Hoogste punt Nederland, Dit is het hoogste punt van jouw provincie: 

Ik dacht het wordt eens tijd om de hoogste heuvels, bergen of terpen in Nederland aan de orde te brengen. Het trekt toch altijd wanneer je zegt ik heb het hoogste punt van Nederland beklommen. Maar hoe leuk is het om het hoogste punt van jouw provincie te bereiken. Wat is het hoogste punt van mijn provincie? Al onze twaalf provincies komen aan bod. Ook zal ik je vertellen waarom dit punt zo bijzonder is om eens te bezoeken. Ik zal bij de laagste provincie beginnen. 

Almere Boven, 29 meter hoogte:

We beginnen in de provincie Flevoland, en om precies te zijn in Almere Hout. De aangelegde heuvel: ‘’Almere boven’’ ligt in het Cirkelbos. Dit bos wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Het heet het cirkelbos omdat er door het bos cirkelvormige paden en bossen zijn aangelegd. Het bos bestaat sinds zo’n 53 jaar. Door het bos vindt je bijzondere kunstwerken. Deze worden het museumbos genoemd en zijn geplaatst ter ere van het 25-jarig bestaan van Almere. 

Kardingenheuvel, 30 meter hoogte:

De kardingeheuvel is de hoogste plek in de provincie Groningen en ligt in Groningen stad. Kardinge is de naam van een groot sportcentrum. Je vindt er onder andere ’s werelds hoogste outdoor klimtoren. Het recreatiegebied rondom dit sportcomplex is voorzien van vele wandelpaden. Je kan er goed hardlopen en wandelen. Ook kan je tijdens de oogsttijd genieten van een twee plukbossen. De kardingenheuvel was oorspronkelijk een skischans. 

Groningen Kardinge klimtoren_Ik Wil Hiken

Vlaggenduin, 37 meter hoogte:

Dit is het hoogste punt uit de provincie Zuid-Holland. Nabij Katwijk kan je hier heerlijk wandelen. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over zee. Vlaggeduin is een voormalige uitkijkpost die de Duitsers gebruikten tijdens de tweede wereldoorlog. Je kan hier heerlijk lange wandelingen maken over het strand en door de duinen. 

Vuurboetsduin, 45 meter hoogte: 

Voor dit punt in Friesland moet je de boot pakken. Hij ligt namelijk niet op het vast land maar op het eiland Vlieland. Deze duin met op de top de vuurtoren van 18 meter hoog is 45 meter hoog. Vanaf dit punt kan je ver over de Noordzee uitkijken. Vuurboetsduin is prachtig te bereiken door een wandeling. Vlieland is een prachtig eiland om eens te bezoeken. Ook omdat er geen gemotoriseerde voertuigen zijn toegestaan op dit eiland. Dus neem je fiets als je de boot op gaat. 

Groot Valkenisse, 49 meter hoogte:

Het hoogste punt van Zeeland ligt op 49 meter hoogte. Misschien ken je het dorp van het populaire nummer Zoutelande. Groot Valkenisse ligt hier vlakbij. Je kan hier prachtig wandelen door de duinen en langs de zee. Zeeland is bij uitstek een provincie om even lekker uit te waaien. Laat de frisse zeelucht je helemaal opvrolijken. 

Catrijper Nok, 55 meter hoogte:

Zoals in veel gebieden in Nederland ligt ook dit hoogste punt op een duin. Deze duintop is in Noord-Holland en is niet zomaar een hoge duin. Het is namelijk de hoogste duin van Nederland. Dit is één van de populairste bestemmingen in Nederland vanwege de prachtige stranden en badplaatsen. Maar ook op te wandelen is het hier prachtig. 

VAM-berg, 56 meter hoogte:

Voor het hoogste punt in Drenthe is het goed om te weten wat de VAM is. Dit is namelijk een Vuil Afvoer Maatschappij. In 1929 werd dit bedrijf opgericht om huisvuil vanuit de Randstad richting afgelegen gebieden in Nederland te brengen. Inmiddels is er schone aarde overheen gelegd. Nu wordt het dus in de volksmond de VAM-berg genoemd, en dit is nooit meer veranderd. Je kan er goed wielrennen met korte en straffe klimmetjes. 

VAM-berg_Ik Wil Hiken_Hoogste punt van Nederland

Gulbergen, 60 meter hoogte: 

Het verbaasde mij behoorlijk, maar deze heuvel in Noord-Brabant is ook een voormalige vuilstortplaats. De VAM heeft destijds twee locaties in Nederland toegewezen gekregen. Inmiddels is het omgetoverd tot een landgoed. De Gulbergen ligt op de grens van de gemeenten Nuenen en Geldrop-Mierlo. Met goed weer heb je goed zicht op de skyline van Eindhoven. Je kan hier verder goed wandelen en mountainbiken. 

Amerongse Berg, 69 meter hoogte:

In de buurt van Amerongen, in de provincie Utrecht ligt het: Amerongsche bosch. Dit is het oudste bos van de Utrechtse heuvelrug. Er zijn bomen in dit bos die dateren uit 1770. Dit bos werd aangelegd voor de jacht. Zo konden de landeigenaren en bezitters van kasteel Amerongen hun jacht dicht bij huis zoeken. Je kan hier heel goed wandelen en Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat het gebied schoon en verzorgd blijft. 

Tankenberg, 85 meter hoogte: 

In de regio Twente binnen de provincie Overijssel kan je prachtig wandelen. Vooral rondom de Tankenberg in de gemeente Losser heb je hele mooie wandelgebieden. Vanuit Oldenzaal kan je op meerdere manieren wandelingen uitzetten richting de Tankenberg. In Twente kan je ook heel veel wildkampeerplekken vinden. Ik heb hier eerder over geschreven. Je kan hier legaal overnachten zonder kosten. Het is prachtig om hier eens een mooie route uit te zetten. Mocht je opzoek zijn naar natuur in Nederland.  

Signaal Imbosch, 110 meter hoogte:

De Veluwe, het grootste meest uitgestrekte natuurgebied in Nederland. In Gelderland in de gemeente Rheden vind je het hoogste punt. Je Signaal Imbosch zal je niet zo herkennen. Hij is onopvallend en grenst aan het Rozendaalsche veld. Vroeger was hier een grote zandverstuiving, maar momenteel is het door dennen bebost. Ik hoef je niet te vertellen dat je hier prachtig kunt wandelen. Misschien wel één van de mooiste plekjes in ons kikkerlandje. 

Hoogste punt van Nederland_Dutch Mountain Trail

Vaalserberg, 322 meter hoogte:

Natuurlijk zijn we aangekomen in Limburg. Vaals om precies te zijn. Het dorp dat deels in Nederland en gedeeltelijk in Duitsland ligt. Hier vind je de Vaalserberg. De top ligt vlak bij het drielandenpunt met Nederland, Belgie en Duitsland. Je kan van ver dit punt zien door de uitkijktorens. De Nederlandse heet de Wilhelminatoren. Mocht je gaan wandelen in dit gebied dan kom je waarschijnlijk nog veel grensstenen tegen. Deze dateren uit de 14e eeuw. Je kan hier prachtige tochten maken te voet of met de fiets.

Wat is het hoogste punt van Nederland?

Inmiddels weet je wat het hoogste punt in Nederland is. Maar wij maken deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Er zijn nog een aantal landen die hier deel van uitmaken. Waaronder, Aruba, Sint-Maarten, Bonaire en Curaçao. Vaak worden St. Eustatius en Saba vergeten. Als we deze landen meetellen zijn er toch nog hogere toppen die deel uitmaken van Nederland. Binnenkort dus een blog met de hoogste punten van het koninkrijk der Nederlanden. 

Wil jij een keer een mooie tocht maken in Nederland? Bekijk dan hier eens de belevingstochten die wij aanbieden bij Ik Wil Hiken

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!