Waarom ik voor Nomad kies als partner van Ik Wil Hiken

Sinds het begin van 2022 is Nomad een partner van Ik Wil Hiken. Maar waarom heb ik nu precies gekozen voor Nomad als partner? Ik leg het je uit in deze blog 

Nomad is in 1968 opgericht door Bob Kooijman. Destijds werd wandelen en kamperen steeds populairder en daar speelde Nomad op in met slaapzakken, rugzakken en andere essentials. Maar in 2018 werd het bedrijf overgenomen. Zo stond het altijd bekend als zeer degelijk, en dat zal zo blijven. Maar de nieuwe eigenaren willen voor een frisse wind zorgen en het merk hipper en toegankelijker maken ook voor de jongere generatie. Naast een nieuw logo zijn er dus ook een heleboel nieuwe producten bijgekomen. 

De beste hiking essentials 

Nomad is een bedrijf dat bekend stond als geitenwollen sokken merk. Zo kon je materialen kopen via de ANWB-shop, en droegen ouderen de Nomad sokken in hun sandalen. Maar nu ze dat imago van zich af aan het schudden zijn horen daar ook nieuwe hoogwaardige producten bij. Zo hebben ze voor de hiker die lichtgewicht wil gaan de beste materialen. Van twee persoons tentjes onder de twee kilo tot een lichtgewicht slaapzak gevuld met dons. Zelfs met de slaapmatjes gaan ze de concurrentie aan met merken als Exped en Thermarest. Waarom dus niet overstappen op een oerhollandsbedrijf? 

belevingstocht_trektocht_ik WIL HIKEN_02_nomad

Nomad als Nederlands outdoor bedrijf 

In Nederland zijn er niet veel outdoor bedrijven die hiking essentials verkopen. Met Ik Wil Hiken probeer ik zo veel mogelijk te partneren met Nederlandse ondernemers. Zo werk ik samen met het Nederlandse bedrijf: Campspace, Jimmy Joy en Herder Gear. Dit zijn stuk voor stuk bedrijven die aansluiten bij hiken. Met Nomad is dit niet anders. De laatste jaren hebben ze dus een flinke transformatie ondergaan. Maar vraag aan een willekeurig persoon of ze Nomad kennen en ze zullen waarschijnlijk volmondig: ‘’JA’’ zeggen. 

3 hiking essentails die ik verhuur tijdens belevingstochten

Ik verhuur dus ook materialen voor tijdens het hiken. Vooral tijdens de belevingstochten wordt daar geregeld gebruik van gemaakt. Laatst zei één van de deelnemers nog: ‘is dit alles?’, zo licht zijn dus de materialen van Nomad. 

Nomad Jade 2 pro 

Met nog geen 1,6 kilogram is dit een ongelofelijk licht tentje. Hij is dan ook speciaal ontworpen om gewoon in de rugzak op je rug te dragen. Of jij nu de wildernis van Bulgarije intrekt of je gaat het Pieterpad lopen, dit is een tent die je zeker eens wil uitproberen. Bekijk hier de Nomad Jade 2 Pro.

belevingstocht_trektocht_ik WIL HIKEN_03_Nomad outdoor

AirTec Slaapmat 

Dit is een slaapmat die ze speciaal hebben ontwikkeld voor hikers. Wanneer je lichtgewicht en met een compact slaapmatje op pad wil dan is dit een ideaal matje. Zo weegt hij maar 645 gram terwijl hij wel gewoon breed en lang genoeg is voor als je wat langer bent. Ideaal dus voor een meerdaagse tocht in de bergen of gewoon in Nederland. 

Inca 1200 Slaapzak 

Bij Ik Wil Hiken maken we gebruik van de Inca slaapzakken lijn van Nomad. Dit zijn namelijk slaapzakken die gemaakt zijn voor een comfortabele nacht. Ze zijn niet te smal waardoor je bewegingsruimte houdt. De isolatiewaarde is in vergelijking met de pakmaat enorm goed. Zo slaap je altijd lekker warm in deze slaapzak. Bekijk hier de Inca 1200 slaapzak.

Waarom ik voor Nomad kies 

In deze blog heb ik je een aantal redenen gegeven waarom ik voor Nomad kies. Het gaat niet alleen om de materialen, maar ook om wie ze zijn. Zo is het een Nederlands bedrijf en Ik Wil Hiken is ook bij uitstek een Nederlandse onderneming. Daarom wil ik mij koppelen aan outdoor ondernemers met Nederlandse roots.

Ben jij zo’n ondernemer dan ben je meer dan welkom to join. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!