Alles over Hunted into the wild 

Na 6 seizoenen is het tijd voor heel wat anders: Hunted into the wild. In deze blog vertel ik je alles over dit programma en krijg je mooie insiders over Hunted in to the wild!

Yes, het gaat eindelijk van start: Hunted into the wild in Bulgarije. Tijdens Hunted gaan er 12 kandidaten op de vlucht en proberen hierbij uit handen te blijven van hunters. Maar tijdens deze nieuwe versie van Hunted reizen we af naar Bulgarije. Waar niet een ‘’gewone’’ opsporingseenheid opzoek gaat naar de voortvluchtigen, maar een team van goed getraind oud-militairen. Midden in de Wildernis van Bulgarije moeten de voortvluchtigen zien te overleven. Wie lukt het om uit handen te blijven? 

Afleveringen van Hunted into the Wild:

Bekijk hier aflevering 1:

https://www.npostart.nl/hunted-into-the-wild/07-03-2022/AT_2161134

Bekijk hier aflevering 2:

https://www.npo3.nl/hunted-into-the-wild/14-03-2022/AT_2161135

Bekijk hier aflevering 3:

https://www.npo3.nl/hunted-into-the-wild/21-03-2022/AT_2161136

Bekijk hier aflevering 4:

https://www.npo3.nl/hunted-into-the-wild/28-03-2022/AT_300000878

Bekijk hier aflevering 5:

https://www.npo3.nl/hunted-into-the-wild/04-04-2022/AT_300000879

Wat is Hunted into the wild? 

Bij Hunted in to the Wild worden 12 voortvluchtigen achternagezeten door een gespecialiseerde opsporingseenheid. Om uit handen te blijven moeten ze kunnen navigeren door de wildernis en op tijd bij vooraf bepaalde safe camps zien te komen. Door dit uitgestrekte gebied in Bulgarije zijn kokers te vinden. In deze kokers zitten codes die uiteindelijk leiden naar het extractiepunt dat na 10 dagen bekend wordt. 

De hunters maken gebruik van drones, honden, helikopters en meer om de voortvluchtigen te kunnen opsporen.  

Trailer van Hunted in to the Wild

Waar is Hunted into the Wild opgenomen?

Je vraagt je misschien af, waar speelt het zich af. Hunted in to the wild speelt zich af in Bulgarije. Zo zijn ze dit jaar opzoek gegaan naar een regio waarin de kandidaten geen dorpen kunnen tegenkomen. Bulgarije staat bekend als de laatste wildernis van Europa. Onder andere Miriam Lancewood heeft hier met haar man Peter een lange periode overleeft. Ze schreef hierover in haar boek: Liefde in de wildernis. Ook andere bekende programma’s Zoals Naked and Affraid, en Bear Grills Survival zijn hier eerder al opgenomen. 

Wat zijn de grootste verschillen tussen de ‘’normale’’ Hunted en Hunted into the wild? 

Communicatie is één van de grote verschillen als je kijkt naar de ‘’normale’’ Hunted. Tijdens de ”in the wild” versie begeven zowel de hunters als de voortvluchtigen zich midden in de wildernis. Zelfs met satelliettelefoons is er maar zelden bereik in dit gebied. Ook kunnen de voortvluchtigen geen gebruik maken van luxe overnachtingen en worden er natuurlijk geen pintransacties gedaan. De hunters moeten dus echt de voortvluchtigen zien op te sporen aan de hand van sporen. Dit kunnen voetafdrukken zijn, maar ook geursporen kunnen gevonden worden door bijvoorbeeld speurhonden. 

Hunted into the Wild gaat international

Hunted gaat dus internationaal, en de kandidaten en hunters reizen naar Bulgarije . Na zes seizoenen van Hunted in Nederland waar een speciale opsporingseenheid aan de hand van data, camerabeelden en telefoontjes achter het schuiladres van de voortvluchtigen moesten zien te komen. Is het nu tijd voor een heel andere hunt. Bijna geen data waardoor je gevonden kan worden, niet liften met de auto en slapen in fijne accommodaties. Nee, het is tijd om te overnachten in het wild. Naast dat de voortvluchtigen achter na worden gezeten door getrainde militairen moeten ze ook zien te overleven. Koken boven het vuur, slapen in een tentje of hangmat en over ongebaande paden door de wildernis van Bulgarije

Dit zijn de deelnemers van Hunted into the wild

Hunted in to the wild_Ik Wil Hiken_
De 12 voortvluchtigen van Hunted in to the Wild

Wil je alle voortvluchtigen leren kennen? Er werden hele toffe video’s van ze gemaakt. Bekijk wat ze in het dagelijks leven doen en hoe ze zich hebben voorbereid. Bekijk deze link.

Iwan & Ivory | Hunted into the wild

Follow: @mrcodrington

Bekijk hier meer over Iwan en Ivory.

Iwan: 

Ivory: 

Hunted in to the wild_Ik Wil Hiken_Anne en Simone
Deelnemers Hunted in to the wild: Anne en Simone

Anne & Simone | Hunted into the wild 

Follow: @denatuurverbinding

Bekijk hier meer over Anne en Simone.

Anne: 

Geen extra info beschikbaar.

Simone: 

Deze 26-jarig strijder houdt van de herfst, avontuur, maar ook het gemoedelijke leven zoals breien en haardvuur. Kortgeleden is ze gestopt met haar baan in de psychiatrie en nu assisteert ze haar zus die vroedvrouw is op administratief niveau terwijl ze lekker aankeutelt in haar stacaravan op het platteland. Over dat laatste deelt ze veel op haar Instagram en Facebook @denatuurverbinding. Ze verhuurt ook ‘haar’ yurt aan gasten die een paar nachtjes er tussenuit willen @deyurtvanmiddenfliert.

Hunted kwam als spontaan avontuur op mijn pad in een wat niet inspirerende tijd van lockdowns. Ze vond het eerlijk om iets te hebben om naar uit te kijken samen met haar bestie Anne. 

Www.denatuurverbinding.nl

Hunted in to the wild_Ik Wil Hiken_Bart en Sem
Deelnemers Hunted in to the wild: Bart en Sem

Bart & Sem | Hunted into the wild 

Follow: @bartkleintje & @semvanligten

Meer over Bart en Sem komt hier online vanaf 8 maart 

Hunted in to the wild_Ik Wil Hiken_Marianne en Eveline
Deelnemers Hunted in to the wild Marianne en Eveline

Marianne & Eveline | Hunted into the wild 

Follow: @tropicswriter & @_ev_eline_

Deze vriendinnen zijn elkaar tegengekomen tijdens een reis in Australië en hebben sindsdien meerdere avonturen meegemaakt. Samen voorbereiden voor het Hunted avontuur is helaas niet gelukt, maar los van elkaar hebben ze zich goed weten voor te bereiden. 

Marianne:

Aan avontuur geen gebrek. Marianne woont namelijk in Ivoorkust samen met haar man en zoontje. Haar leven voor de tropen speelde zich af in Katwijk waar ze opgroeide in een echte vissersfamilie. Na een studie in voedingsmiddelentechnologie in Delft reisde ze veel rond voor plezier en stages. Inmiddels heeft ze de foodsector achter zich gelaten en richt ze zich op distance learning, zo heeft ze haar eigen bedrijf opgestart: Tropicswriter. Waar ze als copywriter andere bedrijven op pad helpt. 

De reden dat Marianne meedoet aan Hunted is duidelijk: ze is avontuurlijk, houd van kamperen en reizen. Nadat ze hoorden dat ze mee mochten doen kon he trainen beginnen. Met een beetje hulp van een ex-militair en wat geleerde skills rondom navigeren en het lezen van een kaart moest het helemaal goedkomen!?

Eveline: 

Deze zeer fitte deelnemer houdt van wielrennen, hardlopen en zwemmen en is al jaren actief lid van een triatlonvereniging. Ze heeft een master medische biologie afgerond en werkt in de farmaceutische industrie. Omdat ze sinds dag één al groot fan is van Hunted, was het tijd om zich een keer op te geven voor dit avontuur. Toen er deelnemers werden gezocht voor Hunted into the Wild was dit de uitgelezen kans om mee samen deel te nemen! 

Eveline bereide zich los van Marianne voor doordat ze ver van elkaar wonen. Ze spraken af om fysiek sterk te zijn, maar ook heeft Eveline zich voorbereid met een vriend die bij defensie zit. Een bushcraft cursus mocht ook niet ontbreken natuurlijk. Goed voorbereid gingen ze dit avontuur aan, hoe ze dat geholpen heeft bekijk je iedere maandag op NPO3. 

Hunted in to the wild_Ik Wil Hiken_Ran en Vil
Deelnemers hunted in to the Wild: Ran en Vil

Ran & Vil | Hunted into the wild 

Follow: @ranhendriks & @vilmarklok

Meer over Ran en Vil weten? Bekijk deze link:

Hunted in to the wild_Ik Wil Hiken_Rick en Laura
Deelnemers Hunted in to the wild: Rick en Laura

Laura & Rick | Hunted into the wild 

Follow: @deonlineyogajuf & @ik.wil.hiken

Dit koppel heeft elkaar ontmoet in een studentencafé in Zwolle. Vanaf hier trok Rick Laura altijd mee de bergen in. Tot ze in 2019 zelfs hun huis op hadden gezegd om op reis te gaan. Inmiddels wonen ze in een camperbusje en reizen ze als digital nomads rond door Europa.

Laura: 

Je kan haar omschrijven als een echte creatieveling. Zo ging ze van de opleiding journalistiek naar het opstarten van haar eigen onderneming als copywriter. Tijdens de reis door onder andere India doorliep Laura de opleiding tot Yoga-docent. Inmiddels heeft ze deonlineyogajuf opgestart en leert ze je tot rust te komen. Ook helpt ze andere yogadocenten opstarten en verkopen via haar andere onderneming: mijnyogabusiness

In de afgelopen jaren liep ze met haar rugzak door verschillende berggebieden en maakte ze veel meerdaagse tochten met een tent. Dit deed ze vaak met Rick, maar ook met vriendinnen is ze weleens op pad gegaan. Bij Laura was echter de grootste uitdaging haar ‘’moeilijke voeten’’. Of het goed gegaan is…..? 

Rick: 

Een echte adhd’er zo kan je Rick wel omschrijven. Creatief, impulsief en vastberaden. Zo had hij moeite met de middelbare school, maar toch 5 jaar later een opleiding in de zorg afgerond. Omdat Rick een echt sociaal dier is wist hij dat hij iets met mensen moest gaan doen. Nadat de reis met de backpack abrupt stopte door Covid wist Rick het zeker: een outdoor onderneming en andere mensen op weg helpen. Zo startte hij Ik Wil Hiken en organiseert hij reizen in Oostenrijk, Bulgarije en gewoon in Nederland. 

Vooral zijn ervaring was voor Rick iets om op te bouwen. Meerdaagse tochten, kaart lezen en bushcraft. Het zijn dingen die hij beheerst. Maar zijn grootste angst is toch de stress en de rush. Want hij vraagt zichzelf af of hij zijn hoofd wel koel kan houden onder deze omstandigheden.. 

Dit zijn nieuwe hunters bij Hunted into the Wild 

Stani Groeneweg

Deze man is thuis in alle soorten wildernis. Zo heeft hij van een passie zijn beroep gemaakt. Zo is hij opgeleid bij een Nederlandse luchtaanvalseenheid. Ook was hij instructeur militair klimmen in de bergen en wildernis survival. Inmiddels is hij actief als supervisor bij wildernis programma’s zoals Bear Grylls survivals. Ook is hij International mountain leader, wildernis guide expertlevel 3 en survival en bushcraft expert. Zijn de deelnemers wel opgewassen tegen een hunter van zijn kaliber? 

Meer weten over Stani? Bekijk deze video

Stani Groeneweg | Follow: @stas_greenway

Boris Vos

Wanneer je het hebt over mannen die gepokt en gemazeld zijn dan zeg je eigenlijk gewoon: Boris Vos. Deze korps marinier heeft 22 jaar ervaring. Hij is opgeleid als spiner, het voeren van jungle oorlogen en tracking van vijanden. Inmiddels heeft hij zijn leven drastisch omgegooid en is hij een antistropers opleiding (Leadranger) gestart in Kenia. Alles wat hij geleerd heeft als marinier brengt hij samen voor de bescherming van beschermde diersoorten in het zuiden en midden van Afrika. 

Meer weten over Boris? Bekijk deze video.  Boris Vos | Follow: @lead_ranger

Nolan Mooney

Nolan is voormalige lid van de US army en komt uit California. Hier was hij onder andere soldaat bij de luchtmacht divisie. In 2008 startte Nolan in Zeist één van de eerste Crossfit boxen op in Nederland, Crossfit FSF.  Zelf is Nolan jarenlang top atleet. Inmiddels traint hij graag anderen om mentaal en fysiek hun doelen te bereiken.

Nolan Mooney | Follow: @nolanmooney

Joke Stroobach

Als soldaat diende Joke jarenlang het leger. Zo ging zo op buitenlandse missies en was ze persoonsbeveiliger van verschillende kopstukken in onder andere Irak en Afghanistan. Hier leerde ze om goed om te kunnen gaan met veranderingen en effectief en doelmatig te werken. Dit heeft ze omgezet in haar eigen bedrijf: Hunters Academy. Hierbij helpt ze ondernemend Nederland fysiek en mentaal sterker te staan. Als haar expertise deed ze op in het leger en reizen over de hele wereld. 

Meer weten over Joke? Bekijk deze website Joke Stroobach | Follow: @jokestroobach

Deze hunters kende je al van de ‘’normale’’ hunted 

Tommy Schraven

Gepokt en gemazeld zo kan je Tommy wel noemen. Hij heeft 20 jaar bij Defensie gewerkt als leidingegevende. Deze ervaring nam hij al mee tijdens de ‘’normale’’ Hunted, maar komen uitstekend van pas tijdens Hunted in to the wild. In het dagelijks leven zet hij zijn kennis in om teams binnen een hoog-risico beroep te adviseren en te begeleiden. Het bewust in de val lokken is zijn specialiteit. Door vriendelijk te lachen en goed te zijn in omgang weet hij voortvluchtigen en handlangers altijd maar weer om de tuin te leiden.

Tommy schraven | Follow: @Tommyschraven

Dennis Peters 

Bij de opsporingseenheid van de Koninklijke Marechaussee leerde Dennis alles over het opsporen van voortvluchtigen. Hij heeft tijdens zijn werk vooral geleerd wat een duizendpoot hij is. Van opsporen tot aanhoudingen, kan hij een verdachte situatie van mijlen ver herkennen. Inmiddels is hij trainer en adviseur, en zet hij zijn geleerde skills in om andere te helpen. Wat kan hij betekenen in dit nieuwe seizoen van Hunted in to the wild? 

Thijs Wattimena

Na 10 jaar als politieagent gewerkt te hebben en meerdere interne opleidingen te hebben gevolgd is hij een specialist wanneer het gaat om professionele aanhoudingen. Zijn kwaliteiten liggen in het presteren onder druk en het ondersteunen bij complexere aanhoudingen. Inmiddels werkt hij als Forensisch Psychiatrisch begeleider in het buitenland. Hoe zal zijn expertise van pas komen tijdens een nieuw seizoen?

Thijs Wattimena | Follow: @thijswattimena

Marcel van de Ven

Deze hoogopgeleide specialist is al jarenlang actief in de opsporing van voortvluchtigen. Zo maakte hij deel uit van Unit Specialistische operaties waarbij wereldwijd voortvluchtigen werden opgespoord. Je moet hier denken aan onder andere zwaar georganiseerde terreurverdachten. Van Undercoveragent naar teamleader bij Hunted. Ook in het nieuwe seizoen van Hunted in to the wild zal Marcel weer te zien zijn. 

Marcel van de Ven | Follow: @marcel.v.d.ven

Nick Swart

Nick heeft als officier leiding gegeven bij het Korps Commando. Ook maakte hij deel uit van de Nederlandse judoka selectie. Inmiddels heeft hij al zijn kennis omgeturnd tot adviseur en trainer. Zo traint hij indiviuen, maar ook politie, brandweer en defensie. Is Nick is een hunter die met zijn kennis en kunde een grote bedrage is in het opsporen van voortvluchtigen in het wild.

Wie zijn de makers van Hunted into the wild? 

Simpel Media en Simpel Zodiak zijn onderdeel van Banjay en onder andere de makers van de ‘’normale’’ Hunted en Hunted Vips. Maar ook programma’s als: expeditie Robinson, Kees van de Spek, Ik Vertrek, Special Forces Vips, je zal het maar hebben en meer worden gemaakt door Simpel Media. Weten wat ze nog meer maken? Bekijk het via deze link.

Wat krijg je als je Hunted in tothe wild wint? 

Voor de eventuele winnaars is geen prijs weggelegd. Mocht er iemand winnen bij Hunted. Krijgen ze hun vrijheid terug na 10 dagen in het wild te hebben overleefd. Maar ook zal het waarschijnlijk een ervaring voor het leven worden! 

Zelf meedoen met Hunted into the Wild 

Op dit moment zijn er nog geen plannen voor Hunted into the wild seizoen twee. Opgeven voor Hunted in to the wild kan dus nog niet. Zodra een volgend seizoen bekend wordt gemaakt zal er een aanmeld knop te vinden zijn in deze blog. Hou ook de Avro-Tros in de gaten voor meer informatie. 

Binnenkort komt hier meer informatie online. Van linkjes naar Avro-Tros van de laatste afleveringen tot online kennismakingen met de deelnemers en de hunters. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!