Review: Grisport Eiger Mid Bergwandelschoen

Ik mocht de Premium ‘Eiger Mid’ bergwandelschoen van Grisport testen. Bij Grisport betekent Premium dat hij speciaal is ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Een echte Hollander houdt van een stevige wandelschoen, gestoken in een mooi jasje. Dat is de Grisport Eiger Mid bergwandelschoen. 

‘Als gegoten na de eerste stappen’ 

Een bergwandelschoen moet je altijd inlopen is mij verteld. Maar tijdens de Coast to Coast in Engeland liep ik een man tegen het lijf. Zelf liep ik met blaren op m’n hakken in een paartje bergwandelschoenen van Meindl. Deze man zei: ‘Ik draag altijd Grisport, die koop je en draag je, zonder gedoe!’. Toen Grisport mij dus benaderde om een paar schoenen te testen kon ik geen nee zeggen. 

En had deze Engelsman gelogen? ‘Nee’, is mijn volmondige antwoord. Want ik liep er sinds de eerste dag geweldig op. Inmiddels heb ik er al verschillende wandeltochten opzitten zonder enkele problemen. De pasvorm voorin de schoen is gemiddeld. Voor een bredere voet zal je misschien moeten uitwijken naar één van hun andere modellen. Maar voor de gemiddelde voet is dit een perfecte fit! 

Een paar details op een rij 

Leer type: Nubuck Hydro Leer 

Weertypes: Tot 25 graden / waterdicht 

Classificatie: B bergwandelschoen

Prijs: 164,95 

Bekijk hier deze wandelschoen

Categorie B, wandelschoen 

‘Ik wil nieuwe wandelschoenen aanschaffen. Welke zou ik moeten nemen, en wat betekenen die categorieën precies? Wil je meer weten over Categorieën per wandelschoen, lees dan dit artikel

De Grisport Eiger Mid is een op en top Cat. B. Dit betekent dat hij de juiste stevigheid en griep biedt voor in de bergen. Rotsen, gladde ondergronden en hogere vegetatie. Dat is waar deze wandelschoen voor gemaakt is. Doordat hij de enkel beschermd heb je minder kans op blessures. Het nadeel is alleen dat hij door de gevoerde binnenkant ook warmer is. Dus hij is niet optimaal voor het warmere weer. 

De Grisport Eiger Mid, hiken met stijl 

Deze bergwandelschoen is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren. Donkergroen, blauw en antraciet. Ikzelf heb gekozen voor het donkergroene model. Dit is geen duf bruin leren wandelschoen. De kleuren sluiten perfect bij elkaar aan en de gele lijn geeft hem een alpinistische uitstraling. Ondanks dat ik een liefhebber ben van een lage wandelschoen of een trailrunner, draag ik deze met liefde! 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!