Nu online: De Wildbroeders, wild workshops en outdoor cooking

Met trots presenteer ik: De Wildbroeders, wild & outdoor cooking. Samen met wildexpert Albert ben ik gestart met deze nieuwe onderneming. De Wildbroeders willen jou helpen dichter bij de natuur te komen. 

Ik raak zelf zo enthousiast terwijl ik dit aan het typen ben. In april startte ik een pilotversie van een wild workshop via Ik Wil Hiken. Maar omdat ik vond dat het niet genoeg raakvlakken had met het hiken, besloten we om het anders aan te pakken. Bij De Wildbroeders gaan we volle bak aan de slag met het bereiden van heerlijke kampvuurgerechten voor jou. Laat ik je vertellen wat onze drie belangrijkste pijlers zijn:

Wild Workshops

Ben jij nu benieuwd hoe echt wild smaakt? Of wil je gewoon leren je eigen wild te verwerken? Dan leren wij je alles tijdens onze wild workshops. Zo geven wij op dit moment de workshops gans en de workshop ree. 

Workshop Gans

Bij de Workshop gans krijg jij je eigen gans die je van A tot Z leert bereiden. We vertellen je eerst wat over de jacht in Nederland. Waarom worden ganzen geschoten en op welke manier gebeurt het? 

Hierna gaat wildexpert Albert stap voor stap met jou doornemen hoe je gans kan verwerken tot prachtige stukken vlees. Het uitbenen van een gans is niet moeilijk, iedereen kan het! 

Nadat je de stukken vlees hebt is het tijd om ze boven het vuur klaar te maken. We laten je een aantal heerlijke gerechten zien. Er zal aan het einde van de workshop ook over blijven om mee te nemen naar huis. Zo kan je thuis ook nog wat lekkers bereiden. 

Datum: 11 november 2023

Tijd: 16:00 – 19:00 

Kosten: 99,- 

Ga nu naar de workshop gans

Workshop Ree

Tijdens de workshop ree leer je natuurlijk een ree bereiden, maar je leert nog veel meer. Zo komt er een jager langs die meer zal vertellen over de jacht in Nederland. We laten je zien wat je nog meer kan doen met de overblijfselen van de ree, zoals de pezen, het huid en meer. Respect voor het dier en de natuur is belangrijk. Daarom willen we ook laten zien wat je allemaal kan klaar maken van de ree. 

Albert zal vervolgens stap voor stap laten zien hoe je een ree kan villen. Na het villen wordt de ree verdeeld een heerlijke stukken die je kan bereiden boven het vuur. Van schouders tot borst en van rug tot de poten. We gaan alles van dit prachtige dier om ambachtelijke wijze bereiden. 

Per 5 personen zal er een ree zijn om te verwerken. Van een ree komt behoorlijk wat vlees af. Er zal dus vlees overblijven aan het einde van de workshop. 

In de avond zullen we de ree gaan bereiden. Er zijn allerlei heerlijke gerechten voorbereid die we gezamenlijk gaan maken boven het vuur. We gebruiken hiervoor onder andere de dutch oven, grill en een bakplaat. 

Datum: 21 oktober 2023

Tijd: 13:00 – 19:00

Kosten: 139,- 

Ga nu naar de workshop ree

Workshop outdoor cooking 

We zijn allemaal graag buiten en willen zo veel mogelijk leren over de natuur. Een van de mooiste dingen is het bereiden van eten boven het vuur. Maar het bereiden van een droogmaaltijd is natuurlijk heel wat anders dan het bereiden van ambachtelijke maaltijden boven het vuur. 

Tijdens een outdoor cooking workshop gaan we bezig met het traditioneel bereiden van eten in de grondoven. Ook gaan we bezig met de Dutch oven, gietijzeren bakplaat en het grillen boven open vuur. Waar moet je op letten en hoe kan je prachtige gerechten klaar maken zonder dat ze aanbranden? 

De outdoor cooking workshop is voor iedereen die buiten koken naar een volgende stap wil tillen. Outdoor cooking is een next level barbecue. 

Datum: 25 november 2023

Tijd: 11:00 – 19:00

Kosten: 99,-  

Ga nu naar de workshop outdoor cooking

Outdoor cooking op maat

‘Koken op een kampvuur is feest’ Wij organiseren de catering op jouw feest, evenement, bruiloft op maat. Dit betekent dat je een unieke ervaring gaat meemaken. We koken de lekkerste gerechten van vlees tot vega boven het kampvuur. We komen met mooie vuurschalen en koken op authentieke Dutch Oven’s. Zo wordt jouw feest nog bijzonderder! 

We doen alles op maat en zijn te boeken op jouw: 

  • Feest 
  • Bruiloft 
  • Vrijgezellenfeest
  • Evenement 
  • Familiedag 

Vind hier meer informatie voor het boeken van jouw evenement op maat

Gratis kampvuurrecepten voor jou

We zien dat er kampvuurrecepten over het hele internet te vinden zijn. Maar we missen een pagina waar je van A tot Z mooie recepten kan vinden bijvoorbeeld uit de Dutch Oven. Daarom geven wij iedere twee weken een gratis kampvuurrecept. Van een heerlijk stuk wil van het vuur, tot toetjes uit de Dutch Oven. 

Inmiddels staan de eerste kampvuurrecepten al online. Wil je op de hoogte blijven van de laatste recepten en iedere twee weken een nieuw gerecht in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in op ons digitale kookboek. 

Vind hier alle kampvuurrecepten van de Wildbroeders

Meer van De Wildbroeders

Ik ben ontzettend trots dat ik samen met Albert dit mag gaan starten. We kijken er erg naar uit om jou nog dichter bij de natuur te brengen door onze workshops. Wij gaan de komende tijd heerlijke recepten voor boven het kampvuur voorbereiden. Wil je nu al meer weten over de Wildbroeders en wat wij allemaal doen? Neem dan nu contact op via info@dewildbroeders.nl

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!