Ga vaker naar buiten voor je eigen gezondheid

Vorige week kwam er een blog van mij online via Campspace. In deze blog vertel ik wat een lang weekend in de natuur kan betekenen voor jou als persoon. Hier volgt een kleine recap van deze blog. Wil jij de volledige blog lezen? 

Campspace blog > Ga terug naar de natuur met een belevingstocht

5 redenen om meer de natuur op te zoeken 

In de blog beschrijf ik 5 redenen waarom jij de natuur zou willen opzoeken. Niet alleen voor kinderen is het goed om hutten te bouwen bijvoorbeeld, maar ook voor jou, lees hier waarom: 

1.     Voor je gezondheid 

De natuur heeft invloed op de inname van vitamine D, door het zonlicht. Zo krijg je gezondere botten en tanden en krijgt ook je immuunsysteem een boost door lekker naar buiten te gaan.

2.     Minder stress

Mensen die dagelijks naar buiten gaan zullen minder stress ervaren dan mensen die veel binnen zitten. Er zijn zelfs onderzoeken naar gedaan over de hele wereld. 

3.     Meer bewegen 

Als je naar buiten gaat zal je vaak automatisch meer bewegen. Of het nu is met klusjes in de tuin tot het maken van een lange belevingstocht. Meer bewegen heeft dan weer een goede invloed op jouw mentale gezondheid, maar ook op jouw fysieke gesteldheid. 

4.     Beter slapen 

In de natuur zal je beter slapen. Zo heb je geen wekker die je wakker maakt en word je wakker met natuurlijke bosgeluiden zoals fluitende vogels. 

  1. Milieubewuster

Ga jij vaker naar buiten dan zal je merken dat je op een andere manier naar het milieu zal gaan kijken. Misschien ga je wel afval opruimen terwijl je aan het wandelen bent of krijg je een minimalistische levensstijl. 

Campspace en Ik Wil Hiken 

In samenwerking met Campspace organiseer ik belevingstochten in Nederland. Dit zijn tweedaagse tochten op de Veluwe. Wij organiseren deze tochten om outdoor mensen in contact te brengen met de natuur. Maar ook voor mensen die eigenlijk nooit in de natuur zijn en weer Back to Nature willen gaan. Deze tochten worden georganiseerd bij een geweldige Campspace locatie op de rand van de Veluwe. Wil jij ook mee met een belevingstocht op 28-29 mei of 11-12 juni? Kijk dan voor de beschikbare plekken op www.ikwilhiken.nl/reizen

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!