Let’s talk about: Coleman Cobra 2 trekkerstent, Een uitgebreide review

Coleman vroeg mij of ik hun nieuwe Cobra 2 tunneltent wilde uitproberen. Door de komst van een kleintje heeft het even geduurd. Maar in de herfst heb ik hem tijdens een Start Hiking weekend twee nachten getest. Ontdek alle ups & downs van deze tent. 

Specificaties van de Coleman Cobra 2: 

Personen: 2

Type tent: Tunneltent

Materiaal: Polyester

Gewicht: 2,8 kg 

Afmetingen Buitentent: 300 x 235 x 82

Afmetingen Binnentent: 257 x 125 

Pakmaat: 48 x 18 x15 

Het goede gewicht voor een trektocht?

Coleman ken ik al jaren van de tenten en kampeerspullen. Zo hebben ze branders, slaapzakken en andere toebehoren. Maar nooit eerder had ik een trekkerstent van Coleman gezien. Het was voor mij dan ook een grote verassing dat ze deze in het assortiment hadden. 

In eerste instantie was ik niet overtuigd. Met een 2,8 kilogram trekkerstent ben je bij merken als: MSR, Nemo en zelfs Forclaz (Decathlon) beter uit. Maar voor die tentjes betaal je soms een fortuin. De Coleman Cobra 2 trekkerstent is al verkrijgbaar vanaf 110 euro. 

Hij is compact en gemakkelijk mee te nemen in of op je rugzak. Maar natuurlijk heb je lichtere tenten, maar bijna niet voor deze prijs. 

Praktische ruimte in de tent?

Ikzelf ben 1.90 het is dus altijd lastig om een tent te vinden waarin ik mijn kont normaal kan keren. Het is een laag tentje met een hoogte van 80 centimeter. Dat is voor mij op recht op te kunnen zitten te laag. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld de MSR Mutha Hubba en zelfs in deze tent is het soms lastig om rechtop te kunenn zitten. Maar ben jij kleiner dan 1.85 dan is dit een mooi compact tentje. 

Ik zou niet aanraden om met twee personen tegelijk in de tent te slapen. Maar alleen heb je royaal de ruimte. Zo kan je jou tas binnen in de tent kwijt of in de grote voortenten. Het enige nadeel van de voortenten. Je kan er maar via één naar binnen. Dus zet je tent wel de goede kant op. Dan kan je in de ochtend wanneer je de rits opent gelijk genieten van het uitzicht.

Hoe snel zet je de Coleman Cobra 2 op?

In mijn leven heb ik wel meer dan 100 keer een tent opgezet en tot wel 20 verschillende tenten. Maar ik moest even twee keer kijken naar hoe je de Coleman Cobra 2 goed kon opzetten. Ik raad daarom aan om hem thuis al een keer op te zetten voordat je op pad gaat. 

Wanneer je weet hoe je hem moet opzetten is het een fluitje van een cent. Binnen 5 minuten heb jij je tent staan en ben je klaar om van je welverdiende pauze te genieten. Je gebruikt twee korte stokken en zo’n 8 haringen voor het opzetten van deze tent. Mooi lichtgewicht dus. 

Mijn conclusie over de Coleman Cobra 2 

Voordelen: 

  • Goede prijs- kwaliteitverhouding 
  • Compact en makkelijk mee te nemen in je rugzak 
  • Snel op te zetten 
  • Heeft een hoge waterkolom 
  • Stevig grondzeil
  • Robuuste en slijtvast materiaal 

Nadelen: 

  • Ingewikkelde set-up (eerst een keer thuis doen) 
  • 2,8 kilogram is relatief zwaar voor een trekkerstent
  • Niet praktisch voor 1.85 en langere mensen. 

Je kan het hierboven in de voor- en nadelen al een beetje lezen. Maar ik heb hier en daar zo mijn twijfels over deze tent. Wanneer je budget niet zo groot is en je wil stevige trekkerstent kopen. Dan is de Coleman Cobra 2 zeker iets voor jou. Inmiddels heb ik al de nodige tenten verzameld. De keuze zal dus bij mij niet gelijk uitgaan naar de Coleman Cobra 2. Maar wanneer ik alleen op pad zou gaan. Dan zal ik deze toch wel regelmatig uit de kast trekken. Hij is compact, praktisch en robuust!

Bekijk hier een review die ik schreef over de Msr Mutha Hubba en de 3F UL Gear Lanshan Pro

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!