Kijkje in mijn rugzak voor de Hike en Survival in Bulgarije

Vraag jij je nu af wat je allemaal moet meenemen tijdens zo’n hike en survival naar Bulgarije? Ik zet hier al mijn bepakking voor je op een rij 

Goede bepakking is essentieel voor een comfortabele trektocht. Bij een hike en survival draait het om een paar dingen die anders zijn dan een trektocht. Zo ga je namelijk ook surviallen. Maar bij een echte survival heb je niet zo veel spullen bij je. De enige materialen die ik extra mee had genomen waren touw en een fire steel. Maar deze moet je zeker meenemen voor een goede survival. Verder was mijn rugzak extreem licht van gewicht. Alle bepakking bestond dus uit maximaal 8 kilo. 

Rugzak, Herder Gear Zaino 

Ik heb al vaker geschreven over mijn lichtgewicht rugzak. Maar ook tijdens deze hike en survival paste hij perfect. Zo is deze rugzak gemaakt van extreem sterk materiaal, maar hij is ook licht van gewicht (700 gram). Hij heeft een roll-top sluiting. Je kan hem dus waterdicht maken en gemakkelijk nog extra spullen boven op de tas doen. Ook de voorvakken en de zijpouches waren ideaal om snel wat in te doen of uit te pakken of zodat je makkelijk wat kan meenemen tijdens een hike en survival. Het makkelijkste is dat je hem niet steeds af hoeft te doen om bij je spullen te komen. 

outdoorkleding_Ik Wil hiken_Revolution Race_Hiking_Outdoors_04

Slaapset 

De volledige slaap set zat bij de prijs inbegrepen. Zo’n set bestond uit een hangmat, tarp, touw, muskietennet, slaapzak en isolatieplastic. Bij het slapen in een hangmat is het belangrijk dat je hem goed ophangt. Dit om te voorkomen dat je kont te koud wordt. Een slaapzak zal hier niet bij helpen. Wij hebben hier dus een andere methode voor gevonden tijdens de hike en survival. Wil je meer weten over hangmat slapen? Bekijk deze link

Ikzelf slaap ook nog met een extra licht gewicht kussentje in mijn hangmat. Dit kussentje gebruik ik al meer dan 8 jaar tijdens mijn hikes: Sea to Summit pillow

hangmat slapen_ik wil hiken_03

Kleding 

Wat voor kleding trek je nu aan? Het antwoord is eigenlijk gewoon niet te veel! Vooral niet te veel meenemen tijdens zo’n tocht. Want je wordt hoe dan ook vies. Natuurlijk zorg je wel voor wat extra onderbroeken en sokken voor de hygiëne. 

Deze kleding had ik aan tijdens deze trekking: 

Ik had gewone onderbroeken aan en gewone sokken. Mijn schoenen waren trailrunners, maar voor deelnemers raden wij hoge wandelschoenen aan voor een trekking zoals deze. 

wildernis trekking_ik wil hiken_06

Kookgerei 

Ik schreef al eerder een uitgebreide blog over kookgerei voor tijdens deze trekking. Maar in het kort nemen we eigenlijk totaal geen gas mee tijdens deze survival. We koken alleen maar boven het open vuur, dit hoort dan ook bij een echte survival. Daarnaast doe je dit in een pannetje van Stainless steel. Dit is een voorbeeld van een pannetje die je kan meenemen voor jouw hike en survival. 

Meenemen survival_Ik WIL HIKEN_02

Voeding, in drybag 

Net als je kleding ging de voeding ook in een drybag. Maar wat eet je nu tijdens een hike en survival? Je probeert zo licht mogelijke voeding mee te nemen. Je moet nu denken aan havermout, noodles, repen en droogvoeding. Voor de deelnemers nam ik de Plenny Pot XL mee en natuurlijk Plenny Bars. Zelf had ik ook nog een worstje en een kaasje mee tijdens de hike. Iedere deelnemer besluit zelf wat hij/zij mee wil nemen en we kopen dit in voordat we op pad gaan. Ook deze kosten zaten natuurlijk bij de prijs inbegrepen. 

Meenemen survival_Ik WIL HIKEN_01

Extra dingen die ik mee had 

Ik had nog een paar extra dingen mee zoals een spork, mijn eigen mok om uit te drinken, een powerbank en oordoppen. Daarnaast natuurlijk ook spulletjes voor de hygiene zoals een tandenborstel en nog wat kleine dingen. 

Vond je dit nu interessant en wil jij wel een keer mee op zo’n hike en survival of misschien een kleinere tocht in Nederland? Bekijk dan de reizen die ik aanbied via: www.ikwilhiken.nl/reizen.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!