Nieuwe outdoor gear voor de zomer, wat zijn duurzame keuzes?

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat we massaal naar buiten gaan. Of je nu lekker een huttentocht gaat maken of je gaat naar camping met de caravan, je zal waarschijnlijk weer nieuwe outdoor gear nodig hebben. Nu is het maken van een duurzame keuze soms moeilijk. Daarom help ik je bij het maken van een duurzame keuze.

Sinds een aantal jaar is het bewustzijn bij mensen gegroeid. Ik zeg daarom weleens: ‘Wil je genieten van de natuur, zorg er dan ook voor dat de natuur intact blijft’. Zo kijk ik zelf bij de aanschaf van nieuwe materialen of ze duurzaam voor mens en natuur geproduceerd zijn. Sinds ik woon in een busje en probeer mijn voetafdruk te verminderen hoop ik andere te stimuleren dit ook te doen.

5 duurzame keuzes voor outdoor gear

Ik zelf ben groot fan van bepaalde merken, dit komt door hun duurzame kijk op de productie van materialen en omdat ze goede betrouwbare producten maken. We zetten ze even op een rijtje:

Vaude

Sinds 2010 is Vaude gestart met het produceren van duurzame producten. Zo hebben ze hun eigen Green Shape Labelopgestart. Alle producten met dit label zijn op een duurzame en milieuvriendelijke manier geproduceerd. Zo hebben wij slaapzakken van Vaude die dons bevatten van diervriendelijke afkomst. Een top product dus als je het mij vraagt.

Patagonia

Wanneer je het merk Patagonia kent is het geen verassing dat ze één van de meest duurzame en milieuvriendelijkeoutdoorkleding op de markt maken. In de binnenzijde van hun t-shirts wordt weergegeven hoeveel procent met gerecyclede en van ecologische materialen is gemaakt. Daarnaast is Patagonia de bedenker van Responsible Wool en Down standard en een echter voorvechter van de duurzame kledingindustrie.

Haglöfs

Een ander groot kledingmerk dat zich inzet voor een betere wereld is Haglöfs. Zo is dit een duurzame keuze omdat ze gebruik maken van gerecyclede materialen en maken zijn is hun kleding voorzien van het bluesign keurmerk. Je betaalt natuurlijk ook wat meer als je gaat voor een merk als Haglöfs

Buff  

Ik hoef niemand te vertellen dat ik fan ben van het merk Buff. Sinds ik ben begonnen met hiken gebruik ik de Buff tijdens al mijn trektochten. Reuse, reduce en recycle zijn de principes waarmee Buff hun producten produceren. Ben je opzoek naar een duurzame keuze voor jouw sjaal komende winter dan zit je goed bij Buff.

Adidas

Eindelijk begint ook een groot merk als Adidas zich in te zetten voor de natuur en het kopje duurzaamheid. Deze heb ik in de lijst gezet omdat het goed is dat een groot merk zich eindelijk laat zien en hun ecologische voetafdruk wil verkleinen. Zo is het doel om vanaf 2024 volledig over te gaan op gerecycled polyester. Dit is natuurlijk een geweldige stap. Ook voor jouw schoenen is er al een vegan keuze. Zo ga jij diervriendelijk de bergen in.

De beste duurzame outdoor gear koop je niet nieuw

Je kan kiezen voor duurzame merken en je kan kiezen voor duurzame producten, maar het beste kan je jouw producten herstellen als ze kapot zijn. Reeds nog startte de Nederlandse overheid een campagne: ‘waardeer het, repareer het’. Ik zal ben groot voorstander van het repareren van kleding. Zo kocht ik vorig jaar een broek bij de kringloop die ik met succes meerdere keren heb gerepareerd.

Ook het kopen van je kleding bij een kringloop of via marktplaats is een hele goede optie. Eén je betaalt minder en twee je geeft kledingstukken of andere outdoor gear een nieuw leven.

De Groene Avonturier en duurzame outdoor gear

Sinds begin dit jaar ben ik een samenwerking aangegaan met de groene avonturier. De Groene Avonturier verkoopt alleen weloverwogen producten die worden geproduceerd vanuit een duurzaam oogpunt. Zo hoef jij geen onderzoek meer te doen naar producten. Wil je een korting op je eerste aankoop, schaf dan nu de Step by Step complete online Hike- & Natuurtraining aan. Je vindt hier nog meer andere mooie samenwerkingen waarbij jij mooie kortingen krijgt op je producten.

Heb jij meer duurzame outdoor merken die in deze blog thuis horen, stuur mij dan een berichtje.

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!