Waarom Sietse Visser na 16 dagen al stopte met de PCT

In deze blog kan je lezen wat ik met Sietse heb besproken in de laatste podcast. Hij is een echte baas als je het mij vraagt en heeft een dappere keuze gemaakt om na 16 dagen te stoppen bij de PCT. Lees of luister het hele verhaal! 

Sietse visser is een echte outdoor liefhebber en maakt graag meerdaagse tochten. Zo heeft hij een outdoor opleiding gedaan en was zijn doel om dit jaar voor 6 maanden naar Amerika te gaan om de PCT te lopen. Maar op dag 16 zette hij zijn laatste stappen en keerde hij weer terug naar huis. Wat maakte het dat hij naar huis ging? En hoe kan het dat hij in de tussentijd alweer de Kilimanjaro en de Tour de Mont Blanc heeft gelopen. Ik zat vol met vragen en daarom vond ik het tijd om een podcast met hem op te nemen. In deze blog lees je een klein overzicht van wat wij in de podcast besproken hebben. 

Luister de podcast hier > https://open.spotify.com/episode/2EdT1W3jGvaB7uVGBFn0QL?si=UZLXZVHHQ6O1VctOv28MYw <<<

Jij wilde de PCT gaan lopen, hoe ging dat in z’n werk? 

‘’Nou eigenlijk een beetje als wanneer je tickets wil halen voor een groot concert, lange wachtrijen en veel computers. Daarnaast kwam ik via Facebook in contact met mensen die ook de PCT wilden gaan lopen of weleens hadden gelopen. Het is toch leuk om te zien hoe andere het ervaren of zich voorbereiden op de PCT. Ik ben zelf juist heel vrij en ik hoef echt geen extreme voorbereiding. Maar sommige namen echt stapels met papieren kaarten.’’

podcast Sietse over pct, Kilimanjaro en TMB_04

Hoe was de PCT? 

‘’De gastvrijheid op de trail heeft me enorm verbaast. Mensen die je helpen onderweg, een blikje cola komen brengen. Maar het begint eigenlijk aan het begin dat je bij de start moet komen. Daar is dus echt bijna niks, wij hadden een trailangel die ons hielp. De eerste dag was heerlijk wandelen en gewoon rustig beginnen. Iedereen heeft wel een beetje dezelfde dag invulling vooral de eerste dagen was het druk. Maar naarmate de trail zich vordert wordt de trail verder uit een getrokken en ben je steeds meer alleen.’’

Je hebt een controversionele keuze gemaakt

Hoe kwam je tot deze keuze, en hoe loopt zo’n dag? ‘’Elk uur op de trail heb ik een andere emotie ervaren. Van, ‘Yes we zijn er’, tot ‘Wat doe ik hier eigenlijk’. Ik had dit echt nog nooit zo sterk meegemaakt. Maar ik kreeg echt extreme heimwee, dat heeft me ook verbaasd. Je begint met lopen en je wil liever niet opgeven, vooral niet op dag 4 al. Maar ik heb echt de voordelen en de nadelen met elkaar overwogen, en 10 dagen later voelde het nog steeds zo dat ik naar huis moest gaan. ‘’

Op dag 14 hakte ik de knoop door om de PCT te verlaten 

‘’Ja, ik had al op dag 14 de keuze gemaakt, maar ik moest nog 2 dagen langer door. Want je bent toch wel midden in de wildernis.’’

Hoe was het toen je die keuze maakte? 

‘’Heel intens, er kwamen natuurlijk veel emoties bij los. Ik was echt van plan om langer te blijven, maar het ging niet meer. Het was ook wel een opluchting om naar huis te mogen.’’

Voldeed de trail dan niet aan je verwachtingen? 

‘’Ik had eigenlijk geen verwachtingen van de trail. Ik ging er heel open in. Maar bij sommige mensen duurt het 3 tot 4 maanden om zichzelf zo tegen te komen. Maar bij mij was het veel eerder. Ik heb absoluut geen spijt. Misschien was ik ook wel bang voor reacties van buitenaf, je weet dat die reacties gaan komen. Maar gelukkig kon ik dit ook wel snel relativeren.’’

podcast Sietse over pct, Kilimanjaro en TMB_03

Want waren er negatieve reacties?

‘’Nee, de reacties waren alleen maar positief. Ik heb ook wel een klein bericht geplaatst op Instagram waarom ik ben gestopt. Als mensen nog verder geïnteresseerd waren dan ging ik met ze in gesprek zoals met jou.’’

Uit deze korte versie van ons gesprek kan je halen dat je dingen echt voor jezelf moet doen. De kracht die je haalt uit iets voor jezelf doen is zo veel mooier dan wanneer je het voor anderen wil doen. Daarom is de keuze van Sietse zo enorm krachtig en is de boodschap enorm mooi!

Meer van de Ik Wil Hiken podcast

Deze blog is maar de helft van het verhaal dat ik heb gehad met Sietse. Wil je nu meer weten luister dan onze volledige podcast en luister lekker mee. Ik ben enorm trots op wat we bereikt hebben met het afgelopen seizoen. Het eerste podcast seizoen is meer dan 3000 keer in totaal afgespeeld. Ik hoop dat jullie net zo erg genieten van dit nieuwe seizoen en deze podcasts jullie net zo kunnen motiveren en inspireren. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!