Outdoor podcast: The Hike trekt 200.000 bezoekers per maand, Kaz en Mechteld vertellen je hoe!

Opzoek naar een goede outdoor podcast? Dan is de Ik Wil Hiken podcast misschien wel wat voor jou. Van bergbeklimmen tot het starten van een online magazine. In deze nieuwe podcast zijn de oprichters van The Hike te gast. 

Ik schrijf al een tijd als gastblogger voor The Hike. Daarnaast maak ik regelmatig reisjes naar het buitenland om verslag van te doen. The Hike is een online magazine dat in een paar jaar tijd is uitgegroeid van iets kleins tot een website met 200.000 bezoekers per maand. Omdat ik zelf mijn website hebt en weet hoe veel werk het is om online vindbaarheid te genereren ben ik natuurlijk heel benieuwd hoe zij dit hebben gecreëerd. In deze podcast vraag ik je natuurlijk het hemd van het lijf. 

Luister hier de laatste podcast met The Hike

Dit is wat je kan verwachten in de podcast: 

Om je een klein beetje een idee te geven wat ik onder andere met ze heb besproken in de podcast zet ik het voor je op een rij. Maar natuurlijk moet je hem luisteren wanneer je echt alles wil weten. 

Waarom een online magazine? 

Kaz en Mechteld gingen 6 jaar geleden op pad naar Amerika en liepen hier door Yosemite National Park. Toen ze terugkwamen wilde ze meer gaan hiken en meer naar buiten. Maar ze ontdekten dat er maar weinig informatie te vinden was online over hiken. Een echte community zoals in ‘’The States’’ bestond nog niet. Een gat in de online markt dus, hier zijn ze vol ingedoken. 

Hoe ga je in 6 jaar tijd naar 200.000 bezoekers per maand?

Dit was niet een vraag die ze éénduidig konden beantwoorden. Want er zijn zo veel facetten die een rol hebben gespeeld bij het ontwikkelen van hun online magazine. Zo werken ze samen met partners, maar ook hebben ze veel geïnvesteerd in een sterke online omgeving. Dat het uit zou groeien tot dit hadden ze beiden nooit durven dromen. 

Wat zijn de mooiste avonturen die jullie hebben meegemaakt? 

Ik vroeg Kaz en Mechteld los van elkaar wat de mooiste avonturen waren die ze buiten meegemaakt hebben. ‘Ieder avontuur heeft een eigen lading en eigen gevoel’ vertelden ze. Maar stiekem hebben we het natuurlijk gehad over Kaz zijn beklimming van de Elbrus als cameraman voor de NPO. Hoe ging hij als cameraman mee en hoe was deze ervaring? Daarnaast liep Mechteld de Kilimanjaro op samen met haar moeder. Ook daar was ik natuurlijk reuze benieuwd naar. 

In deze podcast bespreken we nog veel meer! Echt een must listen dus! 

Inspiratie podcast voor outdoorliefhebbers 

Tijdens al mijn podcasts probeer ik inspiratievolle content te maken. De ene keer is het misschien precies waar je naar opzoek bent en de andere keer is het gewoon lekker om naar te luisteren. Wanneer jij dol bent op wandelen en een eigen blog wil starten, dan kan je enorm veel inspiratie halen uit wat Kaz en Mechteld hebben neergezet met The Hike. Veel plezier met podcast nummer 4 van seizoen 2!

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!