Magic Mushrooms en eetbare paddenstoelen: Podcast met de Paddenstoelenman

De magie van paddenstoelen, het houdt ons al sinds de oertijd in de greep. De maya’s experimenteerden al met paddenstoelen en tegenwoordig willen we steeds meer leren over eten uit de natuur. Dus was dit het uitgelezen moment om met Reinier de Paddenstoelenman een mooie podcast op te nemen. 

In dit korte artikel lees je al een beetje wat ik met Reinier bespreek. Maar je moet de podcast helemaal luisteren om echt alles te leren! 

Deze podcast zou eigenlijk in oktober al online komen. Maar wegens omstandigheden staat hij vanaf nu online! 

Na een magische ervaring, het roer om

Reinier verteld dat hij zeven jaar geleden tijdens een magische ervaring met paddenstoelen vond dat het roer om moest. Het leven dat hij leidde op dat moment was niet het leven wat hij wilde. Hij werkte in de IT-wereld en was hier niet gelukkig. Zijn concentratie liep terug, en is hij een tijd in de WW gekomen. In diezelfde tijd ging hij wonen in een tiny house. Zijn maandlasten waren laag genoeg om een groot besluit te nemen: voor zichzelf te gaan werken. Zo ontstond er na zeven jaar aan research en veel experimenteren: ‘de paddenstoelenman’. 

Inmiddels organiseert hij paddenstoelenwandelingen, kweekcursussen op locatie. En heeft hij een online kweekcursus ontwikkeld via: De Wildeschool

Micofobia, de angst voor paddenstoelen

De angstcultuur rondom paddenstoelen is er vooral in het westen. Want in landen als Nederland en Engeland wordt ons geleerd om vooral uit te kijken voor giftige planten, besjes en paddenstoelen. Terwijl ze in Scandinavië en landen als Polen gewoon met het hele gezin op zondagen paddenstoelen gaan zoeken. 

De Paddenstoelenman gelooft dat hoe meer wij leren over wilde planten en paddenstoelen hoe meer wij weer connectie krijgen met de natuur. Dus de angst die regeert moet worden omgezet in kennis. 

Wat leer je tijdens een paddenstoelenwandeling? 

Reinier organiseert paddenstoelenwandelingen vooral in de herfst. Dan zijn er de meeste paddenstoelen te vinden in de bossen. Wat leer je dan precies? 

Renier vertelt je alles over de werkzame stoffen van verschillende paddenstoelen. Je gaat paddenstoelen proeven. Maar ook leer je over wat een paddenstoel kan doen voor jou cognitief denkvermogen. Want de werkzame stoffen worden tegenwoordig zelfs gebruikt om alzheimer te bestrijden en depressies tegen te gaan. 

Genoeg reden dus om een keer met Reinier de Paddenstoelenman mee op pad te gaan. 

Meer over de Ik Wil Hiken Podcast

De laatste tijd heeft de podcast even stilgelegen. Dit komt o.a. door de komst van onze kleine Suzy. Maar vanaf nu zullen er weer een aantal toffe podcastafleveringen aankomen. En in maart komt er een hele dikke special aan. Dat duurt nog even, maar ik kan je beloven dat het te gek wordt! 

Benieuwd naar meer afleveringen? Ik heb er hier 5 voor je onder elkaar gezet. Er is nog meer dan genoeg te luisteren… 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!