Connect meer met de natuur, volg het lenteprogramma 

Wil jij meer connecten met de natuur? Leer dan meer over de natuur via het lenteprogramma en de andere natuurprogramma’s van De Wind Academie 

In de afgelopen decennia zijn wij steeds meer het contact met de natuur verloren. Een leven zonder telefoon of een computer kunnen we ons niet meer voorstellen. We leven in een tijd waarin het bijna normaal is om een burn-out te krijgen of gestrest in de auto naar je werk te gaan. Maar juist door meer te connectie met de natuur en hier de tijd voor te nemen kan jij even helemaal ont stressen. 

Elise van: ‘De Wind Academie’ wil jou helpen met mooie opdrachten om weer te connecten. Vooral nu de Lente voor de deur staat. Ze vertelt je zelf wat je kan verwachten in haar lenteprogramma: 

Dit is het natuurprogramma

De natuurprogramma’s zijn er dus om je te laten connecten met de natuur. Het is wetenschappelijk bewezen dat de natuur ons goed doet. Zo klinkt het misschien zweverig: ‘’connecten met de natuur’’, maar het is bewezen goed voor je om meer in de natuur te zijn. Het geluid van de bomen, groen van de bladeren en er zitten zelfs stofjes die dennenbomen vrijgeven die goed voor ons zijn. Naast dat het goed is voor je mentale gezondheid word je er ook nog eens fysiek sterker van. Want hoeveel loop jij eigenlijk per dag? 

Wat zit er in het lenteprogramma? 

Het lenteprogramma start op 21 maart en vanaf hier ontvang je de hele lente lang (13 weken) iedere week nieuwe opdrachten en kennis over de natuur. Specifiek gericht op de lente dan natuurlijk. Deze opdrachten kunnen op hele simpele manieren, en ik wil je laten zien hoe mooi de natuur is wanneer je er dagelijks een klein beetje tijd voor vrij maakt.

Je leert wildplukken, navigeren, het weer lezen, maar ook ontdek je wat er groeit en bloeit en leeft. Geen exotische vogels, of watervalgeluiden op een bandje, maar juist eigen omgeving weer leren kennen en waarderen. En er is zoveel te ontdekken! Een groene berm staat ineens vol lekkere kruiden, je ontspant bij het zien van de vlinders en bent meer bewust aanwezig in je eigen lijf en omgeving.

Betere de natuur kennen, is beter ervoor zorgen

Naast dat een sterkere connectie met de natuur goed is voor jezelf, heeft ook de aarde er zelf wat aan! Want hoe beter jij de aarde leert kennen, hoe beter jij ook voor haar kan zorgen. 

Hoe dat werkt? Simpel: alles wat we kennen en waarderen, daar zorgen we beter voor. Van klimaatverandering, biodiversiteitsverlies, watervervuiling en een te groot gebruik van grondstoffen hebben een grote negatieve impact op de aarde. Wanneer we leren hoe de natuur werkt, kunnen we zelf ook beter samenwerken met de natuur, in plaats van tegenwerken. Deze thema’s klinken heel groot, maar spelen in het klein ook in je eigen omgeving: je tuin, je plant op het balkon, je afvalwater uit je huis, je route naar het werk, natuur is overal! 

Gratis het lenteprogramma proberen?

Wil je het lenteprogramma gratis proberen? Doe dan mee met de Lentechallenge van 14 tot 18 maart. Je ontvang dan iedere dag alvast een kleine opdracht voor buiten met inspirerende achtergrondinformatie. En, er zijn voor de deelnemers hele mooie prijzen te winnen die worden weggegeven door andere buitenondernemers met een zelfde missie: jou weer connecten met de natuur! Je vindt hier alles over op mijn instagrampagina.  

Meer over Elise en De Wind Academie 

Elise is natuurcoach en heeft een achtergrond in aardwetenschappen. Met haar kennis over de aarde en de mens legt zij de verbinding tussen persoonlijke ontwikkeling en natuur. Ze ontdekte dat als mensen meer naar buiten gaan en zich meer verbonden voelen met hun omgeving ze zich fitter, rustiger en gelukkiger voelen.

Bezoek ook eens haar website. Of volg Elise via instagram.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!