Stubaital, het basecamp voor jouw outdooravonturen 

In september ging ik met de trein op reis naar het Stubaital. Hier heb ik allerlei toffe outdoor dingen gedaan, je leest er hier meer over! 

Veel vakantiegangers rijden er ieder jaar weer aan voorbij wanneer ze naar Italië gaan over de Brennerpas. Maar het Stubaital is eigenlijk te mooi om aan voorbij te rijden. Zo mocht ik voor Stubai, Usp marketing en The Hike op pad richting het Stubaital. Ik heb hier een ongelofelijke 3 dagen gehad. En wat helemaal goed is: Je kan gewoon met de nachttrein naar Innsbruck, dus volgend jaar weet je wel wat je gaat doen. 

Tijdens dit avontuur ging Arno mijn beste vriend en getalenteerd fotograaf mee! Alle foto’s die je ziet in dit korte verslag zijn van Arno. Wil je meer foto’s zien lees dan het uitgebreide verslag op The Hike.  

Wildwasserweg wandelen naar de waterval

Op de eerste dag gingen we op pad met een lichte dagrugzak. Zo liepen we over de Wildwasserweg naar de hoogste en mooiste waterval van het Stubaital. Bij deze waterval heb je een prachtige plek waar je kan zitten. Er wordt dan ook gezegd dat de dauwdruppels die van de waterval afkomen een zuiverende werking hebben voor je longen. Maar vooral is het prachtig om hier even plaats te nemen. Natuurlijk kan je ook omhooglopen om de waterval van boven af te bekijken. 

Paragliden vanaf Elferspitze

In de middag was het tijd voor mijn favoriete hobby: Paragliden. Met een kleine kabelbaan gingen we naar de top van de Elferspitze om vanaf daar met een tandem vlucht naar beneden te gaan. Ik heb solovluchten gemaakt met mijn eigen paraglide, maar van een tandemvlucht was het nooit gekomen. Het was echt een super dikke meerwaarde van deze trip om zo het dal van boven af te bekijken. Dikke aanrader voor als je ooit naar het Stubaital gaat. 

Klettersteig naar de Egesengipfel 

Iets wat ik eigenlijk nog niet zo heel vaak heb gedaan, is klettersteigen. Ik heb wel gewoon geklommen, maar een klettersteig is toch net weer anders. Vanaf de Dresdenerhutte die met een kabelbaan bereikbaar is loop je gemakkelijk naar de start van de klettersteig. Wij gingen op pad met een gids omdat we voor één van de moeilijkere routes gingen. Maar wanneer je een A of B route gaat doen kan je dit ook goed zonder gids af.  

Stubaital_ik wil hiken_arno mulder_06

Meer weten over Stubai en mijn tocht hier? 

Ken jij de Stubaierhoheweg? Dit is één van de bekendste huttentochten in Europa. Wie liepen kleine stukken van deze tocht, maar mocht je echt een keer een prachtige meerdaagse huttentocht willen maken dan is de Stubaierhoheweg echt een aanrader. 

Ben je nog niet uitgelezen? Op The Hike schreef ik een uitgebreid verslag van mijn tocht en vertel ik nog veel meer over wat je kan beleven in het Stubaital. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!