Mijn dagboek | Dag -1 en 0, Coast to Coast walk

Wij lopen de Coast to Coast walk van St. Bees naar Robin Hood’s Bay in Engeland. In dit dagboek hou ik bij wat er per dag gebeurt, reis je met mij mee? Dit is dag -1 en 0 van de Coast to Coast walk. 

Deze voettocht van 302 kilometer door Engeland loop ik met mijn vader. Het oorspronkelijke plan was om alleen twee weken naar Engeland te gaan. Maar toen mijn vader vroeg of hij mee kon lopen, leek me dat ontzettend mooi en verbindend. Dus waarom niet samen op pad. Na alle voorbereidingen – die lees je in deze blog – was het tijd om op pad te gaan. Hier lees je hoe wij reisden van Amsterdam tot aan de west kust van Engeland en het stadje St. Bees.

Van Amsterdam naar Ijmuiden 

Vanuit Assen moet ik richting Amsterdam. Na afscheid te hebben genomen van mijn 24 weken zwangere vrouw ik het tijd om bepakt met een extra slaapzak, slaapmatje en een volle doos met droogmaaltijden van Jimmy Joy op pad te gaan richting Amsterdam. Mijn ouders wonen in Amsterdam en daar gaan we onze tassen inpakken. Voor mijn vader is dit de eerste keer dat hij een langere trekking loopt. Dus de dolle pret kan beginnen met het inpakken van de rugzakken. 

Nog één keer de paklijst erbij en kijken of we echt alles hebben. Er kunnen toch weer een paar spullen uit de rugzak en we proberen het zo minimaal mogelijk te houden. Wel neem ik mijn laptop mee, omdat ik gedurende de tocht mijn dagboek zo veel mogelijk wil bijhouden. Want hoe je het ook went of keert, Ik Wil Hiken is toch mijn werk en mijn hobby. 

Nadat we alles hebben ingepakt gaan we nog één keer langs de supermarkt voor wat laatste versnaperingen voor op de boot naar New Castle. Hier kan je boottickets boeken naar New Castle en de prijzen vinden.

Van Ijmuiden naar New Castle 

Al eerder zat ik op de boot van Ijmuiden naar New Castle. Ik wist dus wat mij te wachten stond. Want deze ferry is een hele beleving. Livemuziek, een lopend buffet en duty free shoppen. Er zijn veel mensen op de boot die voor een nachtje heen en weer gaan en voor de gehele beleving de boot nemen de ene of de andere kant op. Op zich niet zo gek, want deze overtocht staat aangeboden als mini-cruise op vakantie veilingen

De nacht kan je als een beetje onrustig ervaren. Afhankelijk van het weer op zee kan de boot flink deinen en daar kan je maag makkelijk van omdraaien. Gelukkig heb ik daar zelf nooit zo’n last van. Om 7:00 was het tijd om op te staan en richting het ontbijtbuffet te gaan. Dit was werkelijk een verademing. Heerlijke broodjes en voor een buffet erg goed! Hiervoor wil je wel vaker de boot nemen. En er is extra tijd voor een klein hupsje, want we zijn bijna in Engeland en dag 0 is begonnen! 

Coast to Coast walk, dag 0_ik wil hiken
Nog even de laatste werkzaamheden in de trein

Met de trein naar St. Bees 

Iets wat ik van te voren had uitgezocht was de trein van New Castle naar St. Bees. Er is maar één overstap en dat maakt het doorkruisen van Engeland behoorlijk simpel. Na aankomst op het vaste land sta je met een bus binnen 20 minuten op het centraal station van New Castle. Vanaf hier kan je bij een ticketbox gemakkelijk een treinkaartje halen naar St. Bees. Via de Ticketboxen kosten ze 11.70 pond (13,70 euro), koop je hem bij een bali dan betaal je rond de 22 pond (25 euro). Dat is dus gemakkelijk bespaard. 

Onze aansluiting was perfect, want binnen 10 minuten vertrok de trein richting St. Bees. Maar eerst zouden we nog een overstap hebben in het stadje Carlisle. 

Coast to Coast walk, dag 0_ik wil hiken
Gemakkelijk pakketten op de Post met Royal mail

Naar de post office in Carlisle 

Wat ik vergeten ben te vertellen: ‘‘ik loop al sinds IJmuiden te zeulen met een doos vol met droogvoeding’’. Dit is voor de tweede helft van onze trip. Het idee is om deze te verzenden naar Kirkby Stephen richting het hotel waar we daar overnachten. Maar het wordt inmiddels een beetje onhandig om met een losse doos rond te lopen. Dus omdat we 45 minuten overstaptijd hebben in Carlisle besluiten we om hem hier op de post te doen. 

De post office zit op 5 minuten lopen vanaf het station. Bij aankomst de doos even goed dicht tapen, de juiste adressen erop en verzenden. Met de 48 uur mailservice kost dit maar +/- 5 euro. Ik loop naar buiten en merk gelijk dat alleen lopen met zo’n rugzak al zwaar genoeg is. 

Aankomst in St. Bees en Fish and Chips 

Het laatste stuk met de trein vanaf Carlisle is prachtig. Al snel kom je uit bij de zee en heb je vanuit de trein nog zo’n 30 minuten uitzicht op zee voordat je aankomt in St. Bees. Dit is het startpunt van onze trip en voelt toch wel bijzonder. Na 20 minuten lopen komen we aan bij ons hotel dat direct aan het startpunt ligt van de Coast to Coast walk: Het Seacote hotel. We besluiten voor de inchecken alvast naar het startpunt te lopen. Er staat een bordje met geschiedenis over de tocht en je hebt prachtig uitzicht op de zee en de eerste kliffen. ‘Wat heb ik zin om morgen van start te gaan’. 

Trektocht maken in Nederland_Ik Wil Hiken_05

Ook al zijn we een uur te vroeg, we kunnen alvast in onze hotelkamer. Ook vanuit hier hebben we uitzicht op zee. Het begint te sneeuwen wanneer ik mijn eerste fish en chips bestel. Nog even genieten van de zee, het duurt namelijk twee weken voordat we weer de zee gaan zien.. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!