Dit is een Bushcraftmes

Op dit moment zijn outdoor activiteiten als survival & bushcraft mega hot. Fijn, want meer naar buiten gaan zorgt er ook voor dat de mens gelukkiger is. Waar je bij survival gebruik maakt van alles om je heen om te overleven is dit bij bushcraft even anders. Zo ga je bij een bushcraftavontuur proberen te overleven vanuit de natuur. Je maakt alleen gebruik van natuurlijk resources. Je probeert dus op een creatieve manier het jezelf comfortabel te maken. Daar hoort natuurlijk een goed mes bij. Een bushcraftmes is dus wat anders dan een survivalmes. 

Waarvoor gebruik je een bushcraftmes? 

Een bushcraftmes gebruik je in essentie voor 4 verschillende onderdelen. Wij zetten ze alle vier even voor je op een rij met wat extra uitleg. 

Houtbewerking:

Wanneer jij hout wil bewerken kan je een bushcraftmes goed gebruiken. Zo kan je pijlen maken en zelfs kommetjes uit een blok hout maken.

Survival:

Moet jij overleven dan ook kan je gebruik maken van een bushcraftmes. Het zal dan wel gaan om het lichtere spul. Wanneer jij een kleine boom wil klieven kan je het beste een survivalmes gebruiken. 

Voedsel klaarmaken:

Je hebt een pijl en boog gemaakt en een konijn geschoten. Ook nu kan jij weer het bushcraftmes gebruiken om het voedsel klaar te maken en het konijn te fileren. 

Vuur maken: 

Wanneer jij gebruik maakt van de achterzijde van een bushcraftmes in combinatie met een firesteel kan je er goed vuur mee maken. 

Je kan natuurlijk één bushcraftmes gebruiken voor al deze activiteiten. Maar wil jij het beste uit je mes halen en je mes zo lang mogelijk goed houden dan heb je voor iedere activiteit een ander mes nodig. Dit heeft te maken met hoe het mes is geproduceerd, maar ook de snijhoek van het mes is belangrijk. 

Bushcraftmes_Ik Wil Hiken_01

Wil jij een bushcraftmes winnen? Ga naar deze post op instagram. Klik hier!

Verschillende bushcraftmessen  

Er zijn honderden verschillende messen om uit te kiezen. Wij hebben er drie op een rij gezet. Van een meer dan uitstekende budgetversie tot het duurdere bushcraftmes. Ga jij mee met een belevingstocht in Nederland of een Expeditie naar Bulgarije. Dan is een bushcraftmes hartstikke leuk om mee te nemen. Wij kunnen je laten zien hoe je hem moet gebruiken en wat je er allemaal mee kan doen. 

Drie bushcraftmessen: 

Beste budget keuze: Morakniv Bushcraft Forest (€32,45,-)

Dit mes is enorm populair onder de beginnend bushcrafters. Zo is het lemmet gemaakt van Sandvik roestbestendig staal. De dikte is perfect waardoor je zowel dik als dunner werk ermee kan snijden. Hij is licht van gewicht en perfect in balans. De groene rubberen greep maakt dit bushcraftmes helemaal af. 

Bekijk dit bushcraftmes hier.

Beste keuze: Morakniv Garberg Black Carbon (€110,50,-)

Wanneer jij opzoek bent naar een bushcraftmes voor het leven dan is dit een hele goede. Zo is hij gemaakt van koolstofstaal en is hij goed gehard. Door de lengte is hij gemaakt voor verschillende activiteiten. Ook de achterzijde van het mes is wat scherper. Hierdoor kan je hem geweldig gebruiken voor het maken van vuur en het voorbereiden ervan. Bij Morakniv maken ze de best betaalbare messen op de markt.  

Bekijk dit bushcraftmes hier.

Professionele keuze: Autine Damascus Bushcrafter (€499,-)

Ben jij opzoek naar het beste van het beste met ook nog eens een prachtige look? Dit mes van Autine is dan jouw beste vriend. Zo is dit mes handgemaakt in Letland. Hij is gemaakt uit damaststaal wat bekend staat als het sterkste staal. Laag op laag is dit mes gemaakt. In totaal is hij voorzien van 240 lagen staal. Hij is gehard en hij is bestand tegen hoge temperaturen. Er zit echter wel een flink prijskaartje aan. 

Bekijk dit bushcraftmes hier.

Meer over survival en bushcraft 

Wil jij nog meer leren over survival en bushcraft? Dit kan in de praktijk bij ons. Zo hebben wij verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan. Tijdens de belevingstochten leer ik je vuur maken met gebruik van een bushcraftmes. Tijdens de hike & survival in Bulgarije leer je nog veel meer over overleven in de wilde natuur. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!