10x Wat moet je zeker wel meenemen tijdens een trektocht?

Wil jij op een trektocht binnenkort? Dan is het misschien leuk om te weten wat ik meeneem tijdens die van mij. Lees deze blog om te zien wat ik zeker wel meeneem.  

Het verschilt enorm per persoon wat je meeneemt tijdens een trektocht. Zo zijn er tegenwoordig hikers die met een ultralight uitrusting trails zullen lopen. Dan moet je denken aan een half slaapmatje, een tarp in plaats van een tent en misschien zelfs hun eten koud bereiden. Voor de meesten is zo’n soort trektocht niet weggelegd. We willen allemaal lichtgewicht, maar het moet niet ten koste gaan van het comfort. Ikzelf heb altijd een paar standaard spullen mee in mijn uitrusting om toch comfortabel op pad te gaan. 

10x wat ik meeneem tijdens een trektocht:

Dat je een tent meeneemt tijdens een trektocht is logisch. Maar naast een slaapmat zijn er nog een paar dingen die ik zeker weten meeneem tijdens een tocht. Niet alles zal je terugvinden in deze lijst. Maar een paar bijzondere items waar ik echt niet zonder kan kom je zeker wel tegen!

Ik schreef ook: 10 items die je zeker niet mee wil nemen tijdens een trektocht.

1.    Jetboil

Nergens ga ik naar toe zonder mijn Jetboil. Zo ben ik de afgelopen twee jaar op reis geweest door Europa. Zelfs in de camper gebruikten wij de Jetboil dagelijks. Het is een ideaal compact en lichtgewicht systeem waarmee je maar weinig gas verbruikt. Omdat hij zo compact is vind ik hem ook zo ideaal. Je kan er helaas niet echt een maaltijd in klaarmaken, dus hij is niet voor alle tochten even geschikt. 

2.    Wandelstokken

Nu wil ik zeker niet zeggen dat in mijn trektochten uitrusting altijd wandelstokken zitten. Zo loop ik in Nederland praktisch altijd zonder wandelstokken. Maar zodra ik ook maar een beetje de bergen in ga maak ik gebruik van mijn wandelstokken. Ook voor de tent die ik laatst heb aangeschaft gebruik ik mijn wandelstokken. Zonder wandelstokken kan je deze tent niet prettig opzetten. Het gaat hier om een Singlewall tentje

3.    Powerbank

Tja, zoals je ziet ben ik actief op Instagram. Dat betekent toch dat ik hier en daar een foto moet schieten. Wees niet bang, ik voel met niet verplicht om dit te doen. Ik vind het zelf ontzettend leuk om content te maken. Maar daarom heb ik ook een powerbank mee tijdens mijn tochten. In totaal kan ik zo’n 5/6 keer mijn telefoon opladen. Ik gebruik de Anker PowerCore 20000mAh. 

4.    Wc-papier

Hier hoef ik maar weinig over uit te leggen. Om een beetje hygiënisch door het bos te wandelen neem ik Wc-papier mee. Ikzelf begraaf mijn wc-papier altijd diep zodat anderen er geen last van kunnen hebben. En het liefst niet te dicht bij de trail. Leave no trace

5.    Hoofdlampje

In de avond heb ik weleens met mijn telefoon bij moeten schijnen. Maar eigenlijk is dit erg onhandig en daarvoor hebben ze de hoofdlampjes ontworpen. Je hebt in de avond je handen vrij wanneer je lekker een maaltijd gaat bereiden en ikzelf vind dat echt heerlijk. Een goed hoofdlampje mag volgens mij echt niet ontbreken op je gearlist.  

6.    Opblaasbaar kussen 

We hadden het al even over comfortabel op pad gaan. Wil je echt comfortabel op pad dan raad ik je aan om een opblaasbaar kussentje te halen. Er zijn verschillende merken en je hebt opblaasbare kussentjes in verschillende vormen en maten. Ikzelf maak gebruik van de Sea to Summit Aeros Premium. Maar je hebt bijvoorbeeld ook de Exped Deepsleep om te gebruiken tijdens je trektocht.  

7.    Spelletje of e-reader 

Ga jij alleen op pad of ga je samen op pad? Hoe dan ook is vermaak heerlijk tijdens zo’n trektocht. In de avond wil je zo min mogelijk op je telefoon zitten. Dus ga je alleen op pad? Download een goed boek voor op je e-reader. Wanneer je met z’n tweeën weg gaat kan je nooit de mist in gaan met een setje dobbelstenen of pakje kaarten. Bereid wel je spelletje voor voordat je op de trail bent. 

8.    Koffie

Goede koffie, voor de één is het een must en de andere maakt het geen fluit uit. Ik hoor zelf bij de eerste groep. Daarom neem ik vaak poederkoffie mee dat ik op een Turkse manier klaarmaak. Maar je kan ook gaan voor poederkoffie of misschien neem jij wel gewoon je perculator mee tijdens het hiken. Tegenwoordig heb je ook handige coffeepress systemen voor op jetboil bijvoorbeeld. 

9.    Oordopjes

Ik vind het heerlijk om tijdens een lange tocht heerlijk muziek aan te zetten. Maar ook een goede podcast gaat er bij mij wel in. Daarom neem ik altijd oordopjes mee tijdens het hiken. Maar ik heb je ze ook regelmatig uit, want je moet niet vergeten om af en toe van de bosgeluiden te genieten. 

10. Lange spork 

Als laatste in de lijst komt de lange spork. Waar veel mensen een spork al een beetje raar vinden is deze Lepel van sea to summit helemaal apart. Deze is namelijk een stuk langer dan een normale spork. De reden is dat wanneer jij uit een diepe pot of uit de droogvoedingzak moet eten je vaak vieze handen krijgt. Tenminste dit krijg je met een korte spork. Met deze lange variant heb je hier geen last meer van. 

Reageren op deze blog?

Ik plaatste ook een post op Instagram. Welk item neem jij hoe dan ook mee tijdens een trektocht? Reageer onder de post om te laten weten welk item dit is. Wil je meer weten over hiken en het maken van trektochten? Ik schrijf regelmatig blogs in alle soorten en maten en ik hoop dat ik je een hoop kan leren over het maken van een trektocht. Volg mij vooral via Instagram voor meer informatie. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!