Review: Leatherman Skeletool, De lichtgewicht multitool voor jouw trektocht

Lekker even een appeltje in stukjes, een wandelbordje onderweg beter vastzetten of je wandelstok repareren. Tijdens een trektocht heb ik standaard een mes bij me. Leatherman heeft nu de Skeletool multitool ontwikkeld. Een compact en lichtgewicht multitool die zeker van pas gaat komen tijdens je eerstvolgende hike. 

De Leatherman Skeletool is met één hand te bedienen 

Heb je even je handen vol, hou je met één hand je wandelstok vast en je andere hand de Skeletool? Dan is dat geen probleem, want je kan de Leatherman Skeletool gewoon met één hand bedienen. Door de ronddingen ligt hij lekker in je hand. Van je schroevendraaier tot het gebruiken van je mes, je doet het in een handomdraai. 

Dit zit er allemaal op een Leatherman Skeletool

Een Leatherman multitool staat erom bekend meerdere gereedschappen in één te hebben. Deze gereedschappen vind je allemaal op de Leatherman Skeletool:

  1. Punttang
  2. Gewone tang
  3. Draadschaar voor hard metaal
  4. Draadschaar
  5. 420 HC half gekarteld mes
  6. Karabijnhaak/flesopener
  7. Grote vervangbare bitschroevendraaier 

Uniek design 

Ik heb veel verschillende messen in huis. Van kleine schilmesjes tot grote bushcraftmessen. Laatst nog kocht in een handgemaakt mes, gewoon omdat ik van speciale messen houdt. Voor mij is het unieke design van de Leatherman Skeletool een reden dat ik hem gekocht heb. Hij heeft allerlei gaten waardoor hij extra licht is, maar dit geeft hem ook gelijk een unieke look. Niets in vergelijking met andere messen die ik in huis heb. Bekijk deze Multitool van Leatherman

Lightweight 

Gedurende een trektocht wil ik zo licht mogelijk op pad. Daarom heb ik gekozen voor de Leatherman Skeletool die maar 142 gram weegt. Het unieke design zorgt er mede voor dat het zo’n lichtgewicht tool is. Daarnaast is hij ingeklapt mooi compact waardoor je hem gemakkelijk in je broekzak of zijpouches van je rugzak (heupzakjes) kan bewaren. 

25 jaar garantie 

Leatherman neemt geen genoegen met minder. Een Leatherman voldoet standaard aan hoge kwaliteitseisen. Dat maakt dat ze een garantieperiode op al hun producten hebben van 25 jaar. Je voelt meteen wanneer je de Skeletool of ieder andere tool in handen hebt hoe ontzettend stevig hij in elkaar zit. Ik denk dat de kans klein is dat je ooit aanspraak hoeft te maken op de garantieregeling, want een Leatherman is niet kapot te krijgen. 

Leatherman Skeletool_Ik Wil Hiken_review_07

Jouw persoonlijke Skeletool 

Wist je dat je de Leatherman Skeletool helemaal kan personaliseren? Zo kan je het mes laten bedrukken aan beide kanten. Ik zou kiezen voor mooie hoogtelijnen en mijn eigen logo. Maar je kan ook kiezen voor je naam en een bedrukking van je favoriete bergtoppen. Het personaliseren van je Skeletool kan supermakkelijk via de website: Personaliseer je Leatherman

De Skeletool is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kan je kiezen voor metaal, blauw, groen, bruin, zwart/metaal of topo. Kies je voor ‘’topo’’ dan krijg je een matzwarte Leatherman Skeletool en een mes met hoogtelijnen erop. 

Mijn mening over de Leatherman Skeletool 

Gelijk toen ik hem uit de verpakking haalde was ik eigenlijk al verkocht. Sinds dien heb ik hem dagelijks mee in mijn broekzak. Of ik nu tijdens mijn ene werk: zonnepanelen moet monteren op het dak, of een lange wandeling maak en een appeltje ga schillen. Ik ben helemaal verliefd op mijn nieuwe multitool van Leatherman. In vergelijking met andere multitools, is hij ook nog eens goed geprijsd: € 99,-. 

Als ik toch iets zo moeten aanmerken op dit mes in vergelijking met andere multitools, hij heeft voor een multitool maar 7 verschillende gereedschappen. De Leatherman Mut Eod heeft bijvoorbeeld 15 verschillende functies. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!