Geartalk | Een stift mee op je trektocht!

Wekelijks vertel ik een beetje over gear die ik meeneem tijdens een trektocht, ik noem dit geartalk. Deze week gaat het over een stift. 

Het klinkt zo simpel, maar een stift kan een wereld van verschil maken. Zo kan het zijn dat jij jouw stift dagelijks gebruikt en hij kan zelfs van pas komen in noodgevallen. Dus neem vooral een boekje mee zodat je aantekeningen kan maken. Want jij gaat nooit meer ongewapend zonder stift op pad na deze blog. 

Een stift voor je aantekeningen

Waarschijnlijk komt dit als eerste in je op waarom je een stift mee zou moeten nemen op een trektocht. Je aantekeningen op papier zetten. Ik sprak laatst met Tim Voors en voor hem was dit de manier om achteraf zijn boek te schrijven. Maar ook zonder dat je een boek schrijft kan je aantekeningen maken. En ik laat je in het volgende voorbeeld zien dat ik hem je ook zeker aanraad onderweg.  

In Noodgevallen komt hij goed van pas 

Al sinds ik ben begonnen met reizen neem ik een stift mee in mijn rugzak. Dit is niet omdat ik zo erg van kleuren hou, maar om mij verder op weg te helpen. Ik gebruikte hem namelijk om bordjes te maken tijdens het liften. Zo ben ik heel Europa door gelift met een simpele stift in mijn zak die me dagelijks weer van pas kwam. Maar tijdens trektochten kan hij ook goed van pas komen. Zo kan je op groot karton opschrijven als je in nood bent. Kom je aan bij een weg en zet je op een bordje dat je hulp nodig hebt of waar je heen wil, dan stopt er geheid iemand voor je.

De stift om nog lichter weg te gaan 

Je zou denken dat je juist meer meeneemt wanneer je een stift mee brengt op avontuur. Maar niks is minder waar. Zo kan je een stift gebruiken om je rugzak lichter te maken. Wikkel er namelijk wat tape omheen en je hoeft geen hele rol tape mee te nemen. Dit is echt een lightweight tip voor tijdens jouw eerst volgende hikes. 

Wil je nog meer geartalk? 

Dat kan! Ik schrijf namelijk wekelijks wat over gear die ik meeneem onderweg. Zo ga jij zelf goed voorbereid op pad en heb je misschien wat aan mijn tips. Heb je vragen over gear die ik gebruik of mag ik jouw product testen, stuur me hier een berichtje

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!