Yoga en wandelen | Waarom yoga zo goed bij wandelen past!

Je zou het niet meteen zeggen maar Yoga is ontzettend goed te combineren met wandelen. Wandelen is heerlijk en ikzelf doe het dagelijks. Maar pas kortgeleden heb ik ontdekt wat voor voordelen yoga kan hebben voor je wandeling. Lees hier meer over yoga en wandelen.  

In februari 2020 deed Laura mijn vrouw een yoga opleiding in India. Hierna ben ik zelf ook begonnen met yoga en heeft Laura mij veel geleerd. Maar waar ik pas later achter kwam was dat yoga en wandelen of hiken veel raakvlakken hebben. Zo zorgen beiden voor ontspanning en een rust moment. Ze kunnen zorgen voor meer verdieping in je leven. Maar ook word je natuurlijk een stuk flexibeler door yoga en dat is voor je fysiek weer super. Laten we nog meer voordelen van yoga voor een hiker of wandelaar beschrijven. 

Yoga en wandelen, de voordelen op een rijtje: 

Zoals ik al kort even aangaf kan yoga je ontzettend veel brengen. Zo kan je er relaxt van worden en zorgt het voor meer bewustwording. Ik zal het even op een rijtje zetten. 

  • Je krijgt sterke spieren en botten 
  • Het zorgt voor soepele gewrichten
  • Je zal minder stress en meer rust ervaren 
  • Je krijgt een beter uithoudingsvermogen 
  • Het biedt bescherming tegen hart- en vaatziekten
  • Het zorgt voor bewustwording 
  • Yoga zorgt voor een betere nachtrust 

Eigenlijk komen alle bovenstaande punten overeen met het wandelen. Zo zal je beter slapen wanneer je gaat wandelen. Je beschermt jezelf beter tegen hart- en vaatziekten, en je zal minder stress ervaren en ga zo maar door. Daarom is het ook zo goed om te starten met yoga naast het wandelen. Want yoga kan ook goed zijn als warming up. 

Yoga als warming up voor het wandelen 

 Wist je dat veel mensen yoga en/of rek- en strekoefeningen doen voordat ze gaan wandelen. We hebben het hier niet over de yoga plaatjes waarbij je mensen met een hoofdstand of gekke poses ziet doen. Je begint dan in alle rust en voert al je yogaoefeningen beheerst uit. Op deze manier word je rustig aan warm. Dit is ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen om yoga in de ochtend te doen. Het zorgt voor een slow-start en neemt daarmee veel stress weg. 

De online yoga juf als partner van de Ik Wil Hiken Academy 

Er zijn dus enorm veel redenen waarom jij als wandelaar zou moeten beginnen met yogaoefeningen. Om dit op een zo’n rustig mogelijke manier te starten werk ik in de online Hike- & Natuurtraining samen met de Online Yogajuf. Je krijgt een wandelmeditatie en kan deelnemen aan haar proefles. Eigenlijk laat ik je op deze manier kennismaken met yoga en kan je voelen wat het doet voor jou. Is het na het proberen toch niets voor jou, dan heb je het in ieder geval gedaan!  

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!