Nicky’s huttentocht over de Stubaier Höhenweg | Reisverhalen

Voor deze themaweek sprak ik met Nicky. Ze werkt als gymdocent op het basisonderwijs en is dol op de bergen. Nu woont ze Haarlem, maar ze heeft ook al in Groningen en zelfs in Indonesie gewoont. Ze is begonnen voor haar licenties als International mountain leader. Ook is ze begonnen aan een yoga teacher training, deze twee passies zou ze graag in de toekomst combineren in de bergen. Maar in dit interview vertelde ze over een meerdaagse tocht in Oostenrijk, de Stubaier Höhenweg.

Waarom de bergen? ‘Ik ben van jongs af aan al te vinden in de bergen, mijn ouders namen mij altijd mee de bergen in en dan op specifieker te zijn het alpen gebergte. Wat ook te gek is dat ik dit jaar gevraagd ben als gids voor de balkantrail. Dat is echt te gek! Zo kan ik ook andere berggebieden nog beter verkennen.’

Stubaier Höhenweg_ Nicky's

Stubaier Höhenweg: ‘Door het bizarre weer is dit één van mijn tofste hikes ooit’

Bereid jij je thuis al voor op tochten? ‘Ik zorg ervoor dat door het jaar heen mijn conditie goed is. Voor de laatste zomer trainde ik richting een halve marathon. Zo zorg ik ervoor dat ik fysiek in een goede conditie ben voor een grote tocht. Het zit in me dat ik niet achteraan wil lopen, daarom train ik vaak wel wat harder.’

Over welke tocht wil jij het graag hebben? ‘Ik heb een stuk van de Stubaier Höhenweg gelopen met een vriendin en door het bizarre weer is dit wel één van mijn tofste hikes. Daarnaast heb ik ook enorm veel geleerd van deze tocht.’

‘Gelukkig had ik kompas en kaart en bleven we hierdoor op de juiste koers lopen’

Kan je wat vertellen over de tocht? ‘De Stubaier Höhenweg ligt dichtbij Insbruck. De tocht die we liepen was vier dagen. Het was een bijzondere zomer het sneeuwde veel meer dan normaal. De week voor mijn tocht deed ik een alpine cursus en deze kwam goed van pas.’

‘De voorspelling voor die dagen waren eigenlijk wel oké. Ik liep met een maatje die nog nooit een meerdaagse tocht had gelopen. Zo had ik de week ervoor nog geleerd over bijvoorbeeld Meteorologie. Met deze kennis in mijn broekzak startte onze tocht. Op dag één begon het zo’n anderhalf uur voor aankomst bij de hut flink te sneeuwen, het zicht werd hierdoor vele malen minder. Gelukkig had ik een kaart en kompas zo bleven we op de juiste koers richting de hut lopen.’

Nicky’s huttentocht over de Subaier Höhenweg | Reisverhalen_04

‘Geniet van je tocht, ook al is het zwaar’

‘Op de tweede dag van de Stubaier Höhenweg stonden we voor een moeilijke beslissing, gaan we terug of steken we een moeilijke pas over met waarschijnlijk veel sneeuw. We kozen voor het laatste en gingen op pad. Op dit pad troffen we een plas bloed aan waar waarschijnlijk iemand was uitgegleden. Dit was teken voor ons om nog beter op te letten. Gelukkig kwamen we boven aan. Daar aangekomen werden we enorm beloond met een magisch uitzicht en prachtige vergezichten.’

Heb jij nog pro tips? ‘De bergen zijn de baas, dus bedenk goed voordat je onderweg gaat of het verstandig is’ Daarnaast is je glimlach het belangrijkste, geniet van je tocht ook al is het zwaar.’

@Nickyindebergen deelt vaak leuke foto’s van haar tochten. Ook is ze bezig met verschillende leuke projecten en wil ze uiteindelijk fulltime leven in de bergen. Volg haar op weg naar haar doelen. Wil je meer van dit soort reisverhalen lezen? Bekijk dan eens dit verhaal van Sanne over haar Pieterpad.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!