De Camelbak Eddy+, ik probeerde hem uit 

Tijdens de Coast to Coast walk afgelopen jaar mocht ik van Camelbak de Eddy+ uitproberen. Dit is een drinkfles met een waterfilter. Dat maakt hem ideaal wanneer je langere tochten gaat lopen en geen kraan tegen gaat komen. Lees in deze review wat ik vond van deze drinkfles en of ik hem vaker zou gebruiken. 

Dit zijn de specificaties van de Camelbak Eddy+ 

De Camelbak Eddy+ op een rijtje:

Materiaal: Kunststof (BPA vrij) 

Inhoud: 1 liter of 0,6 liter 

Kleuren: Grijs, Blauw, doorzichtig of geïsoleerde drinkfles

Details: Verwisselbaar drinksysteem (met of zonder filter)

Kosten: vanaf € 35,- 

Camelbak Eddy+ Design 

Bij Camelbak zijn ze altijd opzoek naar een design dat gemakkelijk mee te nemen is. Bij Camelbak zijn ze namelijk gespecialiseerd in drinksystemen. De Camelbak Eddy+ ligt goed in de hand. Wanneer je kleinere handen hebt kan hij misschien wat groot aanvoelen. Daarnaast is de drinktuit mooi weggewerkt. Het is voor de rest een simpel design en dat maakt juist dat ik hem mooi vind. 

Lifestraw Filter 

In samenwerking met LifeStraw hebben ze de Eddy+ gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je overal gefilterd water kan drinken. Omdat ik als outdoor ondernemer veel onderweg ben, gebruik ik hem vrijwel dagelijks. Want of je nu je fles vult bij een tankstation of bij een rivier. Je weet nooit hoe schoon het water is. 

Je kan de fles gewoon vullen door de dop eraf te halen. Aan de dop zit de filter. Op de fles staat aangegeven tot waar je hem kan vullen. Na het vullen doe je de dop met LifeStraw filter er weer op en je bent ready to drink. 

De nadelen 

Er zijn een paar punten die ik minder vind aan de Camelbak Eddy+ LifeStraw drinkfles. Zo kan je niet veel tegelijk drinken doordat je het water echt door de filter heen moet zuigen. Ik heb ook andere drinkflessen zonder filter van Camelbak waar je makkelijker mee kan drinken. Het voordeel is wel dat je zelf de slang gemakkelijk kan aanpassen zonder filtersysteem. 

Ook het gewicht neemt natuurlijk toe omdat je hebt gekozen voor een filtersysteem. Wanneer je het liefst lightweight op pad gaat zou ik adviseren om een fles zonder filtersysteem mee te nemen. Al is het voor bepaalde hikes erg handig. 

Camelbak Eddy+ lifestraw_ik wil hiken_review_02

Conclusie: Camelbak Eddy+ Lifestraw

Ik vind dit zelf een erg mooi product. Het is mooi ontworpen en robuust in gebruik. Zo nam ik hem twee weken mee tijdens een trektocht en kwam hij er zonder kleerscheuren uit. De samenwerking met LifeStraw is wat mij betreft een dikke plus. Ook omdat je hem op verschillende flessen en drinksystemen van Camelbak kan gebruiken. Al met al geef ik dit product dus zeker een 8,5. 

Wil jij mij en Ik Wil Hiken sponsoren? Gebruik dan de affiliatie links in dit artikel. Dit kost je niets en levert mij een paar centen extra op. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!