Review: Mijn mening over Revolution Race wintersport kleding 

Ga jij op wintersport en ben je opzoek naar goede wintersport kleding? In dit artikel lees je mijn mening over de winterkleding van Revolution Race. 

Dit jaar ging ik voor het eerst op wintersport. In samenwerking met The Hike mocht ik twee prachtige reizen maken richting Zweden en de Franse Alpen (meer over deze reizen vind je onder aan dit artikel). Nu was ik natuurlijk opzoek naar goede winterse kleding. Van Revolution Race mocht ik hun wintersport kleding testen voor tijdens mijn ervaringen in Zweden en Frankrijk.

Dit is de wintersport kleding die ik review in dit artikel:

Van 23/01/2023 t/m 05/02/2023 krijg je via de links in dit artikel 15% korting op al jouw aankopen bij Revolution Race. Klik hier voor jouw 15% korting

Revolution Race Wintersport kleding_Ik Wil Hiken_01_Rick Mulder_03

Winterjas: Helix Jacket Heren Dark Autumn 

Ademend vermogen4/5 
Waterbestendigheid4/5 
Winddichtheid5/5 
Isolerend vermogen (tot -10 graden)4/5 
Beoordeling: Revolution Race Helix Jacket

De Helix Jacket Heren Dark Autumn is een winterjas die zowel voor mannen als vrouwen beschikbaar is. Er zijn geen dieren aan te pas gekomen bij het maken van deze jas. Er wordt dus geen gebruikgemaakt dons maar van synthetisch Hyperloft-isolatie. Daarbij heeft hij natuurlijk een waterdichte buitenlaag, waardoor jij goed warm en droog blijft ook wanneer het flink sneeuwt. 

Mijn ervaring: wintersport kleding, Helix Jacket 

‘De Helix Jacket Heren Dark Autumn droeg ik voor het eerst tijdens het wintersporten in Zweden. Hierbij gingen we verschillende activiteiten doen, denk aan: Langlaufen, skieën en we maakten een winterwandeling. Hierdoor was ik opzoek naar een allround winterjas en ik kwam hierbij uit bij deze jas van Revolution Race. Het handige aan deze jas is dat je er nog prima een extra laagje onder kan dragen zonder dat hij te erg gaat knellen. Ook is de wijde capuchon erg handig wanneer je hem over je hem lekker warm over je helm wil dragen. Hij is namelijk extra ruim gemaakt dus dit past perfect.’

Ik zou deze winterjas zeker aanraden als je opzoek bent naar een betaalbare allround winterjas. 
Revolution Race Wintersport kleding_Ik Wil Hiken_01_Rick Mulder_02

Winterbroek: Cyclone Rescue Pants Heren Stargazer 

Ademend vermogen4/5 
Waterbestendigheid4/5 
Winddichtheid5/5 
Duurzaamheid3/5 
Beoordeling: Revolution Race Cyclone Rescue Pants

Deze winterbroek van Revolution Race is perfect als je opzoek bent naar een broek die je droog moet houden. Deze zal 100% geen water doorlaten wanneer je hem op de juiste manier draagt. Dit komt odner andere door de volledig getapete naden, maar ook de YKK Aquaguard ritsen en de PFC-vrije Eco Bionic afwerking. De Cycolone Resue Pants Heren Stargazer behoort tot de Hypershell-lijn. Hierdoor ademt hij beter dan veel andere shellbroeken. Daarnaast is hij voorzien van RECCO, dit is ontworpen zodat jij gevonden kan worden wanneer je bijvoorbeeld onder een lawine beland. 

Mijn ervaring: wintersport kleding, Cyclone Rescue Pants 

‘Laat ik beginnen met zeggen dat ik erg tevreden ben over mijn winterbroek van Revolution Race. Hij heeft een aantal handige onderdelen die ik tijdens deze twee wintersport reizen veel heb gebruikt. Zo heeft hij onder aan de broekspijpen een verstelbare beenopening. Hierdoor kan je hem over je bredere skischoenen aandoen. Geen moment heb ik koude benen gehad of sneeuw in mijn schoenen.’

‘Daarnaast heeft hij een fijne pasvorm en kan je er goed in bewegen. Dit was heel fijn tijdens activiteiten als snowshoe-hiking en het langlaufen. Wat ik wel minder vond was dat hij niet gevoerd is. Bij koud weer moet je dus al snel een dubbele thermolaag dragen. Tijdens temperaturen van -15 in Zweden heb ik dit dan ook zeker gedaan. Ga je op wintersport en ben je opzoek naar goede wintersport kleding, dan is deze broek zeker weten aan te raden! Ik geef hem een 8+.’
Revolution Race Wintersport kleding_Ik Wil Hiken_01_Rick Mulder_11

Thermokleding: Sneaky Balaclave Base Layer 

Isolerend vermogen (tot -10 graden)4/5 
Beoordeling: Revolution Sneaky Balaclava Base Layer

Een goede basislaag is ontzettend belangrijk wanneer jij op wintersport gaat. Ik droeg tijdens beide wintersportreizen de: Sneaky Balaclave Base Layer. Deze is gemaakt van 90% polyester en 10% Elastaan. Ik vond dat hij prettig om mijn lichaam vormde, dit komt waarschijnlijk door de functionele 4-weg stretch stof. Daarbij zorgde deze laag er nooit voor dat ik vervelend ging zweten. Aan de deze base layer zit ook een bivakmuts. Hierdoor wordt ook je hoofd niet koud en kan je echt alles bedekken tijdens extreem koude dagen. 

‘Ik raad deze baselayer zeker aan wanneer je opzoek bent naar een goedkopere basis laag, in de winterkampeergids vind je meer info over het 3 lagen principe. Wil je liever een base layer van merinowol? Binnenkort schrijf ik hier ook een review over. Mijn vader zal deze dragen tijdens de Coast to Coast trail in maart. Hou Ik Wil Hiken in de gaten voor meer info.’ 

Extra informatie over wintersport kleding van Revolution Race 

Mocht je opzoek zijn naar wintersport kleding van bijvoorbeeld Revolution Race? Dan is het goed om te weten dat ze een heel goed overzicht hebben met maat labels. Hierdoor kan je precies zien welke maat jou het beste zal passen. Daarnaast zit er in de meeste kleding van Revolution Race goede stretch waardoor je er ook nog makkelijk in kan groeien. 

Eén van de redenen waarom ik met Revolution Race samenwerk is omdat ze al hun kleding in enorm veel verschillende kleuren aanbieden. Ook hebben ze voor iedere activiteit weer bijpassende kleding. Van wintersport tot alpine tochten, maar ook voor snowshoe-hiking of wanneer je gaat ijsklimmen in de winter. Ben je benieuwd naar meer reviews van mij over de kleding van Revolution Race? Kijk dan hier

Revolution Race Wintersport kleding_Ik Wil Hiken_01_Rick Mulder_12

Ik ging wintersporten in Zweden en de Franse Alpen 

Wil je meer lezen over de wintersportreizen die ik maakte? Hier lees je het artikel over mijn wintersportervaring in het noorden van Zweden. Op moment van schrijven staat mijn wintersportervaring in Les 3 Valles, vanuit Meribel nog niet op de website. Maar binnenkort vind je hem via deze link, met daarbij nog vele andere artikelen die ik schreef voor The Hike. 

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!