Ik Wil Hiken | Reizen

Deze rugzak heb je nodig voor een huttentocht

Wil jij eens een huttentocht maken? Met deze rugzak ga je het fijnst op pad tijdens je huttentocht. Lees snel verder.. 

Of je nu een huttentocht in Oostenrijk of in de Zwitserse Alpen gaat lopen. Wanneer je een huttentocht maakt wil je niet te zwaar bepakt zijn. Soms zien wij mensen sjouwen met grote rugzakken volgestopt met spullen. Maar na die zes dagen komen ze erachter dat ze eigenlijk maar de helft hebben gebruikt. Je wil dit natuurlijk voorkomen en daarom geven wij in deze blog een aantal tips voor een goede rugzak. Kies je voor het juiste aantal liters, dan kan je niet meer meenemen dan in je rugzak past. 

Benieuwd naar de huttentochten die wij aanbieden? Bekijk de mogelijkheden via deze link

Een huttentocht rugzak 

Waar moet een huttentocht rugzak nu eigenlijk aan voldoen? Je wil ervoor zorgen dat hij zeker niet te groot is, maar te klein is ook niet prettig. Zo kiezen de meeste voor een rugzak tussen de 30 en 50 liter. Het beste formaat is toch eigenlijk wel een 40 liter rugzak. Als jij 2-4 dagen op pad gaat zal een rugzak van 30 liter voldoende zijn afhankelijk van wat je meeneemt. Maar wanneer je meer dan 4 dagen op pad gaat wil je toch liever een rugzak van 40 liter hebben. Een rugzak tot 50 liter kan ongeveer 15 kilo dragen. Maar je wil vooral in de bergen zo licht mogelijk onderweg gaan. Hier geven wij tips voor later in deze blog. 

Dit zijn de beste rugzakken voor tijdens een huttentocht:

Op een huttentocht heb jij een volwaardige rugzak nodig. Een schooltas is dus zeker niet aan te raden. Je wil een rugzak met goede heupbanden, schouderbanden en prettige borstbanden. Ook een comfortabel frame kan een wereld van verschil maken. Wij hebben de drie beste rugzakken voor huttentochten op een rij gezet:

Huttentocht Rugzak_Oostenrijk_Ik Wil Hiken

Osprey Hikelite 32l Rugzak 

Wil je heel lichtgewicht op pad dan is dit een goede rugzak om mee te nemen tijdens je huttentocht. Zo heeft hij een eenvoudig, comfortabel en lichtgewicht design. Hij heeft een rugframe waardoor je minder snel zweet op je rug.  Ook heeft hij een eigen regenhoes en genoeg ruimte in de binnenzijde. Maar ook aan de buitenkant heb je nog verschillende mogelijkheden om extra spullen mee te nemen. Dit is daarom een ideale rugzak voor tijdens een lichtgewicht huttentocht en als jij niet veel materialen mee de bergen in neemt. 

Voor de Osprey Hikelite 32l rugzak, klik hier

Ortovox Peak Light 40l rugzak 

Maak iedereen jaloers met deze 40 liter rugzak. Deze rugzak heeft een strak en licht design. Hiermee is hij voor velen geliefd. Het makkelijke aan deze rugzak is dat je hem aan de bovenzijde, maar ook als geheel open kan ritsen. Zo hoef je niet lang te zoeken naar je spullen. Voor de rest is het gewoon een hele mooie rugzak. Wil je in de toekomst meer gaan klimmen? Ook dan zit je met deze rugzak goed, dit komt door de handige topcontainer. 

Voor de Ortovox Peak Light 40l rugzak, klik hier.

Osprey Stratos 50l Rugzak 

Wil jij een rugzak die je eventueel ook kan gebruiken wanneer je een keer een trektocht met tent maakt. Deze Stratos van Osprey is je ideale partner. Zo heeft hij een strak design en heeft hij een grote inhoud. Wanneer jij het liefst een waterzak in je tas hebt dan heeft hij hiervoor een apart drinksysteem. Wat ook mooi meegenomen is: ‘je hebt bij Osprey een levenslange garantie.’ 

Voor de Osprey Stratos 50l rugzak, klik hier

Herder Gear Zaino 50l lichtgewicht rugzak 

Ben jij al verder met je gear en wil jij een lichtgewicht rugzak? Kijk dan eens naar deze tas van Herder gear. Hij is tot wel 3x lichter dan gewone 50liter modellen. Ook is hij gemaakt van duurzame materialen waardoor deze tas enorm lang mee zal gaan. Wil je meer weten over lichtgewicht rugzakken? Bekijk dan eens deze blog

Voor de Herder Gear Zaino 50l lichtgewicht rugzak, klik hier

Zo ga je licht op pad tijdens een huttentocht 

Op je rugzak tijdens een huttentocht niet te zwaar te maken kan je deze tips gebruiken. Zo word jij geen pakezel, maar fladder je als een veertje door de bergen. 

Hou je aan de paklijst

Bij Ik Wil Hiken krijg je ruim voor vertrek een paklijst. In deze paklijst vind je de essentiële materialen die je meeneemt tijdens een huttentocht. Probeer je aan deze paklijst te houden. Alle materialen die jij meer meeneemt zorgen ook voor extra gewicht in je tas. Dit zal je de hele huttentocht met je mee moeten slepen. 

Zo min mogelijk elektronische apparaten

Elektronische apparaten wegen vaak het meeste tijdens zo’n huttentocht. Zo wil jij misschien een camera meenemen en een powerbank voor je telefoon. Dit mag natuurlijk, maar wij raden aan om het allemaal zo licht mogelijk te houden. Zo kan je vaak ook tegen een kleine vergoeding je telefoon bij de hut opladen en hoef je misschien helemaal geen powerbank mee te nemen. 

2 setjes kleding 

Wij adviseren altijd om te gaan voor twee setjes kleding. Wanneer het warm is zal je na 10 minuten toch alweer bezweet zijn. In veel gevallen kan je jouw kleding na een wandeling spoelen bij de hut. Vervolgens kan je deze in het drooghok hangen. Zo heb je de volgende dag weer een ‘’schoon’’ wandelshirt. Het is misschien wel fijn om een apart setje voor in de hut te hebben. Daarom raden wij twee basissetjes met kleding aan. 

E-reader in plaats van een boek

Wil jij na je tocht heerlijk ontspannen en nog even lezen? Neem dan een e-reader mee in plaats van een boek. Dit scheelt enorm in het gewicht. Een e-reader kan vaak ook makkelijk een week lang meegaan zonder dat je hem hoeft op te laden. Wil je toch een boek lezen? In sommige hutten laten mensen hun meegebrachte boek liggen. Ook een leuke oplossing!

Zeker weten dat je de goede rugzak voor een huttentocht hebt?

Ben je nog aan het twijfelen en weet je niet zeker of je nu wel een goede rugzak hebt uitgezocht? Vraag ons vrijblijvend om advies. Zo weet je zeker dat je de juiste aankoop doet voordat je op pad gaat. Wil je trainen voor de huttentocht? Bij de Huttentocht krijg je gratis de 12 weken online Step by Step training. Hiermee kan jij je perfect voorbereiden op jouw meerdaagse tocht. 

Opzoek naar een reis die bij je past?

Reizen_Ik Wil Hiken_Belevingstocht trektocht Nederland_01
Belevingstochten
Nederland

Op een trektocht in Nederland? Leer diersporen herkennen, vuur maken en nog veel meer tijdens de twee-daagse belevingstochten in Nederland

Huttentocht in Oostenrijk_Ik Wil Hiken_12
Huttentochten
Oostenrijk

Ga samen met een ervaren berggids 6 dagen op stap in Oostenrijk. Ga van hut naar hut en ontdek te Alpen. Voor beginners en gevorderden.

Eagle's Rock_Beklimming_Bulgarije Expeditie_Ik Wil Hiken_01
Expeditie
Bulgarije

Heb jij altijd al eens willen overleven in het wild? Tijdens deze expeditie beklimmen we de hoogste pieken van de Balkan en overnachten we in het wilde Bulgarije.

Volg ons op instagram

logo_nieuw

@reizen.ikwilhiken