Kamperen in de winter? 8x Dit is er leuk aan winterkamperen 

Afgelopen jaar organiseerde ik Embrace the Winter. Ook dit jaar organiseer ik weer een winterkampeerweekend. Maar winterkamperen, wat is er nu precies zo leuk aan? Ik geef je 8 redenen om te gaan winterkamperen deze winter. 

#1 Minder druk op de camping

Waar het kamperen in de zomer immens populair is, is het kamperen in de winter onbekend. Dit komt natuurlijk omdat je best een drempel over moet om je spullen in te pakken in de winter. Juist om deze reden zie je dat campings in de winter veel rustiger zijn. Er zijn een flink aantal natuurcampings in Nederland geopend in de winter. Bekijk deze link naar deze campings. 

#2 Bijzondere Winteractiviteiten 

Er zijn een hoop activiteiten die je in de zomer niet kan doen. Mooi activiteiten zoals met de slee op pad. Of een sneeuwschoenwandeling, langlaufen en schaatsen. Maar ook als het niet vriest of er geen sneeuw ligt zijn er winteractiviteiten. Denk aan een kampvuur maken, een ijsbad nemen of een duik in een natuurmeer. Ook een nachtwandeling met een heldere sterrenhemel kan heerlijk zijn in de winter. 

Winterkampeergids_banner_ikwilhiken_02

#3 Mooie winterse landschappen

Het mooiste aan de winter is natuurlijk wanneer het heeft gesneeuwd. Dus zodra er sneeuw is gevallen, ga er dan op uit! Kamperen in met sneeuw om je heen is één van de meest bijzondere dingen die er is. Stap uit je comfortzone… 

#4 Een frisse neus

Het is erg gezond om af en toe een frisse neus te halen. Hoe heerlijk is het om na een koude dag in een warm huis te komen. Zo kan je natuurlijk je tent verwarmen met een houtkachel bijvoorbeeld. Heerlijk tussendoor even een frisse neus halen. 

#5 Outdoor Cooking

Buiten koken is iets wat ik erg graag doe. Nog leuker is het om buiten te koken wanneer het winter is. Lekker voor je tent in de vuurschaal een vuurtje maken. Vervolgens met een mooie dutch oven en een tripot heerlijk een winterse stoof klaarmaken. 

Tijdens het winterkampeerweekend: WINTERCAMP, zijn de Wildbroeders aanwezig om lekker voor je te koken. Wil jij een keer zelf koken boven het vuur? Kijk dan eens naar deze kampvuurrecepten

#6 Hygge, Deense gezelligheid 

In landen als Zweden, Denemarken en Noorwegen wordt het eerder donker en blijft het in de winters soms enorm lang donker. Om toch voor gezelligheid te zorgen maken ze het in de winter gezellig in huis. Met kaarsjes etc. Dat heet ook wel Hygge in het Deens. Iets wat je ook rondom te tent kan creëren.

#7 Rust en Stilte 

Geen festivals, grote evenementen en minder drukte op de wandelpaden. In de winter heerst er veel meer rust en stilte dan in de zomermaanden. Dat is nog een reden om lekker te gaan winterkamperen komende winter. 

Tips nodig om het winterkamperen door te komen? Download hier de winterkampeergids boordevol tips en tricks voor jou winterkampeeravontuur.

#8 Uit je comfortzone 

Stap er eens uit! Ga opzoek naar uitdaging en avontuur. Juist een keer compleet wat anders doen zorgt ervoor dat je helemaal uit de sleur van het dagelijks leven komt. Winterkamperen kan zorgen voor blijdschap tijdens sombere donkere dagen in de winter. 

Wil jij ook winterkamperen? 

Van 13 op 14 januari ga ik je alles leren over winterkamperen in Nederland. Zo krijg je dikke dekens, gaan we heerlijk koken en maken we een mooie winterse wandeling over Kroondomein het Loo. Voor maar € 79,- kan jij er al bij zijn! Start jou jaar goed, start jou jaar buiten!! 

Bekijk hier dit winterkampeerweekend 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!