Paragliden in Bassano, Italië | Reisverhalen

Eens in de zoveel tijd probeer ik je wat te vertellen over mijn reizen en over mijn hikes. Deze keer gaat het over een paragliding cursus die ik doorliep in Bassano, Italië. Ik vertel je hoe het was om de eerste keer sinds twee jaar weer te vliegen. 

Eindelijk mocht het weer. Hij stond al even op de planning, maar ik heb enorm lang gewacht op het maken van deze vlucht met Paragliding Holland. Zo zijn we een week geleden vertrokken richting Italië en hebben we rustig aan met ons busje door Europa gekacheld. Tijdens mijn week vermaakte Laura zich goed op de camping, want vrienden van ons kwamen de hele week langs met hun Volkswagen camperbusje. Ik heb al eerder een opleiding gedaan voor paragliden in India, maar dit was toch al even geleden. 

paragliden in Bassano _ Ik Wil Hiken

De eerste keer weer paragliden was toch wel spannend

Ondanks dat ik anderhalf jaar eerder nog had gevlogen vond ik het toch een beetje spannend, zo’n eerste keer weer paragliden in Bassano. Mede daarom gaf ik aan dat ik graag aan de grond wilde starten om nog even te oefenen voor mijn startpositie. In 2020 heb ik zelf een glider en harnas gekocht omdat ik zeker wist dat ik meer wilde vliegen. Maar eigenlijk had ik er nog nooit mee gevlogen. Dat maakte het extra spannend. Het was wel heel fijn om alles nog even in het Nederlands uitgelegd te krijgen. Niet dat ik geen Engels kan, maar het maakt het toch allemaal net even wat minder ingewikkeld. 

Dezelfde dag nog weer echt de lucht in.  

Nadat de instructeur aan de grond aangaf dat hij wel vertrouwen in ons had gingen ook wij mee de lucht in. Wat was het heerlijk om weer aan de start te mogen staan. Nadat ik bij een aantal had gekeken hoe zij starten was het tijd voor mij om ook de lucht in te gaan. Na een eerste check was ik er klaar voor. Met een beetje knikkende knieën zette ik de paraglider op en bewoog mezelf naar voren. Toch deed ik het niet helemaal goed waardoor de start toch een klein beetje kiele, kiele was. Maar ik hing toch veilig in de lucht. Mijn eerste Paragliding vlucht in Bassano was een feit.

Tijd voor bier en de eerste bespreking 

Na een geslaagde dag was het tijd om de dag met elkaar te bespreken. We mochten allemaal aangeven waarvoor we deze week gekomen waren en wat we verwachten van de instructeurs qua begeleiding. Zo gaf ik aan dat ik graag mijn scherm wilde leren kennen en zo veel mogelijk vluchten wilde maken om echt weer even één te worden met mijn scherm. Dag één was een feit. 

Hoe verloopt zo’n vlucht nu eigenlijk? 

Misschien lees je dit en vraag jij je af hoe zo’n dag nu verloopt. Vaak beginnen we de dag op een startlocatie, dit kan zijn het hotel waar de meesten verblijven. Van hieruit gaan we richting de landing om deze te bekijken en te bespreken wat er nu belangrijk is wanneer je gaat landen. Hiervoor heb je een speciaal circuit. Hierna ga je met een groepje in een busje naar de start. Vanaf hier maak je jezelf klaar. Dit doe je in een bepaalde volgorde. Totdat je met je paraglider en in je harnas gereed staat aan de start. 

Nu is het tijd voor de laatste controle door de instructeur die boven staat. Hierna ga je klaar staan en zorg je dat je paraglider op komt en dat je kan gaan vliegen. Vervolgens heb je een afspraak gemaakt met de instructeur beneden of je een aantal opdrachten gaat uitvoeren. Als dit zo is vlieg je uit richting de landing en ga je jouw circuit vliegen. De instructeur zorgt ervoor dat je doormiddel van instructies veilig landt en vervolgens is het aan jou om je glider goed op te vouwen. 

Paragliding Bassano _ Ik Wil Hiken

Ik was op stap met Paragliding Holland 

Je kan met allerlei verschillende scholen op stap naar het buitenland. Zelf was ik opstap met paragliding Holland. Voor een bepaald bedrag kan je beginnen met paragliden. Het is nu aan jezelf om te kijken naar verblijf. Vaak wordt er door de meesten bij een bepaald adres geslapen, bijvoorbeeld een hotel. Maar wij sliepen de hele week op de camping in de camper. Dit scheelde toch een behoorlijke smak aan geld aan het einde van de week. 

Iedereen kan starten met paragliden

Echt iedereen kan starten met paragliden. Aan het einde van het jaar is paragilden in Bassano zeer aan te raden in verband met het weer. Je kan je ook gewoon inschrijven voor een bergcursus en alle informatie die je nodig hebt kan je vinden op de website van de school waarmee je weggaat. Vond je dit een mooi reisverhaal? Regelmatig schrijf ik reisverhalen over mijn tochten en outdooravonturen maar ook die van anderen. Ook vind je natuurlijk altijd waardevolle informatie over hiken en de natuur op de website van Ik Wil Hiken. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!