Review: Een Revolution Race zomer outfit (outdoor kleding)

Voor dit jaar was ik weer opzoek naar een geschikte zomer outfit. Revolution Race gaf mij weer de kans om een nieuwe set met outdoor kleding te testen. In dit artikel geef ik een review over een technische zomer outfit. 

Koop jij nu met code: RICK20, een Revolution Race zomer outfit. Dan krijg je maar liefst 20% korting. Klik op deze link en ga gelijk naar de website! (Code is te gebruiken tot 21 juli 2023)

Trail Pants 

In het voorjaar kan het weer nogal wisselend zijn. Daar probeerde ik ook op in te spelen tijdens de Start Hiking tocht in mei. Tijdens een trektocht waarbij we ook af en toe van de paden afgaan kies ik het liefst voor een lange broek. Zo kwam ik uit bij de Revolution Race Trail Pants. Deze heeft een fijne stretch en is uitermate geschikt voor een meerdaagse hike. 

De outdoor broek is waterafstotend, maar heeft daarnaast ook een goed ademend vermogen. Hierdoor zal je niet snel gaan zweten of het materiaal als onaangenaam ervaren. Je hebt meerdere zakken waarvan ik de zak op mijn dijbeen altijd ideaal vind voor een mes of andere outdoortools. Voor een trektocht in het hoog gebergte, bijvoorbeeld in de Alpen is dit zeker een aanrader. Als zomer outfit in Nederland kan hij misschien toch wat te warm aanvoelen en kies je waarschijnlijk liever voor een korte broek. 

Technische vermogens:

Ademende vermogen5/5
Waterbestendigheid2/5
Winddichtheid3/5
Duurzaamheid3/5

De Trail Pants is natuurlijk weer verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo koos ik voor de Dark Olive. Maar hij is er ook in Black en Russet Brown. Bekijk deze outdoor pants via revolutionrace.nl

Responder Vest 

Deze bodywarmer heet de responder vest, omdat hij gemaakt is om allerlei tools mee te nemen. Wanneer er bijvoorbeeld nood aan de man is, ‘’iemand is gewond geraakt en heeft hulp nodig’’, dan kan jij als ‘’first responder’’ op locatie zijn. In de verschillende zakken heb je bijvoorbeeld een EHBO-set, messen, lampjes en meer om gelijk goed te reageren. 

Ikzelf had niet verschillende items mee in mijn bodywarmer. Toch stond hij (al zeg ik het zelf) er goed bij mijn zomer outfit. Eigenlijk draag ik nooit bodywarmers, maar ik weet zeker dat ik deze vaker uit de kast ga trekken wanneer de temperaturen kunnen schommelen tijdens een trektocht. 

Technische vermogens: 

Ademende vermogen4/5
Waterbestendigheid3/5
Winddichtheid4/5
Isolerend vermogen2/5
Duurzaamheid3/5

De Revolution Race Responder vest is verkrijgbaar in de kleuren: kalamata, autumn en black. Benieuwd naar deze bijzondere bodywarmer van Revolution Race? Ga naar revolutionrace.nl

Camper LS Tee 

Wanneer ik een trektocht ga maken draag ik vrijwel altijd shirts met lange mouwen. Ik verbrand snel en vergeet me altijd in te smeren. Zo’n shirt moet wel licht van gewicht zijn, anders dan raak je snel oververhit. De Camper LS Tee is een shirt met lange mouwen gemaakt van 53% katoen en 47% polyester. Dat merk je, want de pasvorm is ontzettend fijn. 

Het nadeel van de katoenmix is dat hij niet snel droogt. Ook ga je geurtjes snel ruiken en blijven ze echt in het weefsel zitten. Dit shirt had ik aan tijdens de Start Hiking trektocht in het voorjaar. Maar ik bij extreem warm weer raad ik hem toch af. Het is wel een ontzettend lekker shirt om te dragen voor temperaturen tot 25 graden. Voor een trektocht is hij niet helemaal geschikt, maar zeker wel voor een dayhike!

De Camper LS Tee is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren. Ze hebben ook allemaal een ander design. Zo is hij verkrijgbaar in de kleuren, Kalamata, Black en Captain’s Blue. Bekijk ze hier via revolutionrace.nl

Revolution Race Review_zomer outfit_ik Wil Hiken_06

Mijn algemene mening over deze zomer outfit 

Achteraf had ik waarschijnlijk een andere combinatie gemaakt tussen verschillende kledingstukken van Revolution Race. Wil je een lange broek dragen tijdens een trektocht dan is de Trail Pants heerlijk. Maar je zomer outfit hoeft geen bodywarmer zoals het Responder vest te hebben. Al met al zou ik zeker al deze kledingstukken los van elkaar dragen in andere combinaties. Maar niet als zomer outfit wanneer ik een trektocht ga maken. 

Mijn tip voor een superfijne zomer outfit van Revolution Race voor tijdens een trektocht: 

Wil je meer reviews over Revolution Race outdoor kleding lezen? Ik heb verschillende outfits al beoordeeld. Lees hier: Revolution Race Winter hiking review of de Outdoor kleding van Revolution Race review

Vond je dit artikel leuk?

Share on Facebook
WhatsApp

Meer lezen? Ik schreef ook dit!