De 7 S’en Militaire versie | Inside the Hunt

Wil jij meer inside info over onze vlucht tijdens Hunted into the Wild? Iedere dinsdag dat wij er nog inzitten geef ik je een beetje prijs van onze tactiek! Vandaag gaat het over: ‘stilte, snelheid en onzichtbaarheid’. De 7 S’en. 

Tijdens Hunted heb je gezien hoe wij het hadden over een procedure. Voordat we aan dit avontuur begonnen hebben wij ons natuurlijk goed voorbereid. Onder andere door gebruik te maken van de kennis van opgeleide militairen. Zij leerden ons van alles waar onder: de 7 S’en. Gedurende het spel konden we vaak weer terugvallen op onze tactiek. Nadat we misschien even een tijdje stonden te overleggen of misschien te veel aan praten waren zeiden we tegen elkaar: ‘terug in de procedure’ 

In de vorige inside the hunt had ik het over water zuiveren. Lees hem hier terug.

De 7 S’en 

Wil jij de kans op ontdekking in vijandelijk gebied verkleinen, dan kan je gebruik maken van de volgende S’en. 

  • Shape (vorm)
  • Shine (Glim)
  • Silhouette (Lichaamsvorm)
  • Shadow (schaduw)
  • Sound (Geluid/Stilte)
  • Speed (Snelheid)
  • Surroundings (omgeving) 

Shape

In de natuur is geen één vorm hetzelfde. Bomen staan scheef en niet in rechte lijnen. Bosjes ze je overal en takken en bladeren liggen over asymmetrisch over elkaar heen. Zorg er dus voor dat jouw spullen of jouw manier van camoufleren niet symmetrisch is maar juist asymmetrisch. Zet dus een tarp of tent op niet in een recht vlak maar juist in een schuine lage punt (als dit mogelijk is). Probeer hem ook te bedekken met bladeren om hem nog meer één te maken met het bos. 

Shine

Zorg ervoor dat niets dat jij aan hebt kan glinsteren. Glinsteringen in de natuur komen bijna niet voor. Een metalen voorwerp, een horloge zelfs een bril kan reflecteren. Hierdoor wordt je sneller opgemerkt. Tijdens Hunted maakten wij gebruik van een horloge, alleen deze draai je wel naar je toe. Dit voorkomt dat hij contact maakt met de zon waardoor er een flinke glinstering kan ontstaan. 

Silhouette

Er zijn weinig dingen die er meer uitspringen dan de vorm van een mens. Zorg er dus ten alle tijden voor dat je ligt of je verbergt. Wanneer jij gewoon rechtop staat boven op een heuvel bijvoorbeeld dan is de kant dat jij gespot wordt erg groot. Ook in het licht van de maan of de zon is een silhouette snel gespot. Ook een gezicht is hierin erg opvallend. Zo kan je een gezicht al zien van mijlen ver. Wij mensen zien gezichten in wolkformaties en abstracte schilderijen. Zorg er dus voor dat je die probeert te bedekken. Wij deden dit tijdens Hunted met een Buff

Shadow

Gebruik schaduwen om je te verplaatsen. Denk dan aan bijvoorbeeld schaduwen van grote bomen of heuvel en gebouwen. Laat vooral zo min mogelijk je eigen schaduw zijn. Door te gaan liggen is er sowieso al minder kans op schaduwen. Tegen een bosrand aanlopen was hierin onze tactiek. Vooral met een flink laaghangende zon. 

Sound

‘always keep the noise down’, zorg er altijd voor dat je stil blijft. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je op verharde grond loopt en zo min mogelijk over takjes en bladeren. Wanneer dit toch moet doe dit dan met beleid. Ook wil je niet naar elkaar schreeuwen. Wanneer je moet overleggen doe je dit met beleid. Wij fluisterden naar elkaar, of we wisten 100% zeker dat we veilig waren. Bij Hunted was dat in een safecamp.  

Speed

Sommige momenten wanneer jij achternagezeten wordt of je moet je verbergen zal snelheid moet maken. Het is alleen aan te raden om een constant tempo aan te houden. Hierdoor ontstaat er een ritme en dit zal qua geluid en beweging minder opvallen. Wij gebruikten deze tactiek om ervoor te zorgen dat we uit de bubbel kwamen waarin de hunters zouden zoeken. Sneller bewegen dan dat ze verwachten was onze tactiek.  

Surroundings

Probeer zo min mogelijk van de omgeving en het landschap te verstoren. Eerdergenoemde dingen als takjes, spinnenwebben en voetstappen worden als eerst opgemerkt en kunnen ervoor zorgen dat je gepakt wordt. Je ziet al vanaf aflevering één dat de hunters volle bak opzoek zijn naar gebroken takjes en verstoringen zoals ze dit zelf noemen. Juist net naast de paden lopen, en letten op je voetstappen hoorden bij onze tactiek. 

Meer Hunted insiders 

Wij hebben enorm veel plezier gehad aan de voorbereidingen van Hunted. Zo hebben we ons goed ingelezen en geprobeerd ons op een voor ons natuurlijke manier voor te bereiden. Het maken van een 7-daagse trektocht in Polen heeft hier zeker aan bijgedragen. Dagelijks deel ik wat over onze tactieken en geef ik een kleine insider over waarom wij bepaalde keuzes vooraf al hadden gemaakt. Van trailrunners tot een lightweight backpack en van water zuiveren tot de 7 S’en. Dus hou iedere dinsdag de blog in de gaten voor meer inside hunted.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!