Hike your own hike, wat betekent het?

De stereotype stoere man die gaat hiken en met zijn bijl bomen omhakt is een beetje verleden tijd. Steeds vaker hoor je andere geluiden en zie je een meer kwetsbare gemeenschap ontstaan in de hiking community. De #HYOH, oftewel hike your own hike wordt hierbij regelmatig ingezet. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Ik leg het uit in deze blog. 

Wat betekent Hike your own hike?

Simpel vertaald betekent het zoiets als: ‘’Wandel jouw eigen tocht’’. In essentie betekent het dat jij zelf je tocht moet lopen en dat niemand anders het voor je doet. En enorm krachtige boodschap die veel los maakt en een reden dat steeds meer mensen beginnen met hiken. 

De tijd waarin wij leven moet alles snel, informatie wordt sneller dan ooit verwerkt en wij moeten ons maar blijven aanpassen aan de nieuwste ontwikkelingen. Termen als: ‘Slow-living en minimalisme’ poppen steeds vaker op. De verbanden zijn enorm goed te leggen met Hike your own hike. Want waarom hike je eigenlijk? Wat is de essentie van jouw hike? Doe jij het voor jezelf of doe je het voor de 1000 volgers op je Instagram?

Hiken op gevoel in plaats van kilometers

Wanneer we het hebben over jouw eigen pad bewandelen zoals jij het wil gaat het dus over gevoel. Jij bepaalt hoeveel kilometers je loopt. Stop je ermee omdat je misschien je persoonlijke doelen hebt gehaald dan is dat prima. Ga jij in de middag slapen omdat je het wel gezien hebt voor die dag: ‘good for u’. Laat de andere hikers die 6 kilometer per uur lopen je maar voorbij stevenen. Jij geniet van het moment en geniet van jouw eigen reis. 

Hike your own hike_blog_Ik Wil Hiken_Rick Mulder

Hike your own hike is iets van over zee 

In Europa kennen wij al jarenlang dit begrip. Hike your own hike is dan ook gekomen van over de zee. Waar je een heuze thru-hiking community hebt. In de jaren is er een bepaalde druk ontstaan als het gaat om het afronden van zo’n thru-hike. Je moet de volledige tocht afronden om jezelf te kunnen bekronen als thru-hiker. Maar de afgelopen jaren zien we dat dit zijn doel voorbijschiet. Zo kennen wij in Europa de pelgrimsroutes. Routes waar het niet gaat om de bestemming maar om het doel. Dat is precies waar ‘’hike your own hike’’ voor staat. 

Wil je weten wat thru-hiking betekent? Lees dan dit artikel

Slow-living en minimalisme 

De vraag naar een minimalistisch bestaan wordt steeds groter. Zo hebben wij besloten om in oktober 2019 al onze spullen te verkopen en met enkel twee rugzakken op reis te gaan. Inmiddels wonen we in een camper en weten we niet of we ooit nog in een grote woning willen wonen. We hebben alles binnen handbereik en precies de ruimte die we nodig hebben om te leven. 

De vraag naar deze levensstijl is steeds groter en daarom proberen wij ook tips te geven over hoe wij het hebben aangepakt. Dit doen we via onze website Simply-Nomads. Ik interview daarnaast regelmatig mensen die ook een meerdaagse tocht hebben gemaakt. Veel met hun eigen visie. Zo sprak Erin ook over Hike your own hike, tijdens haar Tour de Mont Blanc

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!