#Hikelekker | 5 voedzame repen tijdens een trektocht

Ga je een hike voorbereiden dan is voeding een belangrijk onderdeel. Daarom vertel ik je in deze blog welke 5 repen mijn lieveling zijn tijdens een trektocht.  

Hiken en lekker eten zijn twee dingen die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Zo ga ik echt niet op pad zonder dat ik lekkere repen in mijn tas heb. Al weet ik dat het niet goed is neem ik soms ook wel snoep mee in mijn tas. Maar goede repen tijdens een trektocht zijn echt zo belangrijk. Soms heb je geen zin om helemaal een pannetje water heet te maken en een hele maaltijd klaar te maken in de middag. Dan kan een reep echt uitkomst bieden. Daarom schreef ik deze blog waar ik zelf ook zeker van aan het smullen ben over voedzame repen tijdens een trektocht. 

repen trektocht _ Ik Wil Hiken_02

 5 voedzame repen tijdens een trektocht

De repen waarvoor ik heb gekozen hoeven niet jouw keuze te zijn. Misschien heb jij zelfs wel veel lekkerdere repen op de agenda staan. Laat mij vooral weten welke keuze jij maakt voor repen tijdens een trektocht.  

1.    Nakd. Natuurlijke repen 

Deze repen zijn gewoon verkrijgbaar bij de AH, dus niks geen gedoe met bestellen. Het bijzondere aan Nakd.is dat ze compleet vegan zijn. Daarnaast maken ze geen gebruik van toegevoegde suikers, siropen of kunststoffen. Hier komt dan ook de naam vandaan voor deze reep. Ik ben echt fan van deze kleine voedzame repen die verkrijgbaar zijn in veel verschillende smaken. 

2.    Clif bar energy bar

Clif bar is een merk dat uit Amerika komt. Op de verpakking staat al: ‘feed your adventure’ en je ziet een klimmende man op de voorzijde. Clif bars zijn gemaakt om voedzaam te zijn tijdens duursporten. Maar ook is Clif bar uniek door zijn verschillende smaken. Zo zijn er repen verkrijgbaar in onder andere karamel zeezout of Crunchy pindakaas. 

3.    Plenny bar maaltijdrepen 

Jimmy joy is de ontwerper van de Plenny bars. Deze plantaardige maaltijdrepen zijn genoeg voor een volledige maaltijd. Dat is natuurlijk geweldig wanneer jij voor langere tijd op stap gaat en niet de moeite wil doen om te eten. Ze zijn niet per direct gemaakt voor het hiken, maar ze beschikken precies over alle vitamines en vezels waar jouw lichaam behoefte aan heeft tijdens zo’n tocht. 

4.    Calvé pindakaas repen 

Ben jij ook zo verzot op pindakaas en kan je er geen genoeg van krijgen. De Calvé pindakaas repen tijdens een trektocht zijn geweldig. Je kan ze natuurlijk ook tijdens een pauze op je werk op peuzelen, maar ik neem ze zelf graag mee tijdens een lange hike. Ze zitten vol eitwitten en smaken natuurlijk net als de echte Calvé pindakaas. Hoe lekker is dat! 

5.    REAL on the go: Caramel Energy bar 

Een kleine maar toch voedzame reep is deze van REAL On the go. Real is een merk die voeding produceerd voor trektochten. Deze reep is maar liefst drie jaar achter elkaar houdbaar en geeft je snelle energie als je nog even door moet zetten. Hij weegt 40 gram dus van het gewicht zal je geen last hebben.  

Voorbereiding van je voeding tijdens een trektocht

Weet jij eigenlijk wat je lichaam nodig heeft tijdens een trektocht? In deze webinar over voeding tijdens een trektocht sprak ik met Mathias over voeding. Mathias is met StartHiking partner van de Ik Wil Hiken Academy. In de Academy leer je alles over wat jouw lichaam nodig heeft tijdens een trektocht en waar je aan moet denken wanneer je op pad gaat. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!