Terug lezen | Rick en Laura in Hunted into the Wild

Het is voorbij. Eindelijk kunnen we tegen iedereen vertellen dat we mee hebben gewonnen. Hunted into the wild was echt een avontuur om nooit te vergeten. Al zijn we ook stiekem wel blij dat het wat rustiger gaat worden de komende tijd. Een rustige maandagavond met Boer zoekt Vrouw, haha… Ben jij nu benieuwd naar hoe onze hunt is verlopen en hoe wij het samen hebben gedaan? We zijn geïnterviewd door drie verschillende nieuwssites. Je leest een kort stuk uit deze artikelen hieronder:

Luister hier de Hunted afterparty podcast!!
Rick en Laura_Hunted into the wild_Extractie

HUNTED INTO THE WILD 2022 WINNAARS | INTERVIEW MET RICK EN LAURA

Interview op The Hike

In de wilde natuur moesten Rick en Laura zien te overleven. Als je na 10 dagen het extractiepunt wist te bereiken dan vloog je met een helikopter weg uit het gebied. Maar ondertussen werd je opgejaagd door de hunters. Met een tactisch spel moest je dus uit handen zien te blijven. Rick en Laura hadden hun tactiek goed op orde en vertellen in dit interview ook hoe zij de afgelopen acht weken hebben beleefd. 

Hoe hebben jullie je voorbereid?

Het was natuurlijk lastig om te zeggen hoe het spel zou verlopen. Wij hadden geen referentiekader van voorgaande edities en wisten pas kort voor tijd dat het Bulgarije zou worden. Daarnaast was het lastig in te schatten hoe de hunters te werk zouden gaan. Maar door ons voor te bereiden met een aantal specialisten konden wij ons tactisch voorbereiden. Zij wisten bijvoorbeeld hoe militairen normaal in dit soort situaties op een voortvluchtige jagen. Maar daar hadden wij ook een paar tegenacties voor bedacht. 

Het volledige interview op The Hike lees je hier!

Laura en Rick uit Olst winnen tv-programma Hunted Into The Wild: ‘Pure ontlading’

Interview: De Stentor

Hoofddoel

Doodstil lagen Laura en Rick verstopt in de bosjes te wachten bij het extractiepunt waar de ontsnappingshelikopter moest landen. Met de laatste energie die Laura en Rick in zich hadden, sprintten ze naar de helikopter. Eenmaal voet aan boord is het spel klaar en staan ze de hunters schaakmat. Laura: ,,Het was pure ontlading. Vanuit de lucht zagen we de hunters nog rennen, dit maakte ons nog eens extra bewust van het feit dat zij écht in het bos zaten om op ons te jagen.” 

Het duo wist dat het goed ging, maar ze hadden niet verwacht dat ze het zouden winnen. ,,Het was wel ons hoofddoel dat het zo zou eindigen, dat hielden we onszelf ook telkens voor ogen tijdens het avontuur”, vertelt Rick.

Lees hier het volledige interview van de Stentor.

Laura en Rick uit Zwolle winnen Hunted Into The Wild: ‘De helikoptervlucht was bizar’

interview: In de Buurt

Allereerst: gefeliciteerd met jullie overwinning!
“Dank je wel! Wij wisten het natuurlijk al”, zegt Laura lachend.

Hoe is het om nu zonder geheimen over jullie overwinning te kunnen praten?


“Ik heb geen pokerface, dus deed erg mijn best om niks te verklappen. Volgens mij is dat ook goed gelukt. Mensen vonden ons vanaf het begin af aan sterk en dachten dat we gingen winnen. Ik vond het moeilijk om daarop te reageren. Daarom had ik een aantal mantra’s in mijn hoofd. Dan zei ik: ‘Hoe sterk we ook zijn, we kunnen ook gepakt worden door andermans fouten, of hoogmoed komt voor de val.’ Maar mijn moeder zag dat ik weleens een gezicht trok waaraan ze kon aflezen dat we hadden gewonnen. Dus zij wist het wel. En onze familie zag natuurlijk dat we tien dagen niet bereikbaar waren.”

Lees het volledige interview nu hier bij In de Buurt.

Benieuwd naar nog meer over Hunted in to the Wild?

Ik schreef tijdens de Hunted into the Wild afleveringen verschillende artikelen over onze vlucht. Van tactische planning tot voeding maar ook welke bepakking wij meehadden onderweg. Wil jij deze blogs nu teruglezen? Bekijk dan deze link: Behind the Hunt.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!