!