Waarom ik Plenny bars meeneem tijdens het hiken 

Ben jij opzoek naar een goede energiereep voor tijdens het wandelen? In deze blog vertel ik je meer over de Plenny bar en waarom ik voor deze reep kies. 

Voeding is altijd een ding tijdens het hiken. Want je wil natuurlijk zo licht mogelijk bepakt onderweg gaan, maar je wil ook gezonde voeding eten. Zo kan je bijvoorbeeld een reis lang alleen maar noodles eten of een wrap bij de supermarkt halen. Maar tijdens een echte hike mag een goede energiereep niet vergeten worden. Alleen ik heb altijd 3 repen nodig om een klein beetje het hongergevoel te stillen tijdens een pittidge wandeling. Daarom zweer ik bij een plenny bar, want die zijn goed voor bijna een hele maaltijd. 

de goede energiereep_plenny bars_rick hunted_ikwilhiken

Wat aten wij tijdens Hunted in to the Wild?

Ik ben partner van Jimmy Joy. Dit zijn de makers van Plenny bars. Ik sta helemaal achter hun producten en dit is de reden dat ik een samenwerking aan ben gegaan. Tijdens Hunted in to the Wild maakte ik voor het eerst kennis met de Plenny bars en sinds dien ben ik verkocht. Zo was dit één van de dingen die wij onderweg aten. Maar we aten meer dan alleen de Plenny bars. Binnenkort zal ik hier een nieuwe blog over schrijven. 

De goede energiereep: Plenny bar

Bij Jimmy Joy hebben ze maaltijdvervangers gemaakt die je kan eten wanneer je even geen tijd hebt voor een volledige maaltijd. Dit geeft je natuurlijk niet de gezelligheid van samen eten, maar is wel handig wanneer je graag verder wil. Of zoals bij het hiken: snel energie binnen wil krijgen en dat doe je via een goede energiereep. 

Een plenny bar is rijk aan 20 gram proteïne, is in totaal 400 calorieën. Maar hij bevat vooral de juiste essentiële vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen die je nodig hebt in een maaltijd. Daarnaast is het ook nog eens een vegan product waardoor de impact op onze aarde minder is. Lees dit onderzoekje dat de Trouw deed naar Jimmy Joy. 

Verschillende smaken op een rij 

Maar dat het zo’n goede en vullende reep is, is niet de enige reden dat ik zo verzot ben geraakt op de Plenny bar. Ze komen namelijk ook nog eens in zes verschillende smaken: d

Karamel, Zeezout 

Chocolade 

Amandel, Vijgen

Vanille

Pizza 

Hazelnoot, Koffie 

Ik ben zelf groot favoriet van de Amandel, Vijgen en Karamel, Zeezout. De Pizza daarentegen vind ik zelf heel vreemd. Dit zit hem vooral in de structuur die voor je gevoel niet past bij de pizza smaak. Maar ik zou zeggen: ‘taste it yourself’ 

de goede energiereep_plenny bars_rick hunted_ikwilhiken_01

Meer over Jimmy Joy 

De komende tijd zal ik waarschijnlijk nog wel vaker wat delen over Jimmy Joy. Want het is vooral leuk om eens wat dieper in te gaan op wat er nu precies in de reep zit. Om een keer te vergelijken zal ik ook andere repen van bijvoorbeeld Cliff bar uitproberen tijdens het hiken. Wil je ook een Plenny bar proberen? Ze liggen ook bij de Albert Heijn in de schappen.  

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!