Dit zijn ongerepte natuurgebieden in Europa, 5 tips

Ben jij opzoek naar wildernis in Europa om naar toe op vakantie te gaan? Ik heb een paar prachtige opties voor je op een rij gezet. 

In Europa is er steeds minder natuur te vinden. Veel grote natuurgebieden zijn in de afgelopen jaren ingekrimpt. Wanneer je echt naar een wild natuurgebied wil moet je echt opzoek gaan naar de mogelijkheden. Want hebben wij nog wel wilde natuur in ons Europa? In deze blog geef ik je een aantal prachtige opties waaronder de ongerepte natuur van Bulgarije dat bekend is van Hunted in to the Wild, maar ook andere natuurgebieden in Roemenië, Polen en onder andere Zweden. Duik jij mee de wildernis in? 

Ongerepte natuurgebieden_Ik Wil Hiken_01

Nieuw Boek: The Wild Wild East 

Twee broers trokken drie maanden lang met een rode camper door het oosten van Europa. Ze waren opzoek naar het wilde Europa en schreven hier een inspirerend boek over. Ze gingen klimmen, wandelen, fietsen en snowboarden tijdens hun trip. Tijdens deze avontuurlijke reis gingen ze opzoek naar wolven, elanden en zagen ze een heuse beer. In dit boek vertellen ze alles over de nog onbekende wild natuur van Duitsland, Polen, Slowakije, Roemenië en Hongarije. 

Hier vind je het boek: The Wild Wild East

Dit boek kan jij winnen via Ik Wil Hiken. Wanneer jij kijkt naar de wilde natuur van Bulgarije tijdens Hunted in to the Wild! Maak een storie hier dat je aan het kijken bent aankomende maandag en tag hierin @ik.wil.hiken en @degebroedersgroen. Zo maak jij kans op The Wild Wild East geschreven door de Gebroeders Groen 

Dit zijn ongerepte natuurgebieden in Europa:

In Europa is er zeker nog wildernis te vinden. Zo heb ik een aantal goede opties voor je volgende vakantie op een rij gezet:

Rhodopie bergen in Bulgarije 

In Bulgarije vind je nog enorm veel wilde natuur. Zo vind je onder andere de Rhodopie bergen. Deze wildernis in Bulgarije kan bijna niks in Europa tegen op. Zo kan je tijdens Hunted in to the Wild zien hoe wild Bulgarije is. Maar je hebt nog meer natuurgebieden in Bulgarije die je aan zou moeten doen wanneer je opzoek bent naar wildernis. Ik kan je na onze deelname aan Hunted alleen maar adviseren om naar de wildernis in Bulgarije te gaan tijdens je volgende vakantie. 

Ongerepte natuurgebieden_Ik Wil Hiken_01

Noord-Noorwegen 

Als we het hebben over wildernis in Europa dan komen we toch snel uit in Noorwegen. Zo hebben we prachtige streken in het noorden van Noorwegen. Hier heb je rotsen en bergen die uit de zee te groeien en het zal je het gevoel geven dat je helemaal in de natuur bent beland. Ook voor het maken van meerdaagse tochten zijn er meer dan genoeg opties in het noorden van Noorwegen. Zoals de Nord kalottleden, dit is een trail van 800 kilometer door de artics van Noorwegen. 

National park Sarek in Zweden 

Ben je opzoek naar avontuur en wil je dagenlang niemand tegenkomen behalve wilde dieren? Dan is national park Sarek echt wat voor jou. Dit is één van de grootste natuurgebieden van Zweden en veel avonturiers trekken hier ieder jaar weer naar toe. Je kan hier klimmen, kanoën, maar natuurlijk ook hiken. Zoals de bekende Kungsleden die hier ook gedeeltelijk doorheen loopt. 

National park Biescszady in Polen 

Nu we het noorden hebben gehad is het tijd om ons op het oosten te richten. Zo is er in Polen enorm veel wildernis te vinden, maar het wildste gebied waar je prachtig kan hiken is toch wel national park Biescszady. Ik ben hier zelf ook geweest en liep een gedeelte van Glowny Szlak Beskidzki. Dit is een trail van 500 kilometer dat door de wildernis van Polen loopt. 

Karpaten in Roemenië

Recht door Roemenië loopt deze bergketen. Hij staat vooral bekend om zijn wildernis en wanneer je echte wildernis wil opzoeken moet je zeker hiernaartoe. Ook de Gebroeders Groen hebben dit berggebied aangedaan. Als je opzoek bent naar echte wildernis waar je nog grote kans hebt op het spotten van beren of wolven dan moet je zeker de Karpaten aandoen. Er bestaat ook een transkarpaten trail voor als je opzoek bent naar een flinke uitdaging. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!