#17 Josien van She Hikes Alone, Is vooral zichzelf alleen op de trail

Ben je opzoek naar outdoorinspiratie? Luister dan nu de Podcast die ik opnam met Josien van She Hikes Alone, hier alvast een kleine inkijkje. 

Josien is de oprichter van She Hikes Alone. Nadat zij de Pacific Crest Trail in Amerika liep startte ze de website als een blog om te inspireren en te motiveren. Inmiddels is ze gestopt met haar fulltime job om zich volledig te richten op She Hikes Alone. In deze podcast ga ik met haar in gesprek over de PCT, het verlies van haar vader en maken we regelmatig een klein uitstapje naar diverse (outdoor) onderwerpen. 

De naam: She Hikes Alone

Ik vond de naam She Hikes Alone altijd al heel catchy voor een hiking blog. Vooral omdat ze had bewezen een PCT alleen te kunnen lopen. Maar She Hikes Alone staat voor nog zo veel meer. Zo vertelde Josien in deze podcast dat het staat voor empowerment. Aan jezelf (als vrouw) te bewijzen dat je het kan. Ze motiveert dan ook enorm veel vrouwen om zelfstandig en alleen op pad te gaan. Josien wil in de toekomst misschien wel tochten aanbieden voor vrouwen die alleen de bergen in willen, om te beginnen samen zodat je uiteindelijk alleen durft te gaan. 

Ik interviewde Josien al eerder en schreef daar een lang artikel over. Benieuwd naar haar verhaal op papier? Lees dan dit artikel: Reisverhalen: ‘Josien verwerkte haar verdriet tijdens de Pacific Crest Trail’

She Hikes Alone als onderneming 

Van een blog is She Hikes Alone een paar maanden geleden een bedrijf geworden. Zo durfde Josien een stap in het diepe te nemen en zich in te schrijven bij de KVK. Maar wat is ze dan eigenlijk van plan met haar gloednieuwe onderneming? Allereerst heeft ze merch op de markt gebracht, via Natureismyhappyplace.com . Zelfgetekende schetsen, unieke outdoor truien en origineel geïllustreerde emaillen mokken. Maar er staat nog veel meer op de planning voor 2022, dus volg haar vooral via Instagram

Routes en outdoorinspiratie 

Waarom ik Josien in de podcast wilde heeft alles te maken met haar Instagram. Hier geeft ze veel inspiratie en dit deelt ze op een eigen manier. Mooi geïllustreerde posts en veel informatie erin verwerkt. Josien is met She Hikes Alone een echte inspiratie wanneer je van wandelen en buiten zijn houdt. Ze is daarnaast heel toegankelijk en staat altijd open voor een gesprekje. Wil je meer van haar weten? Dan raad ik je zeker aan om de podcast te luisteren. Deze is vanaf nu beschikbaar via Spotify & I-tunes.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!