Mijn dagboek | Rustdag, Coast to Coast walk

Samen met mijn vader (64) loop ik de Coast to Coast walk. Deze tocht loopt van west naar oost in Engeland. Vandaag hadden wij een welverdiende rustdag na slopende dagen in het Lake District.

Ben je hier terecht gekomen en heb je nog niet de andere dagboekverslagen gelezen? Ga dan nu naar het eerste dagboek van dag 0 op de Coast to Coast walk.

Coast to Coast Walk Rustdag

Onze rustdag is vandaag. We hadden ons vooraf voorgenomen om de rust in de tweede helft van de tocht te plannen. Maar na een eerste 4 dagen als deze konden we niet anders dan stoppen en stilstaan. Al konden we planmatig gezien ook niet helemaal stilstaan..

Trektocht maken in Nederland_Ik Wil Hiken_01
Boek jouw trektocht nu!

We hebben namelijk een hotel geboekt toen we aan deze trip begonnen in Krikby Stephen. Dit hadden we gedaan om een pakket met supplies voor de volgende helft van de tocht naar toe te sturen. Maar we hadden natuurlijk niet verwacht dat de tocht zo zou lopen. We hadden ons voorbereid op 4 nachten in de tent. Maar dit bleek gewoon onmogelijk doordat we twee dagen achter elkaar weg zijn gespoeld. 

Verplicht rusten

Bij het hotel geven ze aan dat de 32 kilometer van Shap naar Kirkby Stephen door de hevige regenval erg zwaar is. Dus besluiten we om de bus te pakken en deze etappe voor gezien te houden. Er wacht een doos en geboekte overnachting op ons in Kirkby Stephen en we zijn dringend toe aan een dag rust. 

Daar gaan we dan richting de bushalte, we ontmoeten er een Engels stel op leeftijd. Ze geven aan dat we geluk hebben deze bus gaat alleen op dinsdag & donderdag. Day Zero is our Hero! 

Rustdag Coast to Coast Walk_Ik Wil Hiken_03
Erg veel geluk met een bus die alleen op dinsdag en vrijdag ging!

In Kirkby Stephen heb ik alle tijd om wat te schrijven. En de tocht tot nu toe te evalueren. Ook bekijken we samen de weersverwachtingen en de planning voor de komende dagen. Tot aan Robin Hood’s Bay in de tent is wat we graag willen. Het weer ziet er goed uit voor nu.

Een Zero is onze Hero

Uiteindelijk blijkt deze zero voor ons de Hero. Dit is de dag dat we echt tot rust zijn gekomen en beiden voelen dat we weer zin hebben om op pad te gaan. Het is tijdens een trail niet gek dat je af en toe je motivatie verliest. Vooral wanneer de dagen lang en regenachtig zijn of uitzichtloos. Het is dan goed om even van de trail af te stappen. Je rust weer te vinden en te bedenken waarom je dit avontuur ooit aan bent gegaan. 

Morgen lopen we richting Keld en terwijl we aankomen bij onze geboekte overnachting begint het te sneeuwen. De doos met droogvoeding en supplies is binnen gekomen bij het hotel. Vanavond gaan we ons klaar maken voor de volgende mooie dagen door de Yorkshire Dales. En vanaf hier is het de bedoeling om tot Robin Hood’s Bay alles in de tent te slapen. Want het weer ziet er een stuk beter uit!

Vond je het nu leuk om dit dagboekverslag te lezen van onze tocht van de Coast to Coast walk? Dan heb ik nog een aantal geschreven die je misschien wel leuk gaat vinden. Klik op één van de knoppen hieronder voor nog zo’n dagboek van onze tocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!