Geartalk | Revolution Race outdoorkleding review

De afgelopen tijd heb ik kleding van Revolution Race mogen testen en ik heb een review geschreven over deze uitgebreide test. Lees de volledige blog om erachter te komen of dit merk bij jou past. 

Ik mag t/m 10 december een unieke discountcode aan je geven. Gebruik je de code: RICK15, dan krijg je maar liefst 15% korting op jouw bestelling. 

Revolution Race vroeg mij om hun kleding te beoordelen en dat doe ik maar al te graag. Steeds vaker zag ik reclames van dit merk voorbijkomen en ik ineens werd ik benaderd om een jas en broek te testen. Nu heb ik de afgelopen tijd de Cyclone Rescue Jacket 2.0 en de Nordwand Pro Pants. Ik ben echt blown away bij de kwaliteit van deze producten. Er werd mij gevraagd om een eerlijke en oprechte review te schrijven. Dit zal ik doen, maar ik had niet verwacht dat de producten mij zo goed zouden bevallen. Al langer was ik opzoek naar een nieuwe regenjas, maar vooral een outdoor broek wanneer ik ging survivallen. Waarom ik zo tevreden was? Laten we beide producten eens van dichtbij bekijken. 

Ik heb van Revolution Race de vrijheid gekregen om te schrijven wat ik wil. Dus alles wat ik in deze review schrijf is eerlijk en oprecht door mij geschreven. 

Cyclone Rescue Jacket 2.0  Revolution Race 

Laten we beginnen bij de jas. Ik zal in deze review een aantal handig features belichten en geen uiteindelijk een cijfer voor dit product. 

Veel verschillende ritsen

Er zitten veel ritsen aan deze jas, en dat maakt en wellicht iets zwaarder dan andere jassen. Echter hebben alle ritsen een functie. Vaak zie je dat er wordt gekozen om ook nog ritsen in de binnenzijde van de jas te maken om spullen te bewaren. Bij Revolution Race hebben ze daar niet voor gekozen. Wat mij betreft een goede keuze, want je hebt aan de buitenzijde van de jas genoeg ruimte op spullen op te bergen. 

  • Een rits op je arm. Hier is ruimte om jouw skipas in te bewaren. Handig voor als je de jas meeneemt op een skivakantie. 
  • Twee gewone zakken om losse spullen in te bewaren. De zakken vallen dieper in de jas waardoor je spullen er niet gelijk uitvallen wanneer je een rits vergeten bent om dicht te doen. 
  • Luchtruimtes onder je oksels. Ik vind deze zelf iets te lang. Deze zijn gemaakt zodat jij ook in warme condities iets extra lucht te krijgen onder je kleding. Op zich goed bedacht, maar je krijgt de ritsen moeilijk zelfstandig dicht en open wanneer je ook nog een rugzak op hebt. Ik laat ze liever dus gewoon dicht. 
  • Er is een klein vak gemaakt op de borst. Deze is groot genoeg voor de nieuwere en grotere telefoons. Heel handig, want zo heb je hem ook lekker dichtbij tijdens het hiken. 
  • De laatste rits vind ik zelf heel prettig. Deze zit in de top. Hiermee kan je de bovenzijde ruimer maken waardoor je iets meer ademvrijheid hebt. Handig als het niet regent en je wel de jas draagt. Denk aan een wintersport. 

Compleet waterdicht 

Ik heb eerder regenjassen gehad, maar ze vielen eigenlijk altijd tegen. Zo koop je een regenjas en merk je dat hij na een jaar eigenlijk al niet meer echt waterdicht is. Bij de Cyclone Rescue Jacket 2.0 had ik dat gevoel gelijk al niet. Toen hij binnenkwam voelde ik al dat het een stevige en zeer robuuste jas was. Een jas die wel tegen een stootje kon. 

Ik heb de jas meermaals getest in regenachtige condities. Wanneer het erg hard regende moet je er wel voor zorgen dat je de hoodie goed over je hoofd trekt zodat het water niet alsnog je jas in komt. Maar ik heb 10 minuten onder een douche gestaan met de jas aan en wat niet nat. Op gebied van de waterdichtheid ben ik dus zeer tevreden. 

Een goede pasmaat 

Ik ben van mijzelf een stuk langer. Dit maakt dat ik vaak jassen heb die te kort zijn bij de armen. Deze jas heeft dat niet. Ik weet niet hoe hij zit wanneer jij korte armen hebt en een lang bovenlichaam, maar voor mij zat de jas als gegoten. Ik hoefde dan ook zeker niet te ruilen. Ik heb gekozen voor een maat L, maar de maatlabels staan bij de jas aangegeven. Ook terugsturen is altijd mogelijk. 

Revolution Race Review_Ik Wil Hiken_01

Een jas voor noodsituaties 

De Cyclone Rescue Jacket 2.0 van Revolution Race is echt een topper als het gaat om gevonden worden in noodsitutaties. Zo is de jas voorzien van een Recco reflector. Dit is een reflector voor wanneer jij je in noodsituaties bevind. Dit kan zijn doordat je in de bossen bent verongelukt, maar ook wanneer je onder een lawine terecht bent gekomen. Reddingswerkers zoeken met een detector en zo reflector kaast dit terug waardoor jij sneller gevonden kan worden. Dit is voor mij met sporten als bergklimmen, survivallen en paragliden zeker een must. 

Verschillende kleuren 

Als laatste kan je kiezen tussen allemaal verschillende kleuren. Ik zelf heb gekozen voor wat meer opvallende kleuren omdat ik daar wel van hou. Maar je kan ook in het zwart gekleed gaan of kiezen voor nog opvallendere kleuren. De kwaliteit van de jas gaat er niet op achteruit, en er is keuze genoeg. 

De eindbeoordeling | Cyclone Rescue Jacket 2.0: 

Ik ben zeer maar dan ook zeer tevreden met de Cyclone Rescue Jacket 2.0 van Revolution Race. Voor mij is dit zeker een revolutie. Ze weten de prijzen lager te houden en de kwaliteit te waarborgen. Dit doen ze door alles via eigen websites te verkopen en niet met winkels als een bever samen te werken. Als ik een cijfer zou moeten geven zou ik een 8,5 geven voor deze jas. Hij kan zeker nog verbeteren door hem lichter te maken. Dit weegt voor mij wel flink mee in de eindbeoordeling. Want als lange afstandswandelaar worden alle grammen geteld en dus ook deze. 

Ben je na deze review benieuwd naar deze jas? Shop dan via deze link met extra korting. (tot 10 december 2021 geldig) 

Revolution Race Review_Ik Wil Hiken_02

Nordwand Pro pants Revolution Race 

Ook heb ik deze broek getest en hij is mij vooral tijdens een survivalweekend goed bevallen. Nu heb ik hem niet gebruikt tijdens een meerdaagse hike, maar hij heeft de features om zeer comfortabel te zijn ook voor een trektocht. 

Elastische knieen en zitvlak 

Dit is misschien wel het meest opvallende aan deze broek. Hij heeft knieen en een zitvlak die beiden elastisch zijn. Hierdoor gaat de comfort van de Nordwand Pro pants een stuk omhoog in vergelijking met andere broeken. Ik had dit nooit eerder gezien. Vaak zie je wel dat een hele broek van elastisch materiaal is gemaakt, maar bij Revolution Race hebben ze er expres voor gekozen om dit tot de knieen en het zitvlak te beperken. 

Als je het mij vraagt is dit een schot in de roos. Hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid, maar behoud je ook de weerbaarheid van de broek. Doordat de rest van de broek van steviger en duurzamer materiaal is gemaakt is het de perfecte combinatie. En als je het mij vraagt oogt het ook nog eens heel mooi. 

Verschillende ritsen 

Net als op de jas hebben ze bij Revolution Race gekozen voor veel verschillende ritsen. Als je het mij vraagt waren hierbij niet alle ritsen nodig geweest. Ze hebben aan beide zijkanten lucht gaten gemaakt. Voor mij is het effect hiervan minimaal en hierdoor heb ik deze tot op heden niet gebruikt. Mijn advies zou dan ook zijn om deze ritsen bij een volgend model achterwege te laten. De twee ritsen aan de voorzijde zijn wel handig en makkelijk te gebruiken. Ik heb het idee dat deze ritsen nog wel een tijdje meegaan en niet zomaar hun kracht verliezen of stuk gaan. 

Revolution Race Review_Ik Wil Hiken

Schoenbevestigingen 

Wat ideaal is aan deze broek zijn de bevestigingen aan de onderzijde. Er zit een klein beetje elastiek onder in de broek. Dit elastiek zorgt ervoor dat je de broek makkelijk over je schoen heen tilt. Hierna kan je met een klein haakje de broek aan bijvoorbeeld je veters vastmaken. Hierdoor heb je minder snel dat er modder of sneeuw in je schoenen komt. 

Een nadeel aan dit haakje is dat hij wanneer je hem aantrekt zonder sokken hij kan blijven haken achter je teennagel, dit is mij één keer overkomen en is vervelend. Ook blijft hij soms haken in je sok wanneer je wel sokken aan hebt. Maar wanneer je dit eenmaal weet kan je er beter op letten. 

Bewegingsvrijheid 

Voor mij zat de broek als gegoten. Voor een meerdaagse hike zou ik sneller kiezen voor een lichtere broek dan deze. Maar hij gaf wel een hoop bewegingsvrijheid gedurende de wandelingen die ik heb gemaakt. Voor een survival of bushcraft dag is het een ideale broek. Je kan namelijk makkelijker op je knieën komen. Hiervoor heb ik hem dus ook gebruikt en getest. Het kan zijn dat als je een huttentocht gaat doen deze broek ook zeer goed van pas kan komen, maar dat is per persoon verschillend. 

De eindbeoordeling | Nordwand Pro pants: 

Voor mij is de Nordwand Pro pants van Revolution Race zeer geslaagd. Ik ben verrast door de kwaliteit. Ook tijdens een vuurtje merk je dat deze broek niet gelijk te warm wordt of dat je bang bent dat hij vlam vat. Daarnaast zijn voor mij de elastieke gedeeltes echt een winner. Ik geef deze broek hetzelfde cijfer als de jas: dus een 8,5. Dit heeft vooral te maken met kleine dingen als de bevestigingshaakjes en de rits aan de zijkant. Maar over-all ben ik zeer tevreden over deze broek van Revolution Race. 

Koop nieuwe outdoorkleding bij Revolution Race 

Grote kans dat als ik zelf weer wat nieuws nodig heb ik eerst ga shoppen bij Revolution Race. Zij hebben zeer goede kleding en hebben ook echt wat ik zoek. Ze hebben allerlei verschillende kledingstukken en het is zeer de moeite waar om eens een kijkje te nemen. Benieuwd naar meer geartalk? kijk dan hier.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!