Cleanwalk wandelstok | Zorg voor schonere wandelpaden

Wat is het soms vervelend als je langs de wandelpaden loopt en ziet dat anderen er echt een bende van maken. Door zelf het goede voorbeeld te geven zorgen we voor meer bewustwording onder andere wandelaars. Lees hier meer over de nieuwe Cleanwalk Wandelstok. 

De paden op de lanen in. Misschien wandel jij dagelijks, misschien wandel jij ieder weekend. Maar we wandelen allemaal omdat we zo veel van de natuur houden en ervan houden om naar buiten te gaan. In Nederland hebben we een aantal prachtige natuurgebieden en die willen we zo schoon mogelijk houden. Wil jij dit op een stoere en originele manier doen? Ga dan op pad met de nieuwe Cleanwalk wandelstok.

Wanneer is de Cleanwalk wandelstok ontstaan?

Jos & Thijs zijn creatieve vrienden die veel houden van wandelen. Het viel hun op dat er steeds meer afval op straat beland en wilden daar iets tegen doen. Zo kwam er tijdens een gezellige avond een idee: ‘laten we een wandelstok maken, waarmee je kan wandelen en prikken tegelijk’. En zo ging Jos aan het knutselen en kwam er een prototype uit rollen. Na veel schaven en vooral wandelen is er de Cleanwalk wandelstok gekomen. 

clean walk _ Ik Wil Hiken

Hoe zit de Cleanwalk wandelstok in elkaar? 

Vanuit een duurzaam en groen uitgangspunt is de Cleanwalk wandelstok tot stand gekomen. Zo is de wandelstok zelf van duurzaam kastanje hout. Dit is hout dat snel groeit. Ieder wandelstok is met zorg behandeld en wordt met de hand afgewerkt. De prikker is gemaakt om uiteindelijk flesjes en blikjes mee te prikken. Zo kan je afval op prikken zonder je handen daarbij vies te maken. Het is nu ook mogelijk om je logo of je naam te laten graveren in je stok. Loop met deze wandelstok over de heide en je voelt je echt thuis als een herder. 

Huur je wandelstokken in het Amsterdamse bos 

Wil je graag een mooie wandeling maken door het Amsterdamse bos en daarnaast ook je steentje bijdragen aan een schoner park? Dat kan nu door de wandelstok voor een klein bedrag te huren bij het Amsterdamse bos. Op een mooie kar vind je 20-tal wandelstokken die je kan gebruiken om het bos een beetje schoner te maken. Uiteindelijk is het een droom van Cleanwalk om meer van zulke karren in verschillende natuurgebieden neer te zetten. Heb jij contacten met een mooi natuurgebied in de buurt stel dan eens zo’n prachtige kar voor. 

Maak de wereld een beetje schoner

Ik reis door Europa in de camper en zie dat wij al heel goed bezig zijn in Nederland. Maar we zijn er nog niet. Ik heb de Cleanwalk wandelstok in de camper liggen en zal hem vaak gaan gebruiken in het buitenland. Dit doe ik juist om het goede voorbeeld te geven. Maar ook in Nederland kunnen we het goede voorbeeld geven. Doe jij mee om de wereld een stukje schoner te maken? 

In de Hike- & Natuurtraining heb ik een stuk over ‘’leave no trace’’ verwerkt. Oftewel laat geen afval achter. Cleanwalk sluit met hun gedachtengoed hier prachtig bij aan en is daarom een partner geworden van de Ik Wil Hiken Academy. Ben je benieuwd naar meer van Cleanwalk? Check dan de webinar die ik met Thijs heb opgenomen over Eco-vriendelijk wandelen

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!