Compressie sokken, Ga wandelen zonder blessures

Je hebt vast weleens een hardloper gezien met van die hoge compressie sokken. Maar waarom dragen ze deze eigenlijk? Wat zijn de medische voordelen? Alle voordelen lees je in dit artikel. 

Vraag Laura (mijn vrouw), en je hoort iemand die zweert bij compressie sokken. Laura had altijd ontzettend veel last van blaren. Van bergschoenen tot barefeet en van pantykousjes tot wandelwol. Ze heeft het allemaal geprobeerd, maar de combinatie van een compressie sok met trailrunners zorgde wonderbaarlijk voor geen enkele blaar. We wonnen Hunted into the Wild, maar Laura’s grootste overwinning was in 10 dagen tijd geen één blaar te hebben. 

4 voordelen van Compressie sokken tijdens het wandelen:

Ik ben opzoek gegaan naar de: ‘waarom’. Want waarom helpen die compressie sokken nu bij het voorkomen van blaren en blessures? Hier 4 redenen op een rij:

1.     Minder zwellingen en blaren

De compressie kous gaat je helpen om zwellingen te voorkomen en daarmee verminder je de kans op blaren. Dikke voeten komen veel voor bij wandelaars. Waar je voeten breder worden geven je schoenen maar weinig mee. Hierdoor krijg je wrijving in je schoenen wat weer resulteert in blaren. De zwelling wordt minder doordat compressie kousen helpen druk uit te oefenen op bloedvaten. Vochtophoping wordt hiermee dus voorkomen of vermindert. 

2.     Sneller herstel 

De reden dat veel topsporters compressie sokken gebruiken is dat het de herstelperiode versneld. Na een intensieve work-out of flinke wandeling zullen ze effectief bij de bloedsomloop helpen. Hierdoor worden melkzuren en andere afvalstoffen sneller afgevoerd waardoor jij ook sneller kan herstellen. Vooral tijdens een trektocht wanneer jij meerdere dagen achter elkaar wandelt is dit ideaal. 

Ga hier naar de beste compressie sokken op de markt: STOX Energy Socks

3.     Verminderd gevoel van zware benen 

Vermoeide benen, ze kunnen flink opspelen, vooral wanneer jij een berg op moet lopen. Ze voelen al snel zwaar en je moet echt moeite doen om voet voor voet verder te lopen. Door een verbeterde bloedcirculatie zorgen compressie sokken er ook voor dat je minder zware benen hebt. Of tenminste het gevoel van zware benen wordt verminderd. 

4.     Geeft ondersteuning aan spieren en gewrichten

Wanneer jij een breuk hebt of een spierscheuring, dan wordt geadviseerd om er zo min mogelijk mee te doen. Er kan zelfs verband of gips worden aangelegd. Dit zorgt voor ondersteuning en dus ook sneller herstel. Tijdens een wandeling biedt het ook ondersteuning aan je spieren en gewrichten. Een compressie sok geeft stabiliteit en helpt om letsel tegen te gaan of te verminderen. Heb jij last van knieën of enkels tijdens het wandelen? Dan kan een compressie sok daar enorm goed bij helpen.  

GEKREGEN: De STOX Sports Ankle Socks

Ik kreeg van STOX Energy Socks de STOX sports Ankle socks opgestuurd. Dit zijn lag compressie sokken die een krachtige werking hebben op je voeten. Ze verminderen gezwollen enkels en voeten. Door gezwollen enkels en voeten krijgen veel mensen last van blaren. 

Ook voelen de enkel sokken van STOX gelijk prettig aan je voeten. Met de hogere compressie sokken kan je een opgesloten gevoel ervaren. Maar dat los je dus op door te kiezen voor de lage sokken. 

Deze sok is gemaakt van Dyarn®, dit een vocht afdrijvende stof die tot wel 7x meer vocht afdrijft dan gewoon polyester. Hierdoor blijven je voeten warm in de winter en koel in de zomer. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!